Nyitvatartási idejük,nincs feltüntetve,de mivel 5-6 asztalnál vacsoráztak és augusztusi főszezonban 18:25-volt ezért gondoltuk beülünk mi is az étterembe. Pincér nem volt a közelben ezért bementem a pulthoz információért,hogy tudok e kártyával fizetni ill. vacsorázni?
Pár percet ott tébláboltam mikorra érkezett egy felszolgálónő aki kis türelmet kérve egy hátsó helyiségbe távozott ( gondolom ott megtanácskozták a dolgot). Újabb pár perc elteltével megérkezett és közölte,hogy ők már vacsora rendelést nem vesznek fel. . . Még akkor sem,ha gyerekkel vagyunk és még kb. 2,5órát utazunk hazáig és bármilyen egyszerű(pl: sült hasábburgonya) beértük volna.
Egy kellemes Szalajka-völgyi séta után tértünk be ide, mivel szimpatikusnak tűnt a hely. Csalódtunk. . . Amikor betértünk, egy felszolgáló éppen terítéket cserélt az egyik asztalnál. Megkérdeztük szabad-e az asztal, majd letelepedtünk. Az étlapot még elég hamar megkaptuk, elkezdtük böngészni, sikerült kiválasztani az ételt, amit enni szerettünk volna.
Megjelent egy pincér, és egy gyors lendülettel elvitte az egyik étlapunk, mivel új vendégek tértek be. Jelezni se volt időnk, hogy rendelnénk mi is. Aztán teltek a percek. . 10 perc várakozás után otthagytuk. . .
Soha életemben nem csalódtam még egy helyben sem. Az ételek minősége pocsék, a hús rágós volt és félig nyers, a besamel mártás borzasztó. . Sajnos az étterem látogatást követő 3 napot az ágyban töltöttük (érdekes, hogy csak azok, akik itt étkeztek) Soha többé nem szeretnék ide menni és senkinek nem fogom ajánlani.
Nem kívánok a közeljövőben ott étkezni !! Az adagok szegényesek kevésnek mondható. Egy kétszemélyes tálról úgy tud kétszemély minden hús készítményből enni hogy elkell felezniük. És még mondhatnám.
Pisztráng-ebédre fájt a fogunk, ezért választottuk a Lokomotivot. A fogadtatás bizonytalan volt (melyik asztal foglalt, leülhetünk oda, ami kívülállónak nem tűnik foglaltnak stb. . . de ezt ők sem tudták eldönteni hirtelen). A rendelés viszonylag gördülékeny volt, ám kérdésre szorult egy étel, hogy rendelhető-e, végül 2 percen belül volt válasz - hogy nem).
Sokat vártunk rá, és meglepően kevésnek látszott az adagok nagysága (bár a pisztráng mérete adottság, de ez igaz volt a rendelt bolognai spagettire is). Nem telített el a jóllakottság érzése, hiányérzetünk támadt. . . Fizetéshez vadászni kellett egy pincért, aztán valahogy az is sikerült. Összességében enyhítettük éhségünket, de abból hiányérzetünk viszont nem támad, ha már nem látogatok arra. Ajánlom azoknak, akiket a leírt körülmények nem zavarnak.
Ma nem az eső elől menekültünk ide, hanem mert jó voltak a tapasztalataink. Picit változott a hely, bár a pincért felismertem. A csülök inkább főtt volt, mint sült. A köret, bár külön rákérdezett, hogy a vele járó párolt káposzta mellett mit kérek, inkább díszítés jellegű volt. Párom ugyanerre panaszkodott.
Bár kötünk legyen szólva, ő sokszor meghagy a köretből elég sokat. A gyerek menük a szokásos fagyasztott dolgokból készültek, így az unokám Iglo halrudacskákat evett. Betudható kicsit a hirtelen nagyon sok vendégnek, hisz pl olyan asztalhoz sikerült még éppen leülni, ahol sokáig várt egy úr a fizetésre, és addig kedvesen megosztotta velünk a helyet. Annyira sokáig, hogy a párja megjelent egy idő után, hogy vajon sikerült-e már fizetnie. Nekünk ilyen gondunk nem volt, kártyával, kisvasúti kedvezménnyel sem fizettünk sokat. Mégis mindkettőnknek az volt az érzése, hogy romlott a helyzet az elmúlt évekhez képest.
2 este is elsétáltunk a hely előtt a hol mindig telt ház volt, jó helynek gondoltuk sajnos nagyon melléfogtunk. Nem voltak sokan abban az időpontban amikor Mi betértünk vacsorázni a csalódás akkor ért először amikor meg szerettük volna rendelni a vacsorát közölték, hogy elfogyott amit rendelni szerettünk volna, válasszunk mást mire közölte a pincérnő hogy az is elfogyott majd 3.
nekifutásra sikerült olyat választani amit tudtak hozni. Ami nem lett volna baj,de már akkor feltűnhetett volna, hogy 10 perc múlva hozták a rendelésünket ami kimerült két kis szelet rágós hideg húsból és olaj áztatta hideg sült burgonyából és ezt még tetőzte a gyermek menühöz járó ajándék palacsinta melyre 20 perc várakozás után már nem tartottunk igényt. Ui: útközben keresni kellet egy pizzázót mert mindenki éhez maradt jelzem nem kevés pénzt kértek el az ehetetlen ételért.
Egész Szilvásváradon csak a pincérünk volt velünk kedves, illetve a kilátóban a jegy árus, mindenki más bunkó volt, és bár az étel átlagos volt, összeségében mégis nagyon pozitív a hely így.
Kisvasutazás után tértünk be, kívülről szimpatikusnak tűnt a hely és a vasúti jegyünk felmutatásával kedvezményt is adnak a fogyasztásból. Igazából átlagosnak mondanám. . . nem volt rossz az elfogyasztott étel, csak az volt kellemetlen, hogy már hidegen kaptam meg. Az éhes ember pedig nem reklamál, gyorsan elfogyott. A választék nem túl nagy. Egyszer elment.
A 10 százalékos kedvezmény még mindig él. Ami lassan már nem is kevés. Ebédidőben helyet is nehéz volt találni, de szerencsénk volt, egy szabad asztalt leltünk a fenti teraszon. A kiszolgálás gyors, a hölgy hamar megjelent étlappal, felvette az italrendelést (most már Gössert csapolnak, meg Sopronit). Ha Szilvásvárad, akkor csülök.
Most a sörben sült csülök finom volt, káposzta nélkül, mert ezt egyéb okból nem ehetek. A párom rántott husija is ízlett neki, a steak burgonya kevésbé. Mert jó volt, de nem olyan fűszeres, ahogy szereti. A konyhában valaki vette a fáradságot, hogy a fodros salátára ráhúzzon egy lilahagyma karikát, ami tetszett. A padokon lévő párnák már elég viseltesek, de hát az evéshez az kell a legkevésbé. Folyamatos volt a felszolgálói jelenlét, mindenben segítettek másoknak is, gyerkes családnak lecsípni a felnőtt adagból a gyereknek egy tiszta tányéron. . . stb.