Ballagási ebéd alkalmával jártunk ott. Az asztalunk közvetlenül a bárpult mellett volt, ahol hangoskodó, fürdőgatyás-fürdőköpenyes vendégek nyüzsögtek, néha ,,elsodorva" a székünket. Rendelés után kihozták a sem nem sült, sem nem főtt ételeket, amelyeket visszaküldtük még egy kis sütésre, de összeégetve kaptuk vissza, gyakorlatilag ehetetlenül!
A pincérlány sajnálkozott a dolgon, de szemrebbenés nélkül kiszámlázták a több, mint 32 ezer Ft-ot ( 9 fő ), amit a békesség kedvéért szó nélkül kifizetett a ballagó ünnepelt Édesapja. Rossz szájízzel távoztunk. . . és éhesen is!
Pozitivuma hogy este 9- kor is szívesen láttak minket az étterem tele volt. Ropogósra sült kacsát kértem hát ez se ropogós se sült nem volt. Visszaküldtem átsütni hátha de sajnos nem. . . A pincérre kellett volna hallgatnom aki a libát javasolta. Sajnálom mert nagyon pozitív véleményem volt erről a helyről hiszen a tulajdonosát személyesen ismerem. De majd legközelebb!
Szép környezetben impozáns épület, barátságos beltér, gondos konyha. Jó volt a Gottwaldban lenni. És enni. Az étterem a hagyományos vonalat követi, de az átlagnál sokkal színvonalasabb az elkészítési mód, s egy-két fogás túltekint a bevált technológiákon, alapanyagokon és kombinációkon.
A hideg előételek között szerepel a rosé kacsamell rózsaborssal, a meleg előételek között a posírozott vörös sügérfilé vele párolt zsenge zöldségekkel, konfitált borjúpofa lencseraguval, a főételek között francia nyúlragu. Mi inkább a hagyományos vonalat követtük, de azért kirendeltünk a magyar fősodor ételei mellé a mediterrán stílusú, tésztával kísért báránybordácskákat is. Minden egyes fogás ízlett, különösen a bárány. A borválaszték korrekt, a borkínálás nemkülönben. Jó hely ez, bátran ajánlható.
Mint minden szállodában itt a Gottwaldban is igénybe lehet venni külsősöknek is az éttermet. Mi is ezt tettük. A nagy melegben áthaladtunk néhány termen és a külső teraszon kerestünk magunhnak helyet. A kiszolgálás udvarias volt. Egy kisebb csoport voltunk, nem beszéltük meg előre ki mit kér, így majdnem mindenki mást evett, időbe telt míg elkészítették.
Addig sétáltunk egyet a szálloda saját arborétumában. Majdnem az étvágyunk látta kárát, mikor láttuk élőben is azt az állatot, amelyből kb fél óra múlva majd falatozunk. (Na, mégsem ebből) A rendelés kis idő múlva megérkezett, érdekesmód egyszerre, azaz több pincér hozta egyszerre a választott ételt. Ezek sajnos hamar elfogytak, azaz nem voltak valami nagy adagok. További rendelést kellett leadnunk süteményre és kávéra, hogy jól lakjunk. Az adagok finomak voltak, de kevés volt. A sütemények frissek voltak a kiszolgálás udvarias, a végszámla egy 4 csillagos szálloda árának megfelelően magas. Egy 4 fős család, ha csak egy napot akar itt eltölteni úszással, pihenéssel, napozással, ebéddel, egy huszasnál olcsóbban nem ússza meg, de lehet, hogy keveset is mondtam.
Gyakran síelünk a barátokkal, és egynapos túrák után, a Semmeringről hazafelé jól esik megállni egy vacsorára. Így akadtunk rá a Tata melletti Shell kútnál egy kis erdei mellékúton a Gottwaldra. Azóta rengeteget jártunk náluk. Legutóbbi alkalommal barátokat kerestünk fel Tatán, és utána erre kanyarodtunk ebédelni.
A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy míg az ebédre vártunk, a tulajdonos megmutatta a lovardát, ahol volt egy 3 napos kiscsikó is. Tavasztól érdemes kiülni a hangulatos teraszra és élvezni a csendet meg a jó ételeket.
Csendes,nyugodt környezet,finom ételek,italok,pazar kiszolgálás.Igazi kikapcsolódást jelentett.Nagyon jól sikerült születésnapi ebéd volt.Körbe jártuk az egész területet.Rend és tisztaság fogadott minket mindenhol.Mivel gyönyörű volt az idő a wellness részleg is üzemelt.No és persze több ebédre érkezett vendég is volt.
Nagyon szép helyen van az étterem, bár kissé távol a várostól, de mégis megéri felkeresni. Belül is nagyon szép az étterem, de a teraszon is nagyon kellemes ,fákkal körülvéve,a jó levegőn, a csobogó kis medencére kilátással. Az ételek nagyon finomak voltak és az ital választék is kiváló. A pincérek udvariasak és kedvesek, hangulatos a hely. Mindenkinek ajánlom kipróbálni akár tatai, akár máshonnan érkezik.
nem részletezném. . . egyszerűen fantasztikus. . . az esküvönk is itt volt, minden tökéletes. . . jó fejek a pincérek is mindenben segitenek, az étel minősége nagyon friss és finom. ha valamait megkivánsz és nincs az étlapon , nem probléma segitőkészek és megoldják, tényleg nagyon jóóó étterem, az egész családom imádja, rengeteget járunk ide :) az árral szerintem nincs probléma
Kiváló 2014. augusztus 20., üzleti partnerrel járt itt
Kedvenc helyeim egyike:) Tökéletes, első osztályú kiszolgálás! Udvarias, családi hangulat. Ételek luxus kivitelben találva és garantáltan a legjobb, legfrissebb minőségű! Csodálatos környezet, halk romantikus zene :) aki esetleg messzebbről érkezik ajánlom a szálloda részleget is, mely szintén páratlan! Megéri pár napot eltölteni, garantált a kikapcsolódás.
Tata mellett, zöld övezetben található ez a gyönyörű Hotel és Étterem. Az ételek nagyon finomak, és bőségesek, a kiszolgálás udvarias és figyelmes, az árakkal is meg vagyunk elégedve, egyáltalán nincsenek elszállva. Tisztasággal sincs semmi probléma. A gyerekekkel érkezőkre is gondoltak, hangulatos kis állatkert van a Hotel mellett.