Zalaegerszegi 4 napos kirándulásból hazafelé tartva, itt lett rendelve a csoport számára késői ebéd. A kb 30 fős étteremben megterítettek a csoportunknak 49 főre. A két kétszárnyas ajtó teljesen rá volt nyitva az asztalokra, székekre, így 8 helyre csak úgy lehetett leülni, ha bezárták az ajtót (kint min. 35 fok volt, bent még melegebb).
Két csoporttársunk azonnal kivitte a terítékét a teraszi asztalhoz, ami a pincéreknek nem tetszett, ezt egyértelműen közölték. De így egy ajtószárny nyitva maradhatott :). A plafonon volt egy nagy ventilátor, amikor kértünk hogy kapcsolják be, ez volt a válasz "húsz éve is megvoltunk ventilátor nélkül most is megleszünk". A 4 pincér egyesével megszámolt bennünket, hangosan, és egyeztettek, mindegyiknek 49 fő jött ki :), legalább számolni tudtak, ha már kedvesek egyáltalán nem voltak. A 4 fős asztal 6 főre volt terítve, csak a könyökünket leszorítva tudtunk enni, vagy egymást bökdösve. A pincérek természetesen nem fértek az asztalok mögé a zsúfoltság miatt, s ha a legbelül ülő ember megette a levest, akkor elkérték a tányérját, a kívül ülő, még esetleg evő emberek feje fölött lavírozva vele. A rántott húsokat is egymásnak adogattuk tovább, mert a pincér nem tudta elénk tenni, a helyszűke miatt. Az étel átlagos, és elégséges volt, langyos zöldségleves, rántott hús krumplival, ezt nem lehet elrontani, (ez volt megrendelve). Egy vegetáriánus társunk sajtot szeretett volna hús helyett, őt rendesen helyre tették, hogy mit kellet volna csinálni vegetáriánus esetén a rendelésnél. -Előző étteremben Zalaegerszegen 3 reggeli, 3 vacsoránál ez nem volt gond. - Én egy üdítőt is szerettem volna az ebédhez, azt természetesen elfelejtette a pincér, külön kellett figyelmeztetni rá. Ilyen modortalan pincérekkel még életemben nem találkoztam! és még le sem írtam mindent! Nemigen fokok ide visszakívánkozni.
Hétköznap 18 óratájt tévedtünk be. Vacsorázni szerettünk volna. Rajtunk kívül csak egy négy fős társaság tartózkodott az étteremben. 10 percet vártunk arra, hogy felvegye valaki az italrendelést, amit közel fél óra alatt sikerült kihozni kettőnknek. A nem túl kedves felszolgáló elénk helyezte az italokat, majd elrobogott, meg sem hallva hogy rendelni is szeretnénk.
20 perc múlva ismét visszatért kérdezve kérünk e még valamit. Köszöntük nem és távoztunk. A hely maga tiszta és barátságos. Az árak és a választék is kielégítő. De a fenti események után nem kockáztattuk meg, hogy esetleg még két óra múlva is ott ülünk vacsorára várva.
A kerthelyiség hangulatos, a hely tiszta volt, bár a mosdóban nem jártunk. Többféle ételt ettünk, de mindegyik fűszerezése fantáziátlan és unalmas volt. Tálaláskor mindegyik a langyos és hideg hőfok között mozgott. A frissen sütött, velővel töltött rántott szeletben pl. teljesen hideg volt a velő. A tarja rágós volt és kemény.
A hagymás rostélyost bár "médiumra" kértük, teljesen átsütötték és keményebb lett a kívántnál. A tatárbifszteket előre bekeverték, túl mustáros volt és kifejezetten rossz minőségű margarint adtak vaj helyett. A kiszolgálás a vendégek számához képest, nagyon lassú volt.
Telefonos asztalfoglalás, ételrendelés, megérkezést követően nagyon kellemes helyen megterített asztal fogadta a csapatot, kettő családi tálat kértünk, aminek a levesét gyorsan ki is hozták, ízletes és tartalmas húsleves volt, a gyerekek azóta is emlegetik, a sültes tál is gazdag, de ízvilágát tekintve ettünk már jobbat kategória.
persze elfogyott minden, 2 négyszemélyesnek titulált tálból 8 felnőtt, valamint három 4 év körüli gyermek jól lakott és még csomagoltattunk is belőle. A személyzet figyelmes, segítőkész és udvarias. Üveges italt rendeltünk, mikor a pohárból kiürült, figyelmesen töltött a pincér az üvegből. Ilyet még sehol sem tapasztaltam, hasonló kategóriájú helyeken. A környezet nyugis, lehet kicsit sétálni, megnézni a 100 éves bányatavat a desszert előtt. A mosdó lehetne jobb, nem zárható a WC ajtaja, így könnyen rányithatnak az emberre. Összességében egy kellemes hangulatú, nem drága hely, ideális egy vasárnapi ebéd eltöltésre.
Már évek óta nem itt élek, de Székesfehérváron jártam gimnáziumba, és az osztálytalálkozónkat a Bányató Vendéglőbe szervezték a volt osztálytársak. Még gyerekkoromból emlékszem, hogy a Bányatónál akkoriban is volt egy vendéglő, de az inkább (kis)kocsmaként funkcionált, a konyha nem igazán volt figyelemre méltó.
Fehérvár külső, az M7-es lejáróhoz és a Velencei-tóhoz közeli részén, az Öreghegyen található. Természetesen előzetesen foglatunk helyet, érkezésünkkor az asztal már össze volt tolva és megterítve részünkre az étterem bejáratától balra, de a pincér úr egyből mondta, hogy ha inkább a teraszon szeretnénk étkezni, annak sincs akadálya, oda is kimehetünk. Végül benn is töltöttünk egy kis időt, majd a hőség csökkenésével kiköltöztünk a teraszra, ahonnan szép kilátás nyílik a tóra. Az ételek összességében rendben voltak, de igazából semmi különös, nagy kulináris élményekre nem kell számítani, az adagok bőségesek, én a köretnek a felét sem tudtam megenni. Házi májgombóclevest (590 Ft), majd rántott bordát ettem vegyeskörettel (1. 850 + 550 Ft). Van gyerekmenü is. Árban szerintem elég kedvező, bár a marhahús ételek egy kissé túlárazottak. Az étlap nem túl hosszú, átlátható, főleg jól imsert, klasszikus fogásokkal. Hétköznap ebédidőben nagyon kedvező árú menüt kínálnak, 1 leves + 1 főétel (ami 2 közül választható), mindössze 860 Ft, a fehérvári ismerősök szerint ez nagyon jó, pláne, ha a közelben dolgozik az ember. A mellékelyiség tiszta, rendezett volt.
Elit hely. Az étlapon hagyományos ételek dominálnak,de az ízviláguk remek. Az árak a helyet nézve, érthető . A kiszolgálás megfelelő. Hangulatos kívülről,belülről. A kilátás egy szemet gyönyörködtető bányatóra esik. Kellemes választás családi vagy bármilyen esemény megtartására. Jót ettünk itt és jól éreztük magunkat! Biztos,hogy megyünk még.
Csendes, nyugodt helyen, kertvárosi részben, de könnyen elérhető helyen van az étterem. A bányató élővilága külön kuriózum, vadkacsák, hattyúk, és egyéb állatok. A kiszolgálás gyors, felszolgáló korrekt, barátságos, az ételek finomak, nagy adagok. az erdei szederleves fagyival nagyon nagy ász! Kellemes estét töltöttünk el párommal. Még visszatérünk!
A környezet, mely a tópartot jelenti, ideális egy jó ebéd elfogyasztására. Az étel melyet rendeltünk finom, bőséges, ízre és állagra egyaránt megfelelő volt. Az ár elfogadható, a kiszolgálás gyors, vendég barát. Bátran jó szívvel merem ajánlani bárkinek, mert a legmagasabb igényeket is kielégíti, mind az ételek-italok minősége, mind a hely hangulata, tisztasága és kialakítása terén.
Székesfehérváron töltöttem diákéveim, azóta ritkán járok erre. Párommal régóta készültünk, hogy ellátogassunk Bory-várhoz. Sajnos az időjárás nem kedvezett, végig esett az eső. Így szerettünk volna beülni egy kellemes helyre, szerencsénk volt, hogy a Bányató vendéglőt javasolták számunkra. A környezet, a hely nagyon megtetszett.
A pincérek udvariasak voltak, kedvesen fogadtak bennünket. A levesen kivül a Bányató tálra esett a választásunk. Bőséges volt, s nagyon finom. Mi biztos visszatérünk, jó lenne napsütésben is látni.
A hely nagyon érdekes, hogy a házak között,egyszer csak van egy bányató,mellette az étteremmel. Az étterem tiszta, szép modern. Az ételkínálat széles, es amiket megkóstoltunk, mind finom volt. (9-en voltunk) A kiszolgálás nagyon udvarias és gyors. Jószívvel ajánlom mindenkinek. Gyerekes családoknak is.