Több alkalommal jártam már az étteremben,ahol mindig megvoltam elégedve! Az étel kitűnő mind állagra és ízre egyaránt,a kiszolgálás kifogástalan és gyors,illetve ha valami extra kérésünk volt az mindig teljesítették a dolgozók! Szívem szerint minden nap ide járnék,ha tehetném,így örömmel és bátran ajánlom minden kedves jövendőbeli vendégnek!
Már évek óta nem itt élek, de Székesfehérváron jártam gimnáziumba, és az osztálytalálkozónkat a Bányató Vendéglőbe szervezték a volt osztálytársak. Még gyerekkoromból emlékszem, hogy a Bányatónál akkoriban is volt egy vendéglő, de az inkább (kis)kocsmaként funkcionált, a konyha nem igazán volt figyelemre méltó.
Fehérvár külső, az M7-es lejáróhoz és a Velencei-tóhoz közeli részén, az Öreghegyen található. Természetesen előzetesen foglatunk helyet, érkezésünkkor az asztal már össze volt tolva és megterítve részünkre az étterem bejáratától balra, de a pincér úr egyből mondta, hogy ha inkább a teraszon szeretnénk étkezni, annak sincs akadálya, oda is kimehetünk. Végül benn is töltöttünk egy kis időt, majd a hőség csökkenésével kiköltöztünk a teraszra, ahonnan szép kilátás nyílik a tóra. Az ételek összességében rendben voltak, de igazából semmi különös, nagy kulináris élményekre nem kell számítani, az adagok bőségesek, én a köretnek a felét sem tudtam megenni. Házi májgombóclevest (590 Ft), majd rántott bordát ettem vegyeskörettel (1. 850 + 550 Ft). Van gyerekmenü is. Árban szerintem elég kedvező, bár a marhahús ételek egy kissé túlárazottak. Az étlap nem túl hosszú, átlátható, főleg jól imsert, klasszikus fogásokkal. Hétköznap ebédidőben nagyon kedvező árú menüt kínálnak, 1 leves + 1 főétel (ami 2 közül választható), mindössze 860 Ft, a fehérvári ismerősök szerint ez nagyon jó, pláne, ha a közelben dolgozik az ember. A mellékelyiség tiszta, rendezett volt.
Elit hely. Az étlapon hagyományos ételek dominálnak,de az ízviláguk remek. Az árak a helyet nézve, érthető . A kiszolgálás megfelelő. Hangulatos kívülről,belülről. A kilátás egy szemet gyönyörködtető bányatóra esik. Kellemes választás családi vagy bármilyen esemény megtartására. Jót ettünk itt és jól éreztük magunkat! Biztos,hogy megyünk még.