Kb. 10 éve jártunk itt, az étel minőségén túl kiszolgálás profizmusa is megfogott. Most hogy ismét Tatán jártunk, adta magát, hogy visszatérjünk. Árban nem fognak és nem is akarnak szerintem versenyezni a strandbüfékkel, tehát aki olcsó ételekre számít, az ne ide jöjjön.
Annak viszont bátran ajánlom, aki egy kellemes környezetben, igazi vendéglátói hozzáállással, fínom ételeket fogyasztana. A nagy meleg miatt csak egy könnyű ebédet fogyasztottunk. A levesek nagyon ízletesek voltak és nem a máshol tapasztalt teáscsészényi mennyiség. A szomszéd asztaloknál látott főfogások mennyisége is megfelelő volt. Az általunk rendelt túrógombóc pedig egy költemény volt. :) Szóval ennyi év után sem csalódtunk a helyben. Köszönjük.
Hihetetlenül színvonalas a kiszolgálás. Az elfogyasztott ételek mind nagyon finomak és kiváló minőségűek voltak, a tálalás is rendkívül esztétikus volt. Itt a vendég nem csak egy finom ételt kap, kicsit kiszakadhat a hétköznapokból, és azt az érzést kapja, hogy ő van a középpontban és megérdemli, hogy a kitüntetett figyelmet.
Több oldalon is ajánlották e helyet, így igyekeztünk a közelében leparkolni. Kívülről majdnem elmentünk mellette, de belépve már tudtuk jó helyen járunk. A vár mása a falon, pont itt kaptunk helyet. A kiszolgálás, mint a nagykönyvben! Figyelnek rá, hogy a hölgy vendég kap előbb, melyik oldalról kapja stb. szóval nem csak úgy kihozzák.
Az ételekről, italokról pontos tájékoztatást ad a pincér, a kérdésekre érdemben tud is válaszolni. A levesek és a főételek nagyon finomak voltak, az adagok nekünk pont megfelelő volt, így desszertet nem kértünk. Marhapörkölt és Jóasszony két remek ízvilág volt. Ha erre járunk ismét bejövünk!
Az étteremben Harcsapaprikást rendeltünk. Az ételben volt paprika paradicsom sült szalonna ,sok szaft csak éppen harcsa nem, mindez 3850 Ft-ért . Amikor szóvá tettük elnézést kértek...jobb helyeken legalább megpróbálják valahogy kompenzálni a vendéget. Soha nem térünk vissza ! Nem ajánljuk senkinek!
Néhány éve írtam már értékelést erről az étteremről és a véleményem nem igen változott. Többször jártunk már itt és ahogy régen sem most sem okozott csalódást. Az étterem nagyon hangulatos, tisztasága példás. A személyzet profi. A kiszolgálás a nagy forgalom ellenére (telt-ház volt) gyors, pontos, kedves és nagyon figyelmes de nem tolakodó.
Megkockáztatom, hogy ennyire profi személyzettel máshol még nem találkoztam. Az ételek, italok, desszertek minősége kiváló. Itt egy dologban azért van egy kis negatív változás: az ételek adagja kisebb lett. Amolyan leány adagok vannak. Hölgyeknek elég de a Férfiaknak tudomásul kell venni, hogy itt levest vagy előételt érdemes rendelni, ha jól akarnak lakni. Ellenben az ételek tálalása- ízvilága- minősége kárpótol a mennyiségért, mert szemtelenül jól főznek, nagyon igényes a tálalás (már-már extravagáns), az alapanyagok minősége pedig megkérdőjelezhetetlen. Én az a fajta pali vagyok aki érzékeny az ár-érték arányra és simán beülök egy lényegesen nomádabb étterembe ha úgy hozza a sors és jóízűen megeszek egy "kamionos" egy tál ételt, de ha Tatán járunk ide szoktunk betérni (a fővárosban lakunk) átlag pár évente. Néha az ember megengedheti magának, hogy a minőséget vegye előbbre a mennyiséggel szemben. Továbbra is bátran ajánlom azoknak akik hasonlóan gondolkodnak nem fognak csalódni.
Minden nagyon szuper volt, gratulálok a vérbeli kiszolgáláshoz, nagy for volt a 2 db 0. 33 vörös ír sör a fél literes világos helyett, gratulálok csajok osztályon felüli kiszolgálás, finom ételek, minket megnyertetek, ha arra járunk csak nálatok eszünk föleg hogy a korzóból,es a platánból álltunl fel és jöttünk el igy találtunk rátok.
Eljegyzési ebédre foglaltunk asztalt a vendéglőben, fényképek, illetve vélemények alapján. A felszolgálás megfelelő volt. A második fogás azonban messze elmaradt az elvártól. Mint mennyiségben, mint kinézetben. Némelyik főétel a gyerek adag mennyiséget érte el. (Füstölt kacsamell, kacsamáj, ezen a főételen nagyítóval lehetett megtalálni a kacsamájat.
) Képeken látható díszítés teljesen elmaradt. Amikor megláttam a főételeket, elgondolkodtam, hogy lehet, hogy a séf szabadságra ment és helyette a konyhai kisegítő tálalt. Számomra volt kellemetlen, hogy a meghívott vendégek nem az elvárt minőséget kapták és nagyot csalódtunk.
Az étterem nagyon hangulatos, kedvesek és szolgálatkész volt a személyzet. Az ételek minősége tálalása első osztályú és finom ! Ellenben a főételekre elég sokat kellett várnunk, akik utánunk jöttek már a desszertnél tartottak mikor nekünk kihozták az ételeket .
Ezt az éhséggel tetézett frusztrációt csak fokozta, hogy a szobahőmérsékletű limonádéhoz külön kellett kérnünk jeget, annak ellenére, hogy a hogy készül előadásban külön kiemelték, hogy friss naranccsal, citrommal és jéggel készül a kért ital. Záróakkordnak a kávéhoz kért mandulatej valami csoda folytán szublimált. Igy összességében a kis kellemetlenségek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, az ételek kárpótoltak bennünket. De azért a maximális csillagokat nem tudom megadni.
Már utazás előtt kinéztük magunknak ezt az éttermet, mint lehetőség - a pozitív értékelések és tetszetős fényképek alapján. Tatai sétálgatásaink során végül rá esett a választásunk. Nagyon szép az étterem, mi a mediterrán hangulatú rusztikus fa bútorokkal berendezett kertben foglaltunk helyet.
A kiszolgálás kedves, gyors, udvarias és színvonalas. A párom pisztrángját az asztalunknál filézte ki az egyik felszolgáló hölgy. Nagyon ügyes volt, nem maradt szálka a hal húsában. Az kicsit fura volt, hogy két felszolgáló hozta egyszerre az ételeinket. Én aprócska kacsacombot ettem…. ami nagyon finom volt de annak ellenére, hogy nem vagyok nagyétkű kevésnek bizonyult. Általában nem szoktunk desszertet fogyasztani, de mivel éhesek maradtunk most rendeltünk túrógombócot. Ez valami mennyei volt, habkönnyű, ízorgia az egész…még most is összefut a nyál a számban. Az árakat kissé túlzónak éreztük, de csak a kis adagok miatt, mert az ételek minősége magas szintű. Érezhetően jó minőségű alapanyagokból főznek, a tapasztalt séf és a hozzáértő szakácsok. Ezen a helyen ahhoz, hogy jóllakottan távozzon a betérő vendég, végig kell enni a leves vagy előétel - főétel- desszert sort. Így viszont ital fogyasztással együtt már igen magas lesz a számla végösszege.
Szombat délután,kora este rekkenő hőség odakint,ennek ellenére mi a teraszra foglaltunk asztalt még hetekkel előtte ,sebaj. Én sok éve már jártam itt es gondoltam nézzük meg mi változott azóta. Nagyon jó helyen van a város központi helyén a várnál . Neve innen van ugye. . Belépve az étterem nagyon jó hűvös volt ,mégiscsak ott kellett volna ülni.
Barátságos fogadtatás,gyors segítőkész udvarias pincérek ,gyors kiszolgálás nem kellett várni. Csapolt Meggy Sört kértünk mindannyian,de sokféle ital van és jó minőségűek. Belső tér nagyon hangulatos,csendes ,a terasz is szép rendezett tiszta és kint is van külön mellékhelyiség ami pozitív. Mindenhol ragyogó tisztaság volt és mindig "oda" is benézek ha kell ha nem,hogy ellenőrizzem;). Érdekes módon sok pesti és Balaton környéki nagy forgalmú helyeken gyakran találkozni mocskos wc vel valahogy vidéken erre is jobban figyelnek. Az étel szépen tálat jo alapanyagokból készített. Egy bajom volt a szakáccsal nagyon kevés fokhagymát használt az amúgy fokhagymás ételhez (garnéla)ez hiba volt szerintem,mert a így tészta csak vaj ízű volt és nem fokhagymás,ahogy én naivan gondoltam. Hátszín kellően nagy adag és a kívánság szerint átsütött volt ,finom mártással. Többieké finom lehetett(és mondták is) ránézésre is gusztusos volt minden. Árban átlagos. Ajánlom másnak is .