A közkedvelt, mediterrán hangulatú terasszal bíró étterem kihagyhatatlan, ha a környéken járunk. Jó időben 240 fokos kilátásban gyönyörködhetünk, miközben finomabbnál finomabb ételeket ízlelhetünk meg.
Sajnos kilátás miatt választottuk az éttermet! Életem legrosszabb halászlevét ettem,megkérdeztem a főnököt miért ilyen, erre a válasz ez balatoni halból van,és nagyon algás a Balaton :),gondolom emiátt is volt savanyú! Rendeltünk utána salátát csirke hússal,hát ezt is sikerült elrontani,a saláta már elég fonnyadt volt,pár puma paradicsomot bele vágtak és ennyi!
Este vacsoráztunk,de a hús már délben ki volt sütve! Az asztalok piszkosak voltak,higéniailag nem felelt meg az elvárásaimnak! Ami pozítiv hogy a pincér nem beszélt mellé,csak a főnök h algás a Balaton stb :)
Részünkről csalódás. A panoráma csodálatos, na de a többi . . Két átlagos limonádé, két rántott karaj, 3 db pirított burgonyagerezddel közel 10ezer forintért elég nevetséges. A felszolgálás udvarias, de gyatra és lassú mindazok ellenére, hogy összességében csak 4 asztalnál volt vendég. Nem távoztunk elégedetten, ezáltal visszajárók bizonyára nem leszünk.
A két pontot csak a gyönyörű kilátás miatt adom. Nem vagyok finnyás sem válogatós . A kisfiunk már nyűgös volt és fáradt, mi pedig a férjemmel éhesek. Mivel nagyon csábított a gyönyörű kilátás így ez mellett a hely mellett döntöttünk és gondoltuk gyorsan be kapunk valami laktató levest és iszunk egy limonádét.
Mivel a hely gyönyörű és az árak sem az olcsobb kategoriába tartoztak így nagy reményekkel rendeltünk gulyás levest. de nagy hiba volt. hangsúlyozom,hogy nem vagyok válogatós és még éhes is voltam de az ott elém rakott gulyás levest nem tudtam el fogyasztani mert annyira rossz volt. mondhatnám "se íze se bűze" de még csak színe sem volt,kb. az iskolai menzán ehettem utoljára hasonlót A limonádé is rossz volt. pedig egy limonádét nem is tudom hogy lehet el rontani
A férjem próbálta vigasztalni magát azzal,hogy ha valami főételt rendeltünk volna akkor az biztos finom lett volna. . . de ez nem lehet kifogás,hogy nem a legdrágább ételt rendeltük az étlapról
Nem volt cukorbetegeknek étel. A rendelt ételről a tányér felét le kellett venni, amit cukorbeteg nem ehet meg. Kifizettették a végén azokat a dolgokat is, amit a tányérról levettek. Kimondottan szóltunk, hogy olyan dolog nem mehet a tányérra, ami cukros, erre a lilakáposztát cukrosan rátették a kacsacombra és a májra is.
Október elejei hétköznap Tihanyban csak az Echo éttermet találtuk nyitva a vendéglátóhelyek közül (ennyit a "hosszabbítsuk meg a Balatoni nyarat" szlogenről). Az étteremből gyönyörű a kilátás a Balatonra, ez itt a legnagyobb érdem. Az ételek miatt nem érdemes felkeresni. Halászlét (2450-Ft) és túrógombócot (1700-Ft)választottunk mindketten a párommal.
A halászlé minősíthetetlen, pár deci hallében úszkált pár darab halmaradékocska. Amikor otthon kiakarom mosni a bográcsot halászlé főzés után, kb. ilyen maradékot öntök ki. A túrógombóc nevetséges: egy db (! ) tyúktojásnál valamivel nagyobb gombóc pár kanál eperlekvárban a tányér közepén. Vigyázat az italok nagyon drágák. Amennyiben ez az étterem a faluban lenne, már rég kint lenne az ELADÓ tábla. Egyértelmű, hogy a kilátásból élnek meg. A hely egyébként barátságos, akár rövid nadrágban is beülhetnék. A kiszolgálás udvarias és gyors volt, mondjuk amikor érkezett egy japán csoport, lelassultak.
Régóta vártuk már hogy kipróbálhassuk a helyet, aztán mire eljutottunk a végén csalódtunk. Csak röviden, a házi limonádé langyos, a szörpök ihatatlanul "mű" ízűek. A kiszolgálás közben elég lassú volt, habár telt ház nem volt. A kilátás magáért beszél szuper az elhelyezkedés, az asztalok tiszták.
Nagy csalódás volt a balatoni halászlé, melyet egy kis lábasban kaptunk, ezzel csak az volt a gond, hogy kissé használt feelinget keltett, egy kisbogrács sokkal jobb lenne. Az étel maga kissé íztelen volt, a harcsa benne szétfőve, már az amit találtunk mert az nagyon kevés volt. A másik főétel kifejezetten finom volt, de a hozzá adott tescos sült krumpli az nagyon felejtős, nem is értettük, hiszen manapság egy adag házi burgonyát kisütni nem nagy kunszt. A desszert finom volt, de semmi extra és ha nem spray hab lett volna rajta még tetszett is volna. +1: mosdó csak a lenti részben van, ahová meredek lépcsőn mehetünk le , sajnos. Reméljük a részletekre többet fordítanak és akkor még jobb hely lehetne. . .
A Rege cukrászdában elfogyasztott krémes és kávé után sétáltunk még egy nagyot. Megszomjaztunk a melegben, ezért nagyon örültünk, hogy rátaláltunk erre a helyre. Az, hogy csapolt sört is mérnek a fantasztikus kilátású teraszon, hab volt a tortán. Az étlapot csak azért néztük meg, hogy egy kis "sörkorcsolyát" keressünk.
Nem találtunk, de a pincér kedvesen ajánlott egy sajttálat. Nagyon finom sajtok, koktélparadicsom, pár szelet bagette, olivaolaj, tökmagolaj. . . nagyon jól esett! Ezért nem kifogásolom túlságosan a borsos árat. . . bizony elég sokat fizettünk, de megérte. Kedves, figyelmes és gyors kiszolgálásban volt részünk csodálatos környezetben.
Óriási szerencsénk volt, hogy a zsúfolt vasárnapon sikerült helyet kapnunk. Csodálatos a kilátás mind a Balatonra, mind pedig az apátsági templomra. A szomszéd népes asztalnál egy kisgyerek születésnapját tartották. A kiszolgálás korrekt volt, nem kellett túl sokat várnunk. Az étlapon nincs sokféle étel, de találtunk magunknak tetszőt. Itt csak egyetlen probléma van, mégpedig a meglehetősen elrugaszkodott árak.
Már korábban is jártam itt, tetszett, így visszatértem. A halászlé most is kifogástalan volt! Fazékban hozták, igen bőséges mennyiségben. Egyedi, nyakba akasztható szalvétát is kaptam. A folyó bor is jó minőségű. A kiszolgálás színvonala, a személyzet magatartása nem adott okot a kritikára.
Talán csak az öltözetük volt inkább hétköznapi ruhának nevezhető, mint sem egy ilyen adottságú és színvonalú helyhez illő. Összességében - különös tekintettel a kilátásra - megérte az árát!
Az első alkalomtól kezdve minden nyáron ellátogatunk a tihanyi ECHO étterembe. Minden évben figyelmes, gyors kiszolgálásban volt részünk, nagyon kedves a személyzet és az ételek-italok is kitűnőek! A kilátás a teraszról pedig magáért beszél!