Arrongáns és udvariatlan, lehet bármilyen finom a harcsatörzs, ha én hekket szeretnék, ne vonjon kérdőre, hogy miért nem jó nekem a harcsa! A minősíthetetlen viselkedésnek köszönhetően, semmit nem fogyasztottam a helyen. Sajnálom, hogy ilyen hozzáállással még működhet vendéglátó egység Magyarországon. A roston sült halat véleményem szerint nem bő olajban sütik.
Idén nyáron eljutottunk Szigligeten a sokak által egyszerűen csak a Balaton legjobb halsütődéjének titulált helyre, amely még B. Mária gasztrofőmegmondó asszony műsorában is szerepelt. A nevében keszegsütőde, de lehetett kapni még süllőt, pisztrángot, harcsát és pontyot is.
Az eredeti hamisítatlan balatoni argentin hekktől valamiért herótjuk van, mert azt nem árulnak, pedig igény lenne rá (és az alábbiakra figyelemmel nem is teljesen értem). Bennem egyébként a balatoni halsütődék kínálatát nézegetve és eszegetve mindig egy nagy kérdőjel van. Pár éve ugyanis egy BALATONI halfesztiválon (a parttól 100 méterre) sikerült eredeti hamisítatlan balatoni KAZAH süllőt fogyasztanom, ismerősük szerint ha a halsütő betart egy remek törvényt, igazi, Balatonból fogott halakat nem is árulhat. A Balatonból ugyanis csak a pecások foghatnak halat, de ők meg csak saját fogyasztásra, elvileg nem adhatják el a halsütődéseknek, halászni meg nem lehet. Úgyhogy Oszi bácsitól süllőt vettünk, amit úgy ettünk, hogy balatoni süllő, finom volt. Azt inkább nem kérdeztem meg, hogy a hal honnan van, mert arra egy halsütődés a Balaton partján úgysem tud jó választ adni (azt nyilván nem fogja mondani, hogy kazah vagy román, azt meg nem mondhatja, hogy balatoni, mégha netán az is. . :) )
Ha már a szigligeti strandra készültünk, feltétlen Oszi bácsinál szerettem volna ebédelni, annyi jót hallottam a helyről, hogy az egyik legjobb balatoni halsütöde stb. Még az sem zavart, hogy hosszú sor állt, hiszen felkészültem rá, hogy a minőségi ételt ki kell várni. Nagyon gusztán sütötték a halakat, tényleg látványkonyha volt.
A halsütő fiúk is rögtön beszédbe elegyedtek velünk, mosolyogtak, viccelődtek, szóval jó volt a hangulat. Harcsatörzset és harcsachipset kértünk, szokásos kenyér és kovászos uborka körettel. Nagyon szépen tálalták, tényleg jól nézett ki. A harcsachips még ízlett, de a harcsatörzs alatt megállt az olaj, átitatta a halat. Nem is ettük meg teljesen, pedig ilyen ritkán történik velünk. Összességében nem bántam meg, hogy kipróbáltam a helyet, de a kedvenc balatonszepezdi halsütőmet (Kánya Zoli) meg sem közelítette, főleg ahhoz képest amennyire dicsérik. Még egyszer nem ennék ugyanitt. Nekem csalódást okozott.
Oszi Bácsi keszegsütődéje örök sztár a szigligeti strandon. Ügyesen megoldották, hogy azok ehessenek a mindig friss és megfelelően megsütött halból, akik nem akarnak bemenni a strandra. Évekkel ezelőtt jártunk már itt, akkor is keszeget ettünk, de sütnek pisztrángot és harcsát, süllőt is.
Jó lenne minőségi italokat kínálni a hal mellé, különösen a kézműves sört hiányoltam. A lisztbe forgatott, bő olajban kisütött hal az az étel, melyhez sör, bor és fröccs egyaránt illeszkedik, de talán a sör leginkább. A rántott halhoz már kifejezetten sört javaslok, viszont a párolt, vagy főtt halakhoz bort. Oszi bácsinál minden mélysütve készül, ezt az egyszerű technológiát tökélyre fejlesztették. A remek halhoz például egy balatonvilágosi Hedon sör jobban csúszna a nagyipari tömegtermékeknél. Tisztes négy pont.
Első próbálkozásunkkor, amikor nem a strandról hanem az utca felőli kiadó résznél próbálkoztunk, nem jött össze mert 20 percig hozzánk sem szóltak és aki fél órája kikérte még azok sem kapták meg. Másnap már rutinosabban a strandon kértünk 2db menyhalat (magyar, szálkamentes)kovi ubival, kenyérrel.
Az hogy az egyik halat kiadták másnak és mi csak két részletben kaptuk meg a mieinket 15 perc eltéréssel, azon túlléptünk. Nagyon finomak frissensültek a halak, de a körülmények. . . . a napon ülsz,ha szerencséd van árnyékban. . a hal fele lelóg a papírtálcáról. . itt tényleg csak kézzel szabad enni, mert különben műanyag evőeszközt kapsz. . Kifogástalan az étel íze, de az árak nagyon elrugaszkodottak ezekhez a körülményekhez. 14eFt-ot fizettünk (igaz, hogy kb. 80dkg-os halak voltak), mégis óriási sor áll előttük állandóan. Aki nem sajnálja rá az próbálja ki, az ízekben nem csalódik!
Másodszor látogattunk el a süllőfesztiválra, más-más helyen kóstoltuk ezt a különleges balatoni halat. Oszi bácsi verhetetlen, így jövőre is ott a helyünk. Ha máskor is járunk Szigligeten, biztosan útba ejtjük. Igaz, az ár kicsit borsos - nem úgy a hal, ami igazán ress, belül omlós és éppen jól átsült.
A nagy tömeghez képest gyorsan megkaptuk éltatő adagunkat, volt hely is az asztaloknál, és a balatoni őszi panoráma - leírhatatlan. Köszönet a szervezőknek is, de legfőképpen Oszi bácsi remek süllőjének!
4 felnőttel es egy ket es fel evessel erkeztunk, a rendeles felvetel alkalmaval segitettek, egyeztettünk milyen halat szeretnénk enni es ők tapasztalataik alapjan ajanlottak meretet, koretet, szószokat - bőséges valtozatos adagot kaptunk. A hal igazan friss, nincs "hasznalt olaj" mellek íz, rosszabb idojaras eseten nem kell megvenni a strandbelépőt. Nincs túlgondolva, de az ami van az kiváló. Visszatérünk
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Folyamatosan visszatérő vendégeket vagyunk és a színvonal folyamatosan tartja magát. Sőt, akár meg merem kockáztatni, hogy talán mindig jobb, mint az előző év. Nagyon színvonalas tálalás, igényes és kedves kiszolgálás - ez az, amiről a mai emberek elfeledkeznek és néha még én érzem magam kellemetlenül a vendéglátó egységekben, hogy szeretnék valamit enni vagy kérni netán.
Na itt Oszi bácsi mindenben partner és segítőkész! A legegyszerűbben fogyasztható ételük a harcsa, ami előre be van irdalva és lemálik a gerincről. A legfinomabb a szép nagy süllő. A szószokat és a salátát minden esetben kérje az ember, mert nagyon eltalálták az ízharmóniát.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Bármikor, amikor az élet a Balaton északi részére sodor, muszáj elmennünk Oszi Bácsi Keszegezőjébe. Évről évre visszatérő vendégként azt kell, hogy mondjam, hogy a keszegtől, a süllőn át, a harcsán keresztül(harcsa chipset és mindennemű chipset kerülve) a pisztrángig mindig minden nagyon finom és úgy van elkészítve, hogy a lehető legkevesebbeket kelljen szálkázni.
Szerencsére a savanyúságuk is mindig rendben van. A halak frissek és szeretem én kiválasztani, na de a legjobb, hogy mindig van valami vicces próbálkozása a kiszolgálónak. Idén már normális fatányéron ment a kiszolgálás, aminek valljuk be már ideje volt. Azért az sem rossz, hogy igényes szép környezet társul a halakhoz és finom szószokhoz.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagyon jó hangulatú hely ahol isteni keszegeket kaphatunk. Azonban az árát is megkérik, de érdemes kipróbálni. Ez a kis keszegsütő mindenképp egy gyöngyszem. Finom nagy keszegeket kaphatunk itt, amit nem ropogós szénné sütnek (mint a legtöbb helyen) hanem finom szaftosra. A sütés végeztével citromos- zöldfűszeres olajjal kenik be a halunkat amitől csak még finomabb lesz :-)
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.