Sajnos az étlapon hirdetett pármai sonka csak az árban mutatkozott meg a pizzákon sima gépsonka volt. Sajt is csak nyomokban, íztelen nagyon messze van egy igazi olasz pizzától. Nem ajánlom senkinek!
Tegnap a családdal együtt itt ebédeltünk. (4 felnőtt és egy 2,5 éves gyerek) Asztalt foglaltunk 3/4 12-re. Időben érkeztünk, talán mi voltunk az első vendégek. A pincér a rendelést 12. 00 előtt felvette. 3/4 1-kor (! ! majdnem egy órával a rendelés felvétele után! ! ! ) jelezte, hogy már készülnek a megrendelt pizzák.
Közben az asztalok sorban megteltek és jóízűen ették a pizzákat, mi meg vártunk. A 2,5 éves gyerek türelme időközben elfogyott (a mienk is). Újabb 20 perces várakozás után 1 óra 10-kor már ki is hozták a megrendelt ételeket. Amikor megkérdeztem, hogy mi tartott ennyi ideig, és hogyan van az, hogy akik utánunk jöttek, már távoztak is, a válasz az volt, hogy nem tudják. Hát, én sem tudom, hogy valaha visszatérünk ide.
Családdal voltam két alkalommal a veresi "olasz" étteremben, mert ódák hegyeit hallottam zengeni róla. Szeretünk enni, szeretünk étterembe járni, ezért nem hagyhattuk ki. Főleg azután volt érdekes a látogatás, hogy előtte pár hónappal Olaszországban sikerült több klasszikus olasz étteremben is ennem párszor.
A berendezés, a hangulat hozza az elvárt minőséget, színvonalat. A kiszolgálás már olyan olaszos volt. 20 perc után keveredett oda hozzánk egy pincér, hogy mit is kérünk. . ha kettesben vagyunk párommal, talán még jó is. . de a gyerekek egy helyben ülő képessége korlátozott. Igaz hogy van játéksarok és kinti hinta. De ha odakísérjük a gyerekeket, akkor nehéz beszélgetni az éttermi asztalnál. . . Az ételre szintén sokat kellett várni. Már ott tartottunk, hogy akkor felállunk és átmegyünk máshova, mivel több mint egy óra után kaptuk meg amit kértünk. Az ételek finomak voltak, de nem hozták azt az olaszos ízvilágot, amivel Itáliában találkoztam, emiatt csalódás volt számomra. És még jól se laktam, azután se hogy a gyerekekét is megettem, mert nekik nem ízlett. A számla láttán megint csalódás ért, mert a kisvárosi megszokott szinthez képest drágának ítéltem meg, főleg azután hogy semmi nagy durranást nem kaptam az ízvilággal. Aki szereti az olaszos hangulatot, az olaszos szerű ételeket annak tudom ajánlani.
Színvonalas, jó hangulatú, kedves étterem, kifogástalan kiszolgálás, az ételek mennyisége és minősége is remek, a pizza és a lasagne kimondottan bajnok volt. A zongorista játszhatna egy árnyalattal halkabban, és akkor nem kéne ordibálni egymással az asztalnál, dehát ez meg ízlés dolga ugye... :-)
Bár nem olcsó,mégis ez a kedvenc olasz éttermünk. 3 éve járunk ide és sosem csalódtunk még. Saját kemencéjüknek köszönhetően remek a pizzájuk. Talán a választék lehetne egy picivel nagyobb mert már végig ettük az étlapot. Nyáron különösen jó hangulatú kerthelysége van,zongoristával,játszótérrel,gyönyörű növényzettel,halas tóval.
Családoknak is és romantikázó pároknak egyaránt kitünő. Mi először romantikázni jöttünk,aztán később már a házassági évfordulónkat ünnepeltük itt. Alig várom,hogy a kisfiúnkkal is visszatérhessünk.
Már érkezéskor látszik, hogy a kert kialakítása mediterrán jellegű, rendezett. Vendég fogadás a bejáratnál helyhez vezetés kiváló, udvarias. (foglalás nélkül is) Felszolgálás minőségi, udvarias, határozott és egyértelmű. Az étek ránézésre is ínycsiklandó, ízei pompásak. Minőségi italok. Fizetés rendben. Összességében csak ajánlani tudom mindenkinek.
Az étterem egy hosszú udvar belső részén van, nyáron kerthelyiséggel, de a belső rész is nagyon hangulatos. A fatüzelésű kemence csábít a pizza rendelésére, és aki azt rendel, nem is bánja meg. Ugyanakkor érdemes kipróbálni az egyéb ételeket is, a levesek (paradicsomleves, vargányakrémleves), húsos ételek is nagyon finomak, nekem a kedvencem a bélszín vargányagombával, barna mártással, de kiválóak a halételek és a rizottók is.
Talán a desszertekben nem túl erősek. Mi a kiszolgálással is meg voltunk mindig elégedve, egyszer követtük el azt a hibát, hogy rendeltünk szuflét, amelynél ugyan felhívták a figyelmet, hogy 15-20 perc alatt készül el, ehhez képest majd egy óra volt, amíg kihozták. . . . .
Ezt az éttermet az Ittjartam-ról választottam, mert a barátaimmal egy igazán jó „olaszos” étterembe akartam menni. Kicsit mindig tartok az idézőjeles olaszos helyektől, mert többnyire még a neveket is rosszul írják, az ételek pedig nem olaszosak. Ebben nem csalódtam, sőt, nem is vártam ennyire finoman kidolgozott, részletekre is gondot fordító étteremre egy vidéki kisvárosban.
Kellemes és kifogástalan az első benyomás, az őszi kert, az étterem, a pincérek nem tolakodó de figyelmes kedvessége, az öltözetük, a tisztaság, a vonzóan berendezett étterem, a kúttal és rálátással a konyhára, a mellékhelység színei és dekorálása. Mindez már feltételezi, hogy az ételek is tökéletesek. Erre az élményre egy kicsit várni kellett , és az is nagyon biztató, hogy az egyik felszolgáló odajött az asztalunkhoz, és jelezte, hogy már hamarosan kész lesz az étel. Sajnos nem tudtunk többféle fogást kipróbálni (otthagyni meg képtelenség lett volna! ), így sajnos csak a főfogásokról tudtuk megállapítani, hogy tökéletes. Olaszos ízvilág, harmónia, ízléses tálalás. Az árak normálisak, elfogadhatóak. Ajánlom mindenkinek!
Teljesen véletlenszerűen választottuk az éttermet. Annak ellenére hogy jelezték az érkezésünkkor, hogy egész nap telt ház volt és lehet, hogy megnő a várakozási idő, rendkívül gyors volt a kiszolgálás. Nagyon hangulatos az étterem, a kiszolgálás is megfelelő volt, tájékoztattak mindenről amiről kellett (pl.
rókagombás rizottó rendelésekor, külön felhívták a figyelmünket a sajátos ízre amennyiben még nem kóstoltuk, hogy ne érjen meglepetés) Levest és főételt fogyasztottunk, mind nagyon ízletesek voltak, az adagok is kiadósak, haza is vittünk belőle, sajnos így a desszertre már nem volt kapacitás :) De azok is nagyon szimpatikusak voltak :) Nem volt olyan étel az étlapon, amit ne kóstoltam volna meg szívesen, a limonádék (málnás, citromfüves) is kiválóak. Mindenképpen vissza fogunk még látogatni ebbe a hangulatos étterembe! Csak ajánlani tudom!