Utóbbi kettő azonos tulajdonban van, egyik sincs a város központjában, mégis mindkettő stabil vendégkörrel bír. Itt nincs szezonalitás, kreativitás, itt ugyanazokat az ételeket ehetjük évtizedek óta ugyanúgy elkészítve, két új fogást leszámítva, a harcsából készült szögedi roppanós halfalatkákat pankó morzsában csípős citromos joghurtmártogatóssal és a málnapürés túródesszertet, amelyek nem sokkal a vírusjárvány előtt kerültek a választékba. A klasszikus magyar halételek mellett tartanak egyszerűbb fogásokat csirke-, pulyka- illetve sertéshúsból, továbbá marhapörköltet is. Különlegességnek mondható az étlapon szereplő békacomb és csuka, a Kiskőrössyben ettem utóbbiakat a kétezertízes évek első felében, érződött, hogy hosszan pihentek a fagyasztóban. Tegyük hozzá, hogy a slágerételek alapanyagai, a gyorsan kipörgő ponty, harcsa és fogas mindkét egységben mindig friss volt. A borválaszték korrekt, mintegy húsz tételt kínálnak a magyar élvonalból. A palackos borok mellé rövid, szakszerű leírást is mellékelnek. A kommersz tömények között a minőségi pálinkák jelentenek felüdülést, a sörök sajnos mind nagyipariak. A Jobb, mint otthon kisvendéglőbe először a kétezres évek elején jutottam el, tisztes, fősodratú, kétszemélyes vegyes tálat ettünk. Kint ültünk a Lencsés tóra csodás kilátást biztosító uszályon, nyáridőben csakis oda érdemes helyet foglalni. A beltér intimitásmentes, de a gerendás mennyezet az némi rusztikus hangulatot. Az asztalon bors-, chili- és sódaráló, ami jó pont. Azóta pár évente visszatértünk, s bár mindannyian előszeretettel rendelünk ugyanazon a helyen mindig mást és mást, itt lassan kialakult az a 4-5 fogás, amit nem tudunk kihagyni, másra pedig nem jut már hely. Ezek a halászlé, a haltepertő, a rántott haltej és az egyszemélyes vegyes haltál. Esetleg a haltatár. A tartalmas, jó ízű lébe mindig frissen főzik bele tálalás előtt a halat. Nekünk a filézett pontyhalászlé a kedvencünk, azt szoktuk kérni. Ára itt is megemelkedett, mint mindenütt, ezidőtájt (2022 március) a kisbográcsnyi, fél literes adag 3200 forintba kerül, kérhetünk bele 15 dkg belsőséget is további 2000 forintért. Nagyjából ezeket rendeltük legutóbbi látogatásunk alkalmával is, valamennyi fogás hozta a maga formáját, a halak frissek voltak, a haltepertő egy cseppet túlsült, de nem vált élvezhetetlenné, a haltej nem adta szokásos krémességet, de jó volt így is. Kértünk mellé tartárt, mely old school stílusban, helyben készült, azt adta, amit vártunk. A konyha jóindulattal 4 pont. A kiszolgálás többnyire udvarias, de nem különösebben motivált. Ez is 4 pont jóindulattal. A Jobb, mint otthon megfelelő célpont azoknak, akik egy jól elkészített szegedi halászlére vágynak vagy hagyományos technológiával készült sült, esetleg rántott édesvízi halra.