Ez egy kiváló étterem, szép környezetben, viszonylag közel a fővároshoz. Kisebb társasággal érkeztünk, nem is ebéd- és nem is vacsoraidőben. Jól esett a meleg fogadtatás ebben a hideg késő őszi időben, és ez látszott, érződött az étteremben is. Tisztaság, minőségi bútorok, fa és tégla mellett hófehér függönyök és abroszok.
Az ételeket gyorsan elkészítették, minden ízletes volt (Gulyásleves, Vörösboros marhapörkölt - rendkívül jóízű,Tüzes pecsenye, Túrógombóc vaníliás tejföllel). A kiszolgálás szakszerű és kedves. Mi mást mondhatnék: Természetesen ajánlom az éttermet.
Tavaly novemberben jártunk itt egy baráti társasággal. Elérkezett Márton nap és úgy gondoltuk, hogy a márton napi libalevest és libasültet nem otthon hanem egy étteremben fogyasszuk el. Már ismerősöktől csupa jót hallottunk a fogadóról és nem csalatkoztunk mi sem, igazi kulináris élményben volt részünk.
Bár én a levest kihagytam (helyette a végén palacsintát ettem) a libatál felejthetetlen volt. Biztosan vissza fogunk még ide jönni. (azért is mert állítólag a csülök is mennyei)
Kétszer jártunk itt, mindkét alkalommal kirándulás után. Először csak azért, mert nem találtunk mást a közelben, másodszorra már az első alkalom tapasztalata miatt választottuk :) Kedves, nagyon udvarias-előzékeny pincérek. Jó ízű, rendes adag étel, nagyon jó ételkínálat, gyors kiszolgálás, tiszta mellékhelyiség, jó ár-érték arány.
Ebéd után pedig mustot is szoktunk elvinni. Ha legközelebb a Börzsönyt választjuk a kirándulásunk helyszíneként, biztos, hogy ide fogunk betérni megint. Nagy kedvenc lett ez a hely, kívánom, hogy csak így tovább ezen az úton.
Kirándulás során tértünk be a helyre családommal. A kiszolgálás gyors volt, és nagyon rugalmas. Ami nem szerepelt az étlapon, gond nélkül készítették el. Az ételek finomak voltak, és bőségesek. A hely hangulatos, bár egy kicsit meleg volt, ezen lehetne még javítani. Összességében jól éreztük magunkat, és máskor is szívesen térünk vissza.
Családdal tértünk be nemrégiben Szendehelyen Szepi fogadójába. Nem volt terv, csak véletlen, ugyanis ahol enni akartunk étterem, az ismeretlen okból nem volt nyitva. Útközben hazafelé véletlenül láttuk meg és betértünk. A váratlanság nem jelentett problémát, gyorsan került asztal és pincér is, aki nagyon kedves udvarias volt, mindegyikőnkhöz volt egy barátságos szava.
Türelmesen kivárta míg a három gyerek kitalálja ki ki mellé ül,majd hozta az étlapokat. Az árak nagyon kellemesek, már már olcsónak mondhatóak. Rendelés után 10 perccel már jött a leves, majd miután megettük további 10 percen belül a főétel. A fogások finomak és bőségesek voltak, degeszre ettük magunkat. Egyetlen pici megjegyzés, hogy a sajtkrémleves cipóján érezhető volt a fagyasztás, de etttől ropogós volt, de vasárnap délután ez megbocsájtható. A hely tiszta ízléses, kulturált, a mosdók teljesen rendben voltak. Működött mindenféle kártyaelfogadó terminál, és annak ellenére hogy négy pincér pörgött gőzerővel, mágis mosoly volt kedves szó és odafigyelés. Csak ajánlani tudom bárkinek.
Vegyes érzelmeim vannak az étteremmel kapcsolatban. A kiszolgálás remek volt, kedves volt mindenki, az ételek viszont elég gyengék voltak. Pedig pörög a hely, tele volt szombat délután. Jó az elhelyezkedése és feltételezem nincs sok konkurencia a környéken. Nem kértem semmi extrát.
A halászlének nagyon gyenge színe volt és nem volt karakteres, annak ellenére, hogy harcsahalászlé volt (elméletileg), a harcsa meglepően egész jó volt. Következett a rántott hús hasábbal, ami kifejezetten csalódást keltett, pedig direkt nem egy bonyolult ételt kértem. A hús rommá kloffolva, a mirelit hasáb már kihűlt, mire az asztalomra került. Ráadásul szerintem valami fűszersót használtak a hús ízesítéséhez, kérdem én minek? Ott van a sertéstarja, be kell sózni és panírozni, majd kisütni. Mi ebben a nehéz, nem is értem. Két nagynak látszó szelet volt a tányéron, ami igazán mutatós de én személy szerint jobban örültem volna vastagabb, kisebb, de szaftosabb egy darab húsnak. Na szóval gyengébb volt a halászlénél. A vörösboros marhapörkölt viszont kifejezetten finom volt, amin igencsak meglepődtem a halászlé és a rántott hús után. Természetesen nem vártam semmi extrát ennyi pénzért csak tisztességes házias ízeket. Amúgy ennyi pénzért és időráfordítással valami jót is lehetne főzni. Amúgy ez a magyar átlag, szóval nem okozott csalódást Szepi fogadó, csak ilyen profi kiszolgáláshoz jobb ételek dukálnak. Egyébként nem jár rosszul a vendég, csak lehetne jobb is. A hely egyébként gyönyörű: Naszály, a Börzsöny, szép erdők.
Szeretem ezt a helyet. A Nógrád megyei kis sváb faluban olyan kedvesek az emberek, szivélyes a fogadtatás a faluban található Szepi Fogadó éttermében is. A személyzet készséges, barátságos, az ételek igazán finomak, háziasak, a saját készítésű boraikról nem is beszélve.
Mivel már többször élveztük vendégszeretetüket a legnagyobb megelégedésünkre, így természetes volt hogy az érettségi találkozónkat is ide szervezzük. És most sem csalódtunk. Bátran ajánlom mindenkinek, ha erre jár térjen be ide és biztos vagyok benne, hogy visszajáró vendég lesz Ő is.
A Tátrából hazafelé megfáradtan és korgó gyomorral kerestünk egy megnyerő helyet, ahonnan feltöltekezve tudunk utunk folytatására tovább indulni. A határtól Bp. irányába már éppen feladni kezdtem reményemet, amikor az utolsó pillanatban feltűnt a Szepi fogadó és étterem. Döntésünket nem, hogy nem bántuk meg, hanem épp ellenkezőleg; üdvözítő volt számunkra!
Amit vártunk ettől a helytől, azt kaptuk: - a sok vendég ellenére gyors kiszolgálást! - magyaros ételválasztékot - udvarias, figyelmes kiszolgálást - az ételek a maga nemében tökéletesek voltak - a tálalás színvonala is jó volt! A Pinot Noir rose is a hely termőhelyének megfelelően, üdítően hatott. Tudom ajánlani ezt a helyet, annak aki gyorsan, jó áron, finomat szeretne enni. És ami a legfontosabb: udvarias, figyelmes kiszolgálásban volt részünk!
Többször utaztunk már el e hely előtt, most be is tértünk. A fotók amik az oldalon vannak jók, tényleg ilyen amikor az ember belép. Kellemes, tágas hely. A pincér hölgy hamar jött, kedves és határozott személyiség. Húslevest kértünk zöldséggel és tésztával. Nagyon finom volt. Igényes a konyha, kétféle erős paprikát kaptunk és friss petrezselyem volt a levesen.
Mire elfogyasztottuk kaptuk is a 2. fogást. A rántott harcsa Remulad mártással nagyon ízlett, a hozzá tartozó rizsnek csak felével tudtam megbírkózni, mivel a hal 3 jó szelet volt. Férjem Szendehelyi bordát kért, ami egy ízletes, töltött húsétel. Hát ez sem volt kis adag! Saját termelésű boruk is van, ezt vettünk palackozottat, haza hoztuk. Ebédhez én mustot kértem. Szép vörös, illatos volt, finom, de édes is, így egy ásványvíz jól esett utána. A presszó kávé minősége is rendben volt. Amikor a számlát kértem a hölgy tájékoztatott, hogy a szervízdíj benne, ezt értékeltem. Jól lakottan, megelégedve távoztunk. Ide szívesen bejövünk máskor is.
Egy hosszú és kimerítő túra után mentünk Szendehelyre a Szepi Fogadóba ebédelni. A belső teremben ültünk le. Rögtön hozták az étlapot, pedig sokan voltak. Megrendeltük az étkeket, amit szintén rövid időn belül ki is hoztak. Nem kicsi adagok. És finomak. Szép környezetben van az étterem. Borvásárlás is lehetséges a bor boltban. Itt is éltünk a lehetőséggel-