A szigligeti vár tövében a természetesség és egyszerűség jegyében készülnek a Várkávézó híres, helyben készült fagylaltjai. A fagylaltjaik mind sorbet-k és bár nem akarnak cukrászda lenni, van pár házi süteményük is, amik szintén mennyeiek, a kávékról pedig még szót sem ejtettünk!
Fáradtan érkeztünk a kávézóba. Kényelmes szabadtéri asztalt kaptunk napernyővel egy hatalmas diófa alatt. Azonnal érkezett egy fiatalember és felvette a rendelést kávéra, teára, üdítőre. A csészék nagyon szépek tiszták voltak a kávé pedig isteni. Kaptunk cukrot, édesítőt, tejet és kis süteményt is.
Nekem tetszik a hely hangulata, a kilátás, a mosolygós felszolgálónő. Finom a kávé. A sütik és a fagyi hatalmas adagok, szintén finomak. Jó helyen van, a várhoz innen indulsz el a parkolóból. Ha erre jársz, térj be, egész évben nyitva van. Gyerekeknek játék lehetőség. Még 75 karaktert kellene írnom, de csak magamat ismételném. Jó hely, próbáld ki te is, ha erre jársz.
Szept. végen is teli hangosan üvöltöző német nyugerekkel. . Feláll a hátamon a nem létező szőr. . Rém zavaró ,majdnem otthagytam de mivel elég kávé függők vagyunk és aznap nem nagyon ittunk muszáj volt kibírni. . Meg muszaj volt megkostolni a fagyit mert rámbeszelte valaki. . na jo legyen. .
mi bajom lehet Kértünk sütit ,krémest, de mást kaptunk vagy süket a pincér vagy hülyenek nézett,szerinte 2 fajta van és nem voltunk elég konkretak nem tudta melyik krémesre gondolunk. . . . . akkor miert nem kérdi meg könyörgöm? OMG. szoltam neki a vegen ezért. . se semmi büntudat vagy elnezes. . fagyi tul édes nekem. . . nem ájultam el tőle ettem jobbat már,többször is. Csak a kávé volt jó! életmentő volt. )Lányom szerint a narancsos étcsoki a best ,de épp nem volt ilyen fagyi h megkostoljam. Igy lecsúsztam rola. Talan majd egyszer vagy soha. .
Igazi kézműves fagylalt, a maga egyszerűségével. Óriási sor, de mindenki vár türelmesen. Csak az van benne ami belevaló és nagyon nagy adagok. A választék sokszínű, gyümölcsösek, hagyományosak, érdekességek (levendulás fehér csokoládé), sósak (sós pisztácia).
A sütemények amik paleók, nagyon ízletesek (valami Móni készíti őket, aki nem véletlenül lett nagyon felkapott), nincs nagy választék de azok felső kategóriásak. A kávék, szörpök, limonádék is hibátlanok, mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet!
Aki a valódi kézműves fagylaltot szereti minden tartósító szer nélkül és csak is kizárólag természetes alapanyagokból készült fagylaltot szereti feltétlen kóstolja meg. Igaz egy kicsit drágább a megszokott fagylaltoktól de az ízvilág kárpótol bennünket.
Ezt a kézműves fagyit aki nem probálta, nem tudja mi a fagyi szó jelentése. Évek óta járok csak a fagyiért és a minőségi kávéért és házi szörpökért ide. Ez a nely tényleg a volág közepe. p. s. NARANCSOS ÉTCSOKI FAGYIT TILOS ITT ENNI, AZT CSAK ÉN EHETEK, ANNYIRA "ROSSZ",NE IS PRÓBÁLD KI, MERT ROSSZUL LESZEL TŐLE. . . . én meg a hiányától.
Ha a várat látogatjuk meg, akkor ezt a kávézót nem szabad kihagyni, mert olyan fagyit kapni, amit igen kevés helyen, ha egyáltalán. Minden fagyi friss gyümölcsökből és más természetes összetevőkből készül, még aznap reggel. Mi kiültünk a teraszra természetesen, hogy a csodálatos panorámában is gyönyörködhessünk közben.
Az itt olvasottak alapján kerestük fel ezt a helyet. A 'tágabb' családdal nyaraltunk Szigligeten. Az utolsó előtti pillanatban derült ki, hogy születésnapot is 'kell' ünnepelni. Torta is kell. . . Az idő rövidsége miatt nem nagy reményekkel, de megpróbáltuk. Az itt tapasztalt segítőkészség és hozzáértés szinte elképesztett - sajnos a Balaton környéki egyéb intézményekre nem ez a jellemző.
Mi is az interneten megjelent cikk alapján tértünk be, ha már ott jártunk. :D Csak annyiba csalódtunk, hogy a cikkel ellentétben nem volt fél adag fagyi, és gondolom épp a cikk miatt ez jó előre ki is van írva. Ezt csak azért fájlaltuk, mert így nem tudtuk mind az összes frenetikus ízt végigkóstolni.
Nagyon nehéz volt választani, de kóstolás után méginkább az lett volna, mert hihetetlen igazi ízek vannak. A mentás fagyi olyan intenzíven menta ízű, mintha magát a levelet rágcsálnám. (amit én szoktam is, mert menta örült vagyok, így van összehasonlítási alapom) Szóval erre mindenképp be KELL térni, még ha kitérő is. Sajnos nagyon szétnézni a kávézóban nem tudtunk, mert már dörgött az ég mikor beszaladtunk, de kívülről is nagyon hangulatos, hűen visszaadja az egész környék hangulatát.
A nyáron a családommal, a nagy melegbe betértünk egy kicsit lehűteni magunkat. A párom a megszokott kávéját fogyasztotta, amit semmiért sem hagyna ki. A gyerekek és én egy-egy nagy adag limonádét és mellé süteményt ettünk. A limonádé az tényleg nagyon finom volt, tele citrom karikákkal. A sütemény is nagyon ízlet.