A szoba és a többi helyiség koszos. A szoba kicsi, és kényelmetlen. Egy akasztó a fürdőben nincs a törülköző részére. Nyugodt, kényelmes , légkondis szobát kínálnak. Ellenben ennek fele sem igaz! A személyzet viselkedése kritikán aluli. mintha a kutyájával beszélne. Az udvaron ahol a szobába felmentünk tele galamb ürülékkel, és csikkel.
Na meg mi pihenni mentünk és kiderült , hogy munkásszállón kaptunk elhelyezést. Hogy merik azt hirdetni magukról amit a web lapon látunk. Én meghirdetem mindenhol, hogy eszébe ne jusson senkinek erre a luxus helyre utazni. A reggeli és a vacsora nagyon finom volt a Hajdu Fogadóban, de közel egy kilométerre a szálláshelytől. Este jó volt, de reggel 8-kor nem olyan kényelmes reggelizni ilyen messze. Mivel itt még kávézási lehetőségünk sem volt. A társam cukorbeteg, és 8 óra előtt már ennie kellett, és mire elmentünk már nem tudott enni. Szóval nagyon meglepődtünk, és csalódtunk, ide többet nem ! A város nagyon szép ! Szigorúan 14-óra az elfoglalás ideje. Azt hittük naivan, hogy kivixolják a szobát, De ott az idén még takarítás nem volt. A vécére nem mertünk ráülni. Egyedül az ár aránylag kedvező, vagyis ilyen szállásért még ez is sok volt! Függöny, és zuhanyzó függöny leszakadva, ott hagyva egy kupacban. A mosdó tele hajszállal! Több hibát nem is írok, mert én sem hinném el, ha nem én élem át!
Május 6-7-8-án jártunk itt. Teljesen megegyezett a véleményünk a mások által írt negatív kritikákkal-"olcsó húsnak híg a leve"-na de ennyire? Kész átverés show! Mi is úgy jártunk, mint sokan mások, hogy nem a beígért és lefoglalt Varjú fogadóban kaptunk elszállásolást, hanem a nagyon lepra Boszorkány tanyán, ami kritikán aluli volt.
Tapolca viszont aranyos kis város, a csónakázó barlangot örültünk, hogy megnéztük. Az étkezési lehetőség is igen gyér volt, de szódával elment. Mi a TESCO utazáson foglaltuk a kupont, ezt követően már sokkal óvatosabb vagyok. Gyulára egy panzióba hasonló átveréses sztorival hirdettek olcsó szállást [moderálva - a szerk. ], így próbálják a lepra helyeket is elsütni, akinek több szálláshelye is van egy településen. Remélem, másoknak is segítettem a választásnál.
Ez a szállás nagy csalódás volt a családunknak. A meghírdetett szoba helyett egy lepusztult, dohos, koszos /pókhálós-poros/szobát kaptunk. A fürdőszobában nincs törölköző tartó, tusfűrdő tartó . A függöny le van szakadva. Az ember pihenni ment és a külső helységből csak a zaj hallatszott. A reggeli-vacsora elfogadható.
Hűtő nincs. A személyzet kedvességén semmi pozitív dolgot nem tudok leírni. Felháboritónak tartom, hogy más képekkel hírdetik a panziót. Szerencsére csak két éjszakát töltöttünk itt.
Mikor megérkeztünk meglepetve tapasztaltuk, hogy milyen kopott bútorok vannak a szobánkban. Hideg volt a szoba, fáztunk. Másnap ugyan befűtöttek amikor szóltunk. A reggeli pocsék volt. Régi, száradt, többször is feltálalt sonka árulkodott a minőségről. Büféreggeli volt svédasztal helyett, a bögre koszos volt, amibe a cappuccinot kértük, így elmosogattattam még egyszer a bögrét.
A cappuccinoért 500. - forintot akart darabonként kérni a konyhai dolgozó, ami minden valamirevaló vendéglátóhelyen ingyen jár a reggelihez, ráadásul a közeli péknél 150. - Ft. a cappuccino. Messze volt a vacsora a Varjú étteremben, ami kb 3 km-re volt a szálláshelyünktől. Függöny helyett sötétítő volt az ablakon, mely sötétté tette a szobát, mikor megpróbáltuk elhúzni, hogy világos legyen, leomlott az egész. Hűtő nem volt csak a folyosón, mely nem volt beüzemelve, és nem is tettük volna oda, bárki kedvére az élelmiszert. Még egyszer nem mennék erre a szállásra és nem ajánlanám senkinek.
Kuponos oldalon vásároltam 2 kupont, mert 4 felnőtt szeretet volna egy kicsit kikapcsolódni. Szállás+ reggeli a Boszorkánytanyában ,vacsora a Varjúban. Korábban érkeztünk, az ajtó zárva. Összefutottunk egy morcos emberrel aki közölte,hogy 2-től van szoba,majd akkor jön a recepciós addig menjünk valamerre.
Gondoltuk addig beülünk az általuk hirdetett kávézóba. . . . kiderült az rég bezárt. Elmentünk városnézőbe. Mikor vissza értünk a recepciós néni aktívan telefonált, kb 15 perc múlva megkérdezte,hogy mit akarok. Mondtam,hogy én lennék a vendég aki az emeleti szobákat foglalta. Még beszélt egy kicsit,majd jött hogy megmutassa a szobákat. Csigalépcső vezetett az emeletre enyhén életveszélyes állapotban. A szobákban minimál dizájn,hűtő nincs. . . a folyóson sem. De a földszinten volt egy amit a párom cipelt fel az emeletre. A fürdő olyan kicsi,hogy rögtön a wcre kell ülni vagy a zuhany alá állni. Zuhanyozás közben elázik a wc és uszik az egész fürdő. Reggeli a földszinten ,minimál. Amikor megkérdeztem,hogy tea,kávé esetleg van e , a recepciós néni "kedvesen" közölte,hogy majd ha szedtem reggelit akkor kapok . . . . . . Szörnyű volt az a 3 nap amit ott töltöttünk. Utolsó nap már szó szerint kinéztek minket. Vacsorázni elkellet sétálni a Varjú fogadóba ahol szintén szörnyű volt az étkezés. . . . de ez megér egy külön értékelést.
A testvérem talált rá a fogadóra. A helyszín nagyon kedvezőnek látszott, közel a központ, a látnivalók. Kicsit lehangolt néhány hiányosság: a fekhely kényelmetlen,minden rugót éreztünk,a WC ülőke törött volt,a feljáró csigalépcsőnél este nem volt világítás. Eléggé lehangoló az utcafronton, udvaron az elhanyagoltság.
Pár apróbb beruházással komfortosabbá tehető a szálláshely. Az étkezés megoldása kicsit döcögős a reggelinél,de bőséges. A vacsora ízletes volt, egy távolabbi fogadóba kellett elmenni. Összességében a városka szépsége, a sok látnivaló élménye miatt kedves emlék marad ez a 3 nap.
Az elhelyezkedés és a személyzet jó. Az étkezés megfelelő de mindig ugyanaz. A 4. szoba tisztasága éppen megfelelő,de a folyosó és az udvar kritikán aluli. Látszik hogy ez a panzió a tulajdonosnak mostohagyerek. Kár mert lennének benne lehetőségek. Minden negatívumtól eltekintve nagyon jó 9 napot töltöttünk Tapolcán
A párommal már tervezgettük Tapolca és környéke meglátogatását! Fotók és vélemények alapján kissé félve választottuk a Boszorkánytanyát szálláshelyünknek! Óriási és KELLEMES volt a "csalódásunk"! A takaros kis szoba nagyon aranyos volt,a fürdőben tusoló található,az ágyak kényelmesek a tv ,wifi tökéletesen működik!
Aki arra készül,hogy egy óriási kirándulás,séta után kitudja magát pihenni erre kivalóan alkalmas ez a "Kis Tanya! "Aki viszont rózsasziromra az ágyon kis csokival,sarokkádra a fürdőben,minibárra vágyik ne ide jöjjön! ! ! Nem 5* HOTEL! ! ! A SZEMÉLYZETRŐL szintén csak jót tudunk írni,lesik minden kívánságát a vendégnek legyen az bármi,ugyan ez írható le a Varjú étterem személyzetéről! Kiemelném a Boszorkánytanyán Edit nénit a Varjú étteremben Tomi nevű felszolgáló fiatalembert! Természetesen mindenki nagyon kedves ,de sajnos ezalatt a pár nap alatt Velük kerültünk személyesebb viszonyba! Bátran forduljanak hozzájuk a problémákkal! MI csakis jó szívvel tudjuk ajánlani mindkét helyet! ! ! Nagyon köszönünk minden,remélem még találkozunk! ! !
Karácsonyi ajándékként kaptuk a kupont, de őszintén nem ajánlom senkinek a helyet. Egyedül a személyzet és azok segítőkészsége kapcsán tudok pozitívat írni. Ottjártunk előtt a felső szint egy része beázott a minket fogadó állítása szerint (vmikor. . . ), így a mi szobánk rettentően dohos volt.
Kértünk egy másik szobát, mert konkrétan levegőt nem lehetett venni, de a helyzet ott is siralmas volt: furcsa, erős festékszag, leszakadt, kopott függöny, a franciaágyon két matrac volt, és az egyik vagy 10 cm-vel magasabb volt a másiknál, a lepedő szakadt, a fürdő piszkos és annak ellenére, hogy többen voltunk abban a "szárnyban", a fűtést a mi unszolásunkra kapcsolták be, mert a szobánkban rettentően hideg volt. Tényleg nem ajánlom senkinek a helyet és a tulajdonosok szégyellhetik magukat, hogy ilyen ellátásért egyáltalán pénzt kérnek.
Augusztus 17-én érkeztünk a 4. napos ünnep csodálatos eltöltésének reményébe,kész programmal. A meglepetés erejével hatott,hogy egy vendéglő pultjánál recepció helyett a nevünk bemondása után elég udvariatlan modon közölték eloször 8. 000. -majd 10. 000.
-Ft-t készpénzbe fizessünk ki majd kapunk kulcsot annak ellenére,hogy a szállásunk rendezve volt,majd egy borzalmas csiga lépcsőn el is értük a szobának nevezett helyiséget,kosz piszok áthuzatlan ágy azonnal kértük adjanak egy másik szobát. Sajnos ugyan olyan volt,csak még bogarak is társultak,hozzá. Másnap azonnal távoztunk. Számlát semmiről se kaptunk.