A 10 százalékos kedvezmény még mindig él. Ami lassan már nem is kevés. Ebédidőben helyet is nehéz volt találni, de szerencsénk volt, egy szabad asztalt leltünk a fenti teraszon. A kiszolgálás gyors, a hölgy hamar megjelent étlappal, felvette az italrendelést (most már Gössert csapolnak, meg Sopronit). Ha Szilvásvárad, akkor csülök.
Most a sörben sült csülök finom volt, káposzta nélkül, mert ezt egyéb okból nem ehetek. A párom rántott husija is ízlett neki, a steak burgonya kevésbé. Mert jó volt, de nem olyan fűszeres, ahogy szereti. A konyhában valaki vette a fáradságot, hogy a fodros salátára ráhúzzon egy lilahagyma karikát, ami tetszett. A padokon lévő párnák már elég viseltesek, de hát az evéshez az kell a legkevésbé. Folyamatos volt a felszolgálói jelenlét, mindenben segítettek másoknak is, gyerkes családnak lecsípni a felnőtt adagból a gyereknek egy tiszta tányéron. . . stb.
Ebéd végett érkeztünk az étterembe kirándulásunk alkalmából. Kedves figyelmes személyzettel találkoztunk, gyorsan meg is érkezett asztalunkhoz. Kiszolgálás kifogástalan, kedves , udvarias fiatalember szolgált ki bennünket. Ételünk nagyon finom volt és bőséges. Kisvasút mellett van, sokan pici gyermekkel érkeztek. Egyátalán nem volt zavaró jelenlétük.
Nyitvatartási idejük,nincs feltüntetve,de mivel 5-6 asztalnál vacsoráztak és augusztusi főszezonban 18:25-volt ezért gondoltuk beülünk mi is az étterembe. Pincér nem volt a közelben ezért bementem a pulthoz információért,hogy tudok e kártyával fizetni ill. vacsorázni?
Pár percet ott tébláboltam mikorra érkezett egy felszolgálónő aki kis türelmet kérve egy hátsó helyiségbe távozott ( gondolom ott megtanácskozták a dolgot). Újabb pár perc elteltével megérkezett és közölte,hogy ők már vacsora rendelést nem vesznek fel. . . Még akkor sem,ha gyerekkel vagyunk és még kb. 2,5órát utazunk hazáig és bármilyen egyszerű(pl: sült hasábburgonya) beértük volna.
Az erdei vasút alsó végállomásánál lévő, tágas étterem. Kirándulás előtt, után szívesen időznek itt az utasok. Ügyes vendégcsalogató ötlet, hogy az aznapi, használt vonatjegy fejében 10 % kedvezményt adnak a számla összegéből. Ezt a lehetőséget nem tudtuk kihasználni, mert vonatozás előtt ültünk be egy gyors ebédre.
A kiszolgálás … hogy is mondjam, mulatságos volt. Hamar jött egy ifjú pincér, aztán olyan hosszasan taglalta, hogy miért kevés a rendelkezésünkre álló fél óra ahhoz, hogy megebédeljünk, hogy azt hittük, miatta tényleg lekéssük a vonatot. Előadta, hogy ugye meg kell főzni azt az ételt, kitálalni, kihozni, a kedves vendégnek megenni… Itt tartott, mikor felbukkant egy idősebb kollégája és megmentette a helyzetet, kiselőadás helyett felvette a rendelést. Tejfölös vadmalaclevest kértem, finom volt, picit savanykás, tárkonyos, tele hússal. A párom babgulyást evett, ő is meg volt elégedve az ízekkel és a mennyiséggel is. Mindkét étel 1000 Ft alatt volt, ami igen baráti ár egy turistaparadicsomban. Szervízdíj nincs. A vonatot is elértük. :)
Gyors- és előzékeny, figyelmes kiszolgálás. A tejfölös vadmalac leves páratlan, de a többi rendelt étel is kifogástalan, bőséges. A tálon maradt ételeket készséggel elcsomagolták kérésünkre. A helyben készült savanyúság, és a limonádé tökéletes. A kisvasútra megváltott jeggyel érvényesítettük a kedvezményt, a számla végösszegéből ez 10 %-ot jelentett.
Pisztráng-ebédre fájt a fogunk, ezért választottuk a Lokomotivot. A fogadtatás bizonytalan volt (melyik asztal foglalt, leülhetünk oda, ami kívülállónak nem tűnik foglaltnak stb. . . de ezt ők sem tudták eldönteni hirtelen). A rendelés viszonylag gördülékeny volt, ám kérdésre szorult egy étel, hogy rendelhető-e, végül 2 percen belül volt válasz - hogy nem).
Sokat vártunk rá, és meglepően kevésnek látszott az adagok nagysága (bár a pisztráng mérete adottság, de ez igaz volt a rendelt bolognai spagettire is). Nem telített el a jóllakottság érzése, hiányérzetünk támadt. . . Fizetéshez vadászni kellett egy pincért, aztán valahogy az is sikerült. Összességében enyhítettük éhségünket, de abból hiányérzetünk viszont nem támad, ha már nem látogatok arra. Ajánlom azoknak, akiket a leírt körülmények nem zavarnak.
Nem kívánok a közeljövőben ott étkezni !! Az adagok szegényesek kevésnek mondható. Egy kétszemélyes tálról úgy tud kétszemély minden hús készítményből enni hogy elkell felezniük. És még mondhatnám.
Ma nem az eső elől menekültünk ide, hanem mert jó voltak a tapasztalataink. Picit változott a hely, bár a pincért felismertem. A csülök inkább főtt volt, mint sült. A köret, bár külön rákérdezett, hogy a vele járó párolt káposzta mellett mit kérek, inkább díszítés jellegű volt. Párom ugyanerre panaszkodott.
Bár kötünk legyen szólva, ő sokszor meghagy a köretből elég sokat. A gyerek menük a szokásos fagyasztott dolgokból készültek, így az unokám Iglo halrudacskákat evett. Betudható kicsit a hirtelen nagyon sok vendégnek, hisz pl olyan asztalhoz sikerült még éppen leülni, ahol sokáig várt egy úr a fizetésre, és addig kedvesen megosztotta velünk a helyet. Annyira sokáig, hogy a párja megjelent egy idő után, hogy vajon sikerült-e már fizetnie. Nekünk ilyen gondunk nem volt, kártyával, kisvasúti kedvezménnyel sem fizettünk sokat. Mégis mindkettőnknek az volt az érzése, hogy romlott a helyzet az elmúlt évekhez képest.
Baráti társasággal jártunk a környéken bringatúrán és ezt a helyet választottuk egy jó pizzára. Ízlett mindenkinek, ráadásul azok akik kerékpárral érkeznek, 10% kedvezményben részesülnek :) Bár bringás ruhában és sisakban érkeztünk, a felszolgáló nem említette ezt a kedvezményt, az egyik társunk vette észre a kiírást és így sikerült elcsípnünk ezt a 10%-ot.
Egy vasárnap délután a kisvasútra várva döntöttük el, hogy a kirándulásból visszatérve ebben az étteremben fogyasztjuk el a késői ebédet. Nagyon jó ötletnek (vendég csalogató) tartom a 10%-os kedvezményt amit kerékpárokosok és a kisvasúton közlekedők - az érvényesített menetjegy felmutatásával - vehetnek igénybe.
Négyen voltunk, szerencsére tömeg sem volt így azonnal asztalt is kaptunk. Ital: A lányok limonádét kértek amiben a facsart citromlé helyett valami szörpöt vagy szirupot tettek. A menta levél jót tett volna neki. Mi fiúk csapolt sört ittunk amivel nem volt semmi gond. Étel: A főételek legtöbbje 1500 Ft körül van (köret nélkül, a köret 390 Ft). Az alábbi ételeket választottuk: 1. Erdei szamócaleves. Nagyon finom, lágy, elegendő tejszínhabbal. Lisztérzékenyek is ehetik, tejszínnel sűrítik. 2. Kemencés csirkemell (csirkemell, juhtúró, paradicsom, bacon, sajt), hasábburgonya körettel. Az étellel minden rendben volt, finoman el volt készítve. A hasábburgonya volt egy kicsit aszott. 3. Sertéskaraj rántva (kolbásszal, hagymával töltve) fatányéron tálalva, hasább. körettel. Az étellel itt is rendben volt minden. A hasábburgonya volt aszott. 4. Sörben sült csülök, párolt káposztával, steak burgonya körettel. A burgonya finom volt, a csülökkel már voltak gondok. Íztelen volt, a sört sem lehetett érezni rajta, a hús ellenben omlós volt, kevés volt a bőrös rész. A káposzta ízletes volt. 5. Kemencés pisztráng (juhtúró, bacon, paradicsom, sajt), petrezselymes burgonya körettel. Maga a pisztáng finom volt, a juhtúrós-baconös feltét lehetett volna több. Ami negatívum volt, hogy a pisztránghoz nem adtak halkést. Ár/érték arányt tekintve csak ajánlani tudom az éttermet.