Régóta szemezünk ezzel a csárdával, na meg sokat olvastam róla az Itt jártam oldalain is. És most a nyár közepén sikerült. Kaptunk is egy szép árnyékos asztalt. Kissé lassan mentek a dolgok, de hát sok a turista. Az ételek, italok kifogástalanok, frissek, finomak voltak (a szalonnapörcöt ugyan egy kicsit túladagolták, de nem kell mindet megenni).
A mellékhelyiség irányában felfedezhetjük a folyosón a szentképeket. Sok-sok népi eszközt halmoztak fel, melyeket TV készülék, kávéfőző és egyéb 20. századbeli tárgy is tarkít. Összességében jól éreztük magunkat.
Szomorúan olvasom a korábbi bejegyzéseket, és kicsit értetlenkedve állok a dolog előtt. . . . A környéken lakom családommal,és ahogy az időnk és pénztárcánk engedi néha kiruccanunk valami közeli vendéglőbe. Többször választottuk a csárdát, és bátran mondhatom,hogy semmiféle szörnyűséggel nem találkoztunk! Sőt!
Utoljára levendulás fogast ettünk a férjemmel, ami finom, ízletes volt. A felszolgálásban sem találtunk kivetni valót. Ár érték arányban van. Semmiképen nem értek egyet az előttem szólókkal! !
Átlagos étterem, az egyetlen erénye, hogy jó helyen van. De ezzel ki is merül a pozitív felsorolás. Középszerű ételek, a kiszolgálás is hagy kívánnivalót maga után. Kissé olyan érzése van itt a vendégnek, hogy a célt már elérték azzal, hogy betért a vendég és fizetni fog, méghozzá nem is keveset, de azért már nem tesznek, hogy a vendég később vissza is akarjon térni.
Családommal együtt jártunk Tihanyba és ültünkbe egy ebédre. Hangulatos hely, attól függetlenül, hogy a főútról nyílik. A felszolgálónk vicces volt, igaz kellet is, hiszen közel 45 percet vártunk a főételre (grill ételek). a levesek finomak voltak (húsleves+hagyma leves)a főételekkel sem volt gond. Az adagok nagyok és nincsenek túldíszítve. Nekünk tetszett.
Átlagos étterem, az egyetlen erénye, hogy jó helyen van. De ezzel ki is merül a pozitív felsorolás. A kiszolgálás is hagy kívánnivalót maga után. Kissé olyan érzése van itt a vendégnek, hogy a célt már elérték azzal, hogy betért a vendég és fizetni fog, méghozzá nem is keveset, de azért már nem tesznek, hogy a vendég később vissza is akarjon térni.
Sőt még ennek hangot is adott a felszolgáló miután visszaküldtünk egy ehetetlenül ízetlen húslevest. (azt mondta -számára humorosan-legalább holnap már nem kell idejönni)Amikor a párom megkérdezte melyiket ajánlja a gulyást vagy a halászlevet. . . . . Szintén humorizált. . . . . Össze is önthetem. . . . . Szeretjük a viccet és a humort, de ez inkább lekezelő volt és nem helyénvaló. Bár az ételek nem voltak rosszak a húsleves kivételével , de mégsem vágynék újra vissza a pincérek nagyképűsködése és lekezelő stilusa miatt.
Ez az egyik legrégebbi étterem Tihanyban, de az egyik legrosszabb is. A pincérek hanyagok, kiborítják az ételt , elnézést sem kér. Gulyást rendeltünk, ami szerintünk nem sárgarépa leves. Bográcsban tálalták, ami a pincér kezében már kiborult, fél kiló sárgarépa , gyökér volt benne, s talán három darab hús.
Ilyen kiszolgálást még nem tapasztaltam - rossz értelemben. Fél éves babával voltunk, és a rendelést egyszerűen nem akarták felvenni. Érződött a teljes, minket kerülő személyzeten, hogy nívón aluli és nem kívánatos a jelenlétünk. Hosszú várakozás után mondtuk, hogy ebédelni szerettünk volna, de így elmennénk, melyre a reakció lényegében csak annyi volt : "Jó.
Ha szabadságon vagyok nem az árak szabják meg hová térek be,és mit fogyasztok. Azt gondoltam,hogy már túl vagyunk az átveréseken,a lehúzásokon. Sajnos nem! Minősíthetetlen ez a magatartás,és az ország hírnevét is rontják! Egy szürke marha gulyásban három darab húsnak kell lennie öt szem burgonya és egy rakás fővetlen zöldség társaságában?
Ez rablás! Nem tudom,hogy csak a személyzet próbál adagdarabolásokból pénzt kicsalni,vagy ez valós helyzet,de engem ledöbbentett! Ehetetlen ételeket kínálnak csillagászati árakon!
Szörnyű! Nagyon megbántam, hogy bementünk! Az ételek minősége és hőmérséklete förtelmes, az alulról szénné égetett csirkemellett simán felszolgálják, némi bunkó körítéssel az embernek! A nyári hőségben az italok hőmérséklete nagyjából 25 fok, ami ilyen áron nyílt lopásnak minősül . . .
Összeségében az ételek is förtelmesek voltak, az italok is, és a pincérek hozzáállása is szörnyű, kioktató stílusban szólt vissza egyik-másik pincér több vendégnek is . . .
Rémálom! Az ételekre minimum egy órát kell várni. Közben magnóból szól a mulatós zene. Ha ezt túléled, akkor jön az étel. Halászlét rendeltem (1400-) Gyakorlatilag ehetetlen volt, színre tégla narancssárga lötty, benne pár haldarabbal és töménytelen halcsonttal. A hozzá adott kenyér kemény volt.
Mivel éhes maradtam megkóstoltam párom cigánypecsenyéjét (2400-) is, de bár ne tettem volna. Édességet is szerettem volna enni,de ezek után nem mertem kirendelni. Mellettünk egy hölgy ült 4 gyerekkel és mikor megkérdezte,hogy mennyit kell még várni,hogy valaki legalább odamenjen hozzá, akkor a pincét csak annyit mondott ő azt hitte,hogy kártyázni jöttek ide. . . Ennyit az udvariasságról. Pocsék hely, senkinek sem ajánlom és sajnálom,ha a külföldiek ez alapján ítélik meg a magyar konyhát.