Szeptember elején kirándultunk Tihanyban, és séta közben láttuk meg ezt a gyönyörű, virágokkal teli Csárdát, ami külsőre annyira megtetszett hogy nem is volt kérdés, hogy kipróbáljuk. A párommal ebédeltünk, én medvehagymakrém levest választottam, amit nem bántam meg, mert isteni volt, főételnek pedig a csárdatálat választottuk.
Hatalmas adag volt, gyönyörűen díszítve, már a látvánnyal is beteltünk, szintén nagyon ízletes volt, a maradékot el is csomagoltattuk, mert még desszertet is ettünk, amit a főpincér ajánlott nekünk. A házi somlói galuskát kóstoltuk meg, illetve a párom az aszalt szilvás mákkrémes palacsintát. Mindkettőt csak ajánlani tudom mindenkinek. Összességében fantasztikus a hely hangulata, az ételek finomak voltak, a kiszolgálás udvarias volt. Ha erre járunk biztosan legközelebb sem hagyjuk ki!
Nyár végén barátaimmal voltunk a Kecskeköröm Csárdába. Mivel baráti társasággal voltunk, és a forró melegben, jéghideg Hoegaarden belga sörrel csillapítottuk szomjunkat. Ami egy csárdában kihagyhatatlan finom pálinkával folytattuk az estét. Meg is alapoztuk a hangulatot. Étvágyunk is megnőtt.
Csabai parasztos hidegtál kezdésnek, aztán jöttek a hátszínek, és persze közbe a pálinkák. Fejedelmi vacsora volt, és a végére a hangulatunk is megalapozódott. Házi somlóit persze nem hagytuk ki. Aztán a legnagyobb gondunk az volt hogy tele gyomorral hogy állunk fel az asztaltól. A végén még a csárda gazda megajándékozott minket egy búcsú pálinkával. Így már gondunk volt a lépcsőn felmenéssel is. Remek este volt. Nem tudom, hogy az előttem való hozzászólók hol voltak, de hogy nem itt az biztos. Ajánlom mindenkinek.
Szomorúan olvasom a korábbi bejegyzéseket, és kicsit értetlenkedve állok a dolog előtt. . . . A környéken lakom családommal,és ahogy az időnk és pénztárcánk engedi néha kiruccanunk valami közeli vendéglőbe. Többször választottuk a csárdát, és bátran mondhatom,hogy semmiféle szörnyűséggel nem találkoztunk! Sőt!
Utoljára levendulás fogast ettünk a férjemmel, ami finom, ízletes volt. A felszolgálásban sem találtunk kivetni valót. Ár érték arányban van. Semmiképen nem értek egyet az előttem szólókkal! !