Nagyon izletes ételeket fogyasztottunk családommal,gyors volt a kiszolgálás,udvarias volt a pincér,hangulatos volt a kemencében égő tüz,a nagyanyámat idéző bonyhádi zománcos leveses fazék is ügyes gondolat,jó szivvel ajánlom ismerőseimnek,kár,hogy az átlag magyar /köztük én is/nem engedheti meg magának gyakrabban az étteremben étkezést.
Igazi nagyüzem ment, mikor ott jártunk: a különteremben lagzi, ahol mi ettünk, ott is teltház. A felszolgálók profin pörögtek, ügyesen tették a dolgukat. Az étel meglepően hamar elkészült, de finom volt, és jó adagokat kaptunk. A helynek nincs egy kifejezett hangulata, boxokban kényelmesebb lenne, kicsit úgy éreztük, hogy az út közepén ülünk.
Mivel egy nagy teremről van szó, és sokan voltak, ezért nagy méhkaszsongásra emlékeztető duruzsolás hallatszott állandóan, ezt ügyesen ellensúlyozták a szintetizátoros énekes úrral, aki nagyon hangulatos dalokat énekelt, ő mentette meg a hangulatot.
Vasárnap mentünk ebédelni. Nem foglaltunk előre asztalt. Bár majdnem telt ház volt, azonnal kaptunk asztalt, étlapot. Tartottunk tőle, hogy hosszú lesz a várakozási idő, de nem. Rövid időn belül megkaptuk a levest és utána azonnal a második fogást. Részben kis adagokat kértünk. Az ételek elegendőek és finomak voltak. Az árral is elégedettek voltunk. Semmi rendkívülit nem tapasztaltunk.
Egy átlagos hétköznap délben kerestük fel a helyet. A hangulatos kerthelyiségben foglaltunk helyet. Érdekes, árkádos kialakításának köszönhetően, minden asztal felett tető van, mely árnyékot ad és az esetleges esőtől is megvéd. A placc közepén pedig hosszú asztalokat rendeztek be, nagyobb társaságok részére.
Ezek fölé árnyékolót szereltek. Kedves fiatal pincértanuló lány vette fel a rendelést, látszik, hogy tanulja a szakmát, nem csak kényszerpincér. Az étlap kissé bő választékú, zavarbaejtő (gyanús is). Ajánlott ételt, miután megkérdezte milyen jellegű táplálékot vennénk magunkhoz. Szóval szarvascombot kértem krumplifánkkal, áfonyalekvárral. Míg készült az étel körülnéztem. A terítők koszosak, ugyanakkor házilag vasaltak, a gyűrődésekből látszott. Kis tónak álcázott medence, bealgásodva, halak nélkül. Megjött az étel. A hús kissé hártyás volt, a krumplifánk olajos,ez utóbbi megártott. Az adag teljesen jó méretű volt.
Férjemmel érkeztünk ebédelni az étterembe. Korábban már jártunk itt, tudtuk, hogy sokan vannak, így kicsit ebédidő után érkeztünk, hogy legyen helyünk. Sokan voltak, de még voltak szabad asztalok. Az italrendelést gyorsan fel is vették. Nagyon kedves, mosolygós Úr volt a pincérünk.
A férjem bogrács gulyást kért, ami sósabb volt a kelleténél, viszont kellő mennyiségű "sűrűje" volt a kis bográcsban. (két tányérra való adagot adott ki) Én vargánya krémlevest ettem, ami nagyon finom volt a sajtgombóccal. Főételként almaszószos grillezett csirkemellett kértem, párom pedig baconnal, sajttal töltött karajt. Az ételek bőségesek és nagyon finomak voltak. 50%-os kuponfüzetünk volt, melyet vasárnap is elfogadtak. Üdítőt, bort és kávét is kértünk, így a kuponfüzettel 4500 ftot fizettünk. Ami nem volt szimpatikus, hogy a díszítés a falon, (pl. a háló fölöttünk, egyéb cserép tárgyak) nagyon porosak voltak. Nem ártana néha napján azokat is letörölgetni. Összességében elégedettek voltunk, jól lakottan távoztunk az étteremből és biztosan visszatérünk máskor is.
Barátom,középiskolás osztálytársam hívott:eljött az ideje az osztálytalálkozónknak. Valahogy mindig úgy alakult,hogy ősszel gyűltünk össze szinte minden alkalommal. A helyszín a Kispityer halászcsárdára esett. Kis létszámú osztály voltunk,bőven elfértünk az egyik különteremben. Kiszolgálassal nem volt gondunk.
Ez egy igazi, hangulatos halászcsárda. Igaz a bútorzatra - főleg a kerti székekre, padokra - ráférne a felújítás, vagy a csere. A pincérek kedvesek és segítőkészek, igaz, főleg hétvégén sokszor "úsznak". Szép nagy adagokat adnak és az ételek is finomak. Tökéletes hely egy családi ebéd elfogyasztására. Az árak is jók, főleg, ha a kapott mennyiséghez nézzük.
3-an mentünk ebédelni, egy nagyon erős időszakban, nagyon sokan voltak. A pincéreknek nem volt idejük velünk foglalkozni, végül találtunk egy 3 fős asztalt, ahova leültünk. Egy halászcsárdába azzal a gondolattal megyek, hogy ott érdemes halas ételt enni. Ketten is azt rendeltünk. Mindkettőnknek csalódás volt.
Nehéz igazán jó halételt kináló éttermet találni,a kispityer megfelelö lenne ha a profit hajhászat nem vinné el a lényeget. Nyitottak egy "különtermet ami olyan ódivatú jellegtelen mintha a semmit ötvöznék a 80" évekkel,az étel ehetö de hideg ,összecsapott jellege volt a krémleves szerintem porból volt némi feljavitással,nem jövök ide többet
Azért választottuk ezt az éttermet, mert szeretjük a halételeket. Itt pedig kiemelkedően nagy ezekből a választék. De legyen is, ha egyszer halászcsárdának nevezik a helyet. Szóval az étterem hangulata kellemes, és elfogadhatóan kényelmes. Bár parkolási lehetőség elég körülményes a környékén.
A nagy sokára kiérkező és rendelést felvevő pincér az ételre vonatkozó kérdésünkre nem tudott válaszolni, mert nem volt otthon a szószokban. Az ételek viszont gyanúsan hamar elkészültek. Ráadásul érezhető is volt rajtuk, miért is volt ilyen gyors, hiszen a hal csak épp langyos volt. Szívesen visszamentünk volna a választék miatt másnap is, de ennyi bőven elég volt.