A szigligeti vár tövében a természetesség és egyszerűség jegyében készülnek a Várkávézó híres, helyben készült fagylaltjai. A fagylaltjaik mind sorbet-k és bár nem akarnak cukrászda lenni, van pár házi süteményük is, amik szintén mennyeiek, a kávékról pedig még szót sem ejtettünk!
Mi is az interneten megjelent cikk alapján tértünk be, ha már ott jártunk. :D Csak annyiba csalódtunk, hogy a cikkel ellentétben nem volt fél adag fagyi, és gondolom épp a cikk miatt ez jó előre ki is van írva. Ezt csak azért fájlaltuk, mert így nem tudtuk mind az összes frenetikus ízt végigkóstolni.
Nagyon nehéz volt választani, de kóstolás után méginkább az lett volna, mert hihetetlen igazi ízek vannak. A mentás fagyi olyan intenzíven menta ízű, mintha magát a levelet rágcsálnám. (amit én szoktam is, mert menta örült vagyok, így van összehasonlítási alapom) Szóval erre mindenképp be KELL térni, még ha kitérő is. Sajnos nagyon szétnézni a kávézóban nem tudtunk, mert már dörgött az ég mikor beszaladtunk, de kívülről is nagyon hangulatos, hűen visszaadja az egész környék hangulatát.
A kávézó egy nagy gesztenyefa alatt található, nyáron kellemes árnyét ad. A fagyi mennyei, a gyümölcs fagyi gyümölcsből készül és még véletlenül sem "ízű" porból. Nem gombócos hanem kent fagyi, egy adag 6 dkg. Remek kézműves süteményeket is ehetünk itt, és hozzá gyümölcsből készült már-már koktélra emlékeztető szörpöket és limonádékat ihatunk, a pohár telerakva mindenféle idény gyümölccsel.
(Kólát senki ne kérjen, nincs! Helyette igazi ízeket érezhet egy jó szörpiből. ) A kávé méregerős, és hozzá házi sütit adnak szódavízzel. Csodás hely, jó a kilátással, a gyerekeknek van játszótér.
Meseszép hely , gyönyörű kilátással, itt minden együtt van amire egy pihenni vágyónak szüksége lehet :) Nincs jobb dolog mint meginni egy isteni frissítő limonádét, egy hatalmas gesztenyefa hűs árnyékában, miközben gyönyörködhetünk a Balaton kéklő vízének szépségében. Isteni a fagyi és nem lehet ellenállni a különleges és mennyei süteményeknek sem.
Tiszta ,rendezett környezet, hangulatos kerthelyiség. A házi bodza szörp valami fenséges. A sörimádóknak kötelező megkóstolni a helyi kézműves "VÁr kávézó" nevű búzasört. A kávézó bejáratánál helyi borokból lehet válogatni, ajándéknak vagy egy romatikus estéhez szinte kötelező megkóstolni.
Szigligeten van nyaralónk, ezért évente többször is lent vagyunk. Ilyenkor soha nem hagyjuk ki a Vár Kávézót. Főleg fagyizni szoktunk menni. Szerintem az ország legjobb fagyizója - azok közül, amikhez szerencsém volt. A kert is hangulatos, a vár alatt, nagy gesztenyefák árnyékában. Ki kell próbálni!
Párommal látogattuk meg Szigligetet, kora nyáron hirtelen támadt rekkenő hőségben. A vár csodás volt, de lefelé nagyon megszomjaztunk, amikor megláttuk a Vár Kávézó hívogató tábláját: Jeges Házi Bodzaszörp. Ez kellett nekünk! A kiszolgálás, a hely szelleme, a romantikus hűs "ámbitus", minden magával ragadt. Ha arra járunk, mindig betérünk!
Internetes ajánlás alapján kerestük fel a kávézót és nem kellett csalódnunk! A legfinomabb kézműves fagylaltokat kóstolhattuk! Az adagok hatalmasak,ár-érték arányban nagyon jó! A hely nagyon hangulatos a sok felfüggesztett színes esernyővel. Ugyan sorban kell állni,de a személyzet kedves,türelmes,barátságos.
A nyáron a családommal, a nagy melegbe betértünk egy kicsit lehűteni magunkat. A párom a megszokott kávéját fogyasztotta, amit semmiért sem hagyna ki. A gyerekek és én egy-egy nagy adag limonádét és mellé süteményt ettünk. A limonádé az tényleg nagyon finom volt, tele citrom karikákkal. A sütemény is nagyon ízlet.
Jegeskávét kértünk a szomjúság csillapítására, egyben az éberség fenntartására. Nagyon finom volt: megfelelő mennyiségű kávé, kiváló állagú fagylalt, jégdarabok nélkül. Tejszínhabbal, díszítéssel, ízlésesen. Kedves, gyors kiszolgálás. Más: a mosdóhelyiségben makulátlan tisztaság. Gratulálok! Köszönjük az élményt!
Ismerősök ajánlására próbáltuk ki a helyet. Fagyizni indultunk, de korán érkeztünk, a csinos felszogáló hölgy mondta, hogy kb 15 percet várni kell még a fagyikra. Így "kénytelenek voltunk" kipróbálni a sütiket is a fagyik előtt.
Ettünk szigligeti krémest (ez volt a legjobb - friss málnával, finom krémmel), somlói tortát (kiváló), gesztenyés sütit (ez volt talán a legkevésbé jó választás, de semmi gond ezzel sem). Kávé, capuccino, limonádé - mind kiváló. A fagyik: helyben készített, gluténmenetes fagyik. Hihetetlenül tejes, krémes ízek. Nehéz volt választani, majd egymásét is kóstolgatva nehéz volt eldönteni, kié a legjobb. Különleges ízek: tökmagos, fehércsokis-levendulás, túrós-lime-os. . . . . Árak: 480 Ft egy süti, 250 Ft a 6 dekás fagyi. Nagyon baráti, a minőséghez képest pedig kifejezetten olcsó. Biztosan visszatérünk. Olyan fagyi, amiért megéri hosszabb kitérőt is tenni, ha valaki az északi parton jár.