A Tisza tóról hazafelé menet 10 órakor betértünk egy jó reggelire. . . . Mikor beléptünk nyugodtan vettük tudomásul , hogy hamar végezni fogunk, mert rajtunk kívül csak 2 asztal van-igaz a mellettünk lévő egy 8 fős társaság volt. Egy olyan asztalnál foglaltunk helyet ami tele volt koszos le nem szedett poharakkal tányérokkal .
A pincérlány aki nem volt túl kedves és mosolygós leszedte a tányérokat , de a hamutálat eszében nem volt kiborítani esetleg kicserélni. ! Először két kávét rendeltünk , már ezt is kb. 15 perc alatt hozta ki a hölgy. A bonyodalom akkor kezdődött amikor mi is kértünk reggelit , épp úgy ahogyan a 8 fős társaság. Arra figyeltem fel hogy nyolcból csak kb. négyen eszik a reggelit és amit a hölgy kivisz nekik küldik vissza , mert nem azt rendelték. Elég kellemetlen lehetett , főleg annak aki tök éhesen odamegy reggelizni és a fele társaság jóízűen falatozik más pedig csak ott ül és néz. Mi 2 rántottát kértünk az egyiket szalonnásat a másik pedig velős. Valószínűleg a szomszéd asztaltársaság is azt kérhetett , mert nekünk a kávéhoz képest viszonylag hamar kihozták . . . . . . persze a szalonna helyett sonkást , mely nem volt olyan jó , mert olcsó pizzasonkából készült. Úgy döntöttünk "benyeljük " a rosszul kihozott kaját és mihamarabb távozunk , bement a párom fizetni , hogy ne kelljen várni a hölgyre. Pillanatokon belül kínos mosollyal jött ki a csárdából , kizavarták és mondták neki , hogy majd jönnek. Szóval ilyen volt a mi élményünk a csárdában. Azt beszéltük , hogy mi lett volna ha az egész terasz tele lett volna, mert a hölgy 3-4 asztalnál elúszott és mindent összekevert. A pincférlánynál még véletlenül sem lehetett látni papírtt és tollat , hogy felírja ki mit rendel! ! Nem mennék mégegyszer be ide , pedig hangulatosnak igérkezett.
Pihenni indultunk Egerszalókra, útközben megálltunk ebédelni. Nem volt nagy forgalom, de mindig jött vagy ment egy család. Nagyon finom volt a halászlé és a rántott hal is. Azonnal jött a pincér kaptunk étlapot. Az ételre sem kellett sokat várni. Az adag is bőséges volt. Mindennel meg voltunk elégedve, ha arra járunk máskor is megállunk majd itt. Nagyon ajánlom mindenkinek.
. . . . . ebédelünk ma, mivel ismét hazalâtogatunk. A régi ízek emléke ismét ide csábít bennünket. Telt ház van, de lehet parkolót találni. A megközelítés főúton könnyed vezetési gyakorlat. Azonnal kapunk étlapot, pedig sokan vagyunk, egy busznyi vendég ebédel. A leves természetesen Újházi, méghozzá kiváló, 12 perc alatt felszolgaljak.
Érdemes megnézni hogyan! Ahogy kell zöldpaprikával, forrón és ízlésesen. Ebben benne van a tartalom és hús is bőven. Ráadásul kiváló! A pincér folyamatosan figyelemmel kíséri ebédűnk, megvárja míg társam is befejezi a levest, azonnal leszed. A konyhából is halljuk,, jöhet a libacomb,, felkiáltást. Perceken belül meg is kapjuk. Kitűnő étel, a köret is egészen jó. Érdemes megnézni a fotókat. A liba hibátlan, omlós, puha, kiválóan van megsûtve. Az italok hűtése megfelelő. A végén kitűnő kávét is kapunk. A személyzet tavaly óta részben cserélődôtt. Csak dicsérni lehet a fel szolgálót,ha nincs dolga megáll a söntés mellett és figyel ki mikor kér valamit. A számla barátságos, italokkal 8. 000 Ft. Étkezesi idő 46 perc! ! ! Összegzés : tavaly óta javult az amúgy is jó színvonal, gyorsan érkezik az étel, kitűnő a konyha, a személyzet kitűnően teszi a dolgát. Korrekt áron, kiváló hangulatú étteremben lehet jó ételt enni. Tulajdonképpen nagyon nem tudok belekötni,az adag csak közepes, majdnem 2000 forintért 2 darab libacomb is beleférne, ugyanakkor a kiváló levesért nem pénz a 690 Ft. Mindössze 46 perc alatt mindez! Az etalon kategória még nem, de a gasztronómiai élmény miatt a kiváló minősítés jár az étteremnek! Ez a hely egy kuriózum! Minősités ; különösen ajánlott Értékelés : 9,4/10 pont
Rendkivül bőséges adag megfizethető áron. Igaz gyümlcsleves nem volt amit először kértem de a helyette ajánlott Jókai bableves kitett magáért. Gondolkoztam a leves után hogy a főétel hova fér el. A harcsapaprikást máshol galuskával szolgálják,itt bőséges túróscsuszával. Rendkivül finom volt Alig birtam megenni.
Szülőfalunkba látogattunk, s visszafelé választottuk a csárdát ebéd,, . Megközelítés kiváló, a parkolás könnyű és hely bőven van. Vasárnap délután színte telt ház. Az étlap jó, választék bőséges. Komoly hiba,,, fehér,, leves már nincs. Esetünkben Újhàzi tyukleves amit itt kiválóan főznek.
Helyette Jókai bablevest ettünk, kiváló volt, bográcsban tálalva. A főétel is finom, a konyha jó, a személyzet is teszi a dolgát. A hely egyedi régi csárdai hagyományok miatt hangulatos. A tisztasággal nincs gond a az ételekbe Nem lehet belekötni. Távozás őr a pincér olgi azzal búcsúzott tőlünk hogy büszke ránk mert végig ettük az egész menüt. Igaz a desszert a,, séf álma,, valóban embert próbáló adag volt. Az adagok kiadósak és bőségesek. Aki tényleg éhesen érkezik, itt aztán ehet rendesen és végül is ezért vannak ettermek. Értékelés :tulajdonképpen elégedettek lehetünk, a hiba miatt(nincs az az étel ami az étlapon szerepel) 1 pont levonása ettől függetlenül házias magyaros ételek kedvelőinek: ajánlott Értékelés 8,5/10 pont :
5350Tiszafüred, 33-as főút mentén, 44-es szelvény (Egyeki elágazás)