Az egyik kedvenc éttermünk. A közeg, a személyzet, a hangulat és nem utolsósorban az ételek, mind-mind a tökéletesség határán mozog. Egyedül talán az árak magasak picit, a jót mindenhol meg kell fizetni. Az étlap már önmagában különleges, jól elszórakozik rajta a vendég míg választ. Az italok rusztikus "bögrékben" érkeznek.
Szomjúságtól gyötörve tántorogtunk be az első helyre, már dél volt, ezért meg is kérdeztem, lehet-e csak inni valamit. Néhol morognak emiatt, sőt finoman ki is raknak, de itt nagyon előzékenyen kérdezte, mit iszunk, azonnal hozta is az ízletes bodzaszörpöket. Kellemes hűvös volt, amit az állandó vízcsobogás (nagyon szellemes ötlet!
) , és az üde, színes növények látványa a cserepekben, fazekakban, kosarakban csak fokozott. És volt itt minden: lekvárok, néprajzi kiállítás, kovácsműhely felszerelve, mindez azért stílushűen, étkek – italok faedényben vagy cserepekben tálalva, asztalokon kékfestő, a padokon rongyszőnyeg. Habár egy kicsit sok, túl sok mindenből, de a csönd (nem szólt semmi „zene” – ezért külön köszönet! ), a pedáns tisztaság és a kellemes hűvösség mindezt tompította. A bejáratnál információ, hogy az itteni néprajzi kiállítás ingyenesen látogatható Az árak tihanyi szinten vannak, tihanyi idegenforgalmi szinten. De legközelebb erre jártomban azért kipróbálom a konyhájukat is. Ajánlom a helyet másoknak is!
A legjobb étterem Tihanyban! Hangulatos környezet, barátságos személyzet és ami a legfontosabb hihetetlenül finom ételek! Tényleg egy olyan hely, ahol a lélek is jóllakik! :-)Az étlap elolvasása már maga egy élmény. Mindenkinek bátran ajánlom, aki Tihanyban jár, mindenképp nézzen be és próbálja ki a finom házi péksüteményeket, sültes tálakat, a házi rétest és a füstölt pisztrángot, nem fogja megbánni.
Nagyon tetszett a hangulata, mert jól be van rendezve az udvar. Volt már, hogy hasonló helyen megfordultam, de a régi idővel párhuzamosan a tisztaság is régen volt fenntartva, viszont itt szép tiszták voltak az asztalok, a mosdók. Bár a mosdó kicsit aprócska volt, mert éppen felújították. A kiszolgálás is kifogástalan volt. A házi sörük is nagyon finom! Idén nyáron is be fogok nézni!
Nem először jártunk már itt, de nem is utoljára. Fantasztikus ételek, fantasztikus milliővel. Egyedül azért fáj a szívem, mert évente egyszer tudok csak betérni. A kedves kiszolgálás nagyon sokat emelt ezúttal a látogatásunkon - ezúton is köszönjük szépen! Azoknak, akik még nem jártak itt, mindenképpen csak ajánlani tudom. Igen, még a levendulás limonádét is! :)
Korábban már többször jártam ezen a helyen (írtam is róla), mindig nagyon jól éreztem magam. Sajnos az utolsó itteni tapasztalatom borzasztó volt. Bár nagyon kedvesek voltak a pincérek, barátságos volt a környezet, de az étel amit rendeltem, rettentően rossz volt. Malacoldalast kértem, amikor kihozták és megláttam-megszagoltam, már tudtam, hogy melléfogtam.
Szinte szénné volt égetve, a köretnek is furcsa mellékíze volt, egyedül a káposztasalátát tudtam értékelni. Becsomagoltattam és hazavittem, hogy otthon is kóstolja meg a családom, hogy nekem volt-e igazam. Az volt a közös vélemény, hogy ilyen rossz oldalast még soha nem ettek. Aznap nem is kívántam enni, attól a kevés hústól is felfordult a gyomrom. Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatom volt erről a korábban jónak tartott helyről, de abban biztos vagyok, hogy többször nem jövök ide, Tihanyban van még sok klassz étterem.
Több alkalommal jártunk már itt, amikor Tihanyban kirándulunk mindig ide ülünk be ebédelni. Még soha nem csalódtunk! A dekoráció, a hangulat tényleg visszarepít a régi időkbe! A szervírozás is korhű, agyagkorsókban hozzák ki az italokat. Az ételek kitűnőek! Jó szívvel ajánlom a kacsamellet és a libacombot!
Mindkét ételhez jár gyümölcskompót, ami isteni! Az adagok nagyok, nem maradtunk éhesek, a desszertnek már nem is maradt hely, pedig megkóstoltuk volna a házi rétest. A házi áfonyaszörp viszont isteni volt és a borok is finomak. A kiszolgálás gyors és figyelmes. Biztos, hogy legközelebb is őket fogjuk választani, ha Tihanyban járunk!
Szép tavaszi hétvégét töltöttünk a párommal Tihanyban. A legszebb estét náluk töltöttük. A házi sörrel csábítottak be bennünket, és hát nem akartunk de mégis ettünk egy jót. De tényleg jót, mert hasonló fantasztikus ízekkel ritkán találkozom, pedig jó pár étteremben jártam már. A kert is csodálatos, gyönyörű faragások, kerámiák.
Már többször jártunk párommal, és egyszer sem csalódtunk. Az egész helynek van egy egyedi, megismételhetetlen hangulata. Itt tökéletesen ki lehet kapcsolódni pár órára, valóban jóllakik a lélek is:)A környezet, a kiszolgálás, az ételek, az a levendulás házi sör. . .
Kedves , színvonalas és gyors kiszolgálás, ízletes ételekkel, helyhez illő zenével, régi slágerekkel fűszerezve. Olyan mint egy miniatűr falu. Ár érték aránya jó Ami meglepett, kértem Cola -t , nem kaptam. Mosolyogtam magamban, végülis igazuk van...... régen nem lehetett ilyen vackokat kapni....