Nagyon vártuk, hogy végre együnk egy jót a Beat-ben és nem csalódtunk. A limonádé mennyisége, íze, külleme meglepő :) Kiváló, bőséges főételt kaptunk, a desszert is hasonlóképpen bőséges és gazdag ízvilágú volt. A guba másképp :D A gyermekekre külön odafigyelt a pincér hölgy, hozott lapot, színes ceruzát. A stílusos környezet és a tiszta mellékhelyiség hab a tortán :)
Nagyon sajnálom, de csak a hely hangulata volt számomra értékelhető. Sokat járunk étterembe munkából adódóan is, és magánszemélyként is , így bőven van összehasonlítási alapunk. Történet. : 9 fős kis családi ebéd vasárnap. Velünk az étterem vendégmennyiség látványa kb 35-40 % (vagy kevesebb).
1 óra 10 perc mire meghozzák az első tányért ! A pincér nem tud megjegyezni 9 megrendelést, a 8 éves fiam nem kap enni ! 20 perc múlva az övé is kész. Nem szimpi neki(ez kb 1,5óra) , bekérjük a mindig tutit: krumplipüré + rántotthús. Kijön a tányèr : rántotthús + hasáb ! Tányér vissza, gyerek sír ! Mi szülők megvárjuk a gyereket , nem eszünk. Közben a pincér észreveszi hogy az ünnepelt, férjem, nem úgy kapta a húst ahogy kérte. Visszaviszi; átsütve visszahozza. Anyósomék nem tudták elrágni a kacsát. A sógornőméből meg konkrétan folyott a vér ! A gyerekem bocsánatot kért , hogy rá kell várnunk a szülinapi tortáig ! (Lehet hogy a sok várakozástól, de én nem laktam jól. )Ezután kijött a pincér , megkérdezte , hogy milyen desszertet kérünk , mire mondtam , hogy érkezéskor már leadtam. Kihozzák, szól a zene, a számgyertya fordítva ! 45 éves férjemnek a tortán 54-esként gyújtva a gyertya ! Kész . Elég . Kávét már nem is kérünk . Ja, és a szla ! 0,75l bort számolnak fel 0,5 l-ért ! Becsapnak ! Apósom borász , szól nekik. Magyarázkodás . Kínos . Jártunk volna ide ha jó. A hely látványa kellemes, a tányérok látványa kimondottan szép ; valóban; de 9 főnél már egyforma ételt érdemes csak rendelni, mert 9 különböző nem megy. A pincér nem tudott 9-ig számolni , rengeteget vártunk, és még be is csaptak. Soha többet. Mi így jártunk itt.
Mivel Székesfehérváron élünk, így pláne nagy örömünkre szolgált amikor megnyitott ez a hely és végre új ízeket, új designe-t és a vendégszeretet egy teljesen új formáját élhettük át. Ez az a hely, ahol már a küszöb átlépésekor széles mosollyal és olyan kedvességgel fogadnak, mintha már törzsvendégnek számítanánk, függetlenül attól, hogy csak aznap tértünk be először.
Az étteremben jól öltözött, egyenruhás pincérek/pincérnők lesik minden kívánságunkat. Amíg várjuk a megrendelt ételt, addig házi kacsazsírt szolgálnak fel, szeletelt barna bagettel. Az ételek mennyeiek (a rosé kacsamellet senki se hagyja ki! ), a berendezés pedig annyira más és más, hogy akár hangulatunkhoz mérten is választhatunk helyet (amennyiben van szabad, hiszen a vendégek kézről-kézre adják a kilincset). Van kandalló, francia budoárt idéző bársonyszékekkel, ülhetünk sötétlila magasított díványon és közben vagy a plafonra írt idézeteket olvashatjuk, vagy a vázákban lévő mindig friss virágokat csodálhatjuk. Legutóbb mikor itt jártunk párommal és a barátainkkal (akik először jártak itt), egy nagyon jó hangulatú estét töltöttünk el. Sőt, mivel egyikünk desszertjét kicsivel több várakozási idő után hozták ki, így nem kellet kifizetnünk és a pincér nem győzött elnézést kérni. Ez az a hely, ahol a chef kijön a vendégek közé és megkérdezi minden rendben van-e az étellel, akár még el is magyarázza mit hogyan készített el. Egyszóval én mindenkinek csak ajánlani tudom és jó érzéssel tölt el, hogy amennyiben születésnapot, baráti vacsorázást, vagy romantikus estét szeretnék eltölteni, akkor csak elmegyek itt Fehérváron a Vörösmarty tér 1. szám alá :-)
Nyár végén voltam a barátnőmmel a hely igazán felcsigázott benünket! A teraszon a kerthelységben ültünk le egy fa alatt . A kiszolgálás remek volt kedves, és figyelmes volt a felszolgáló. Az étel különleges és finom. Igértük,hogy visszatérünk ami meg is történt rá 1 hónapra a barátnőm az apukáját is elhozta.
A helyről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Budapestiként volt szerencsénk pár jó étteremben megfordulni párommal, aztán meghallottuk, hogy van egy új vidéki étterem, ahol valami igazán különleges élményben lehet részünk. Hát nem csalódtunk. . .
A pincérek nyitották nekünk az ajtót mikor beléptünk,kedvesen köszöntöttek és a barátságosság/figyelmesség egész vacsora alatt elképesztő volt. A kedvencem a Konfitált tarja után a Máshogy guba volt, amivel egyedül nem is tudtam megbirkózni akkora adagot kaptam. A csatosüveges limonádé nagyon egyedi és jópofa :). Nálunk kötelező kitérő lesz a BP-Balaton útvonalon.
Már kívülről látszódott, hogy itt valami nem megszokott épült, majd mikor beléptünk, nem is kellett csalódnunk. Fehérváron egyedinek mondható design, és itt az egyedi alatt a gyönyörűt is értem! Nagyon tetszett az ételekben, hogy nem a megszokott "csárdás" ízvilág van itt, hanem sokkal modernebb, finomabb és mint megtudtam egészségesebb módon készülnek az ételek.
Abszolut megnyerő ! A felszolgálók nagyon kedvesek voltak. Ilyen designra sokan gondolnák, hogy biztos egy drága hely, pedig egyáltalán nem! Ár-érték arányban nagyon jó! ! Összességében kijelenthető , hogy nagyon szuper a hely, Fehérvárnak óriási szüksége volt egy ilyen színvonalas, újító étteremre. gratulálok hozzá
Többször jártunk már itt, minden egyes alkalommal olyan fogattatásban részesültünk, mintha régóta cimborák lennénk egymásnak. A pincérek érdeklődők, nem tolakodóak, minden kívánságot igyekeznek teljesíteni. A séf - F. Kálmán - nagyon ízletesen, harmonikusan készíti el az ételeket, a tálalás egy igazi élmény.
Végre eljutottam ide és nagyon bánom, hogy eddig halogattam, mert azt nem gondoltam volna,hogy Fehérvár ilyet is tud! Mielőtt elhatároztam, hogy jövök, utánajártam, hogy ki is az a Fülepi Kálmán. . . mert bizony, nekem nem megszokott, hogy a séf nevét hangoztatja egy étterem, de most már mindent értek. . .
A design az maga a csoda:fiatalos, laza, de elegáns, olyan, mintha New York egyik menő helyére csöppenne az ember! Láttam most készül a terasz is, hát gratulálok, ha a terasz is ilyen lesz, akkor mindenki kösse fel a gatyáját. . . De visszatérve, a személyzetet, csak dícsérni tudom, mikor beértünk, a foglalt asztalunkhoz kísértek és nem hittünk a fülünknek, amikor Ádám bemutatkozott es közölte Ő lesz ma a felszolgálónk. Teljesen jó ötlet, bárki is találta ki, így nagyon közeli, sőt baráti lett az egész ottlétünk hangulata. Hideg almaleves, kacsacomb káposztakrémmel, császármorzsa eperhabbal! Ez a trilógia volt a mennyország! Köszönöm BEAT , találtatok két rajongót és törzsvendéget! Hajrá!
A nyitás időszakában voltunk, látszott, mindenki izgult, mennyire jön be a hely a fehérváriaknak. Minden foglalt volt, de kerítettek nekünk helyet, azzal a kikötéssel, hogy meddig maradhatunk. A kiszolgálás jó volt, a dr pepperes burger nagyon finom. A háromfogásos menü mindenkinek ízlett (aki azt ette).
Nagyon érdekes volt a pattogatott kukoricával tálalt krémleves. Árai magasabbak, mint az átlag fehérvári árak, de izgalmasabbak az ételek, mint egy átlagos étteremben, és igen ízletesek is. Az egyetlen negatívum egy fura szag volt, ami remélem már elmúlt. Jövő héten megyünk újra, remélem akkor mindenre 5 szivecskét adhatok.