Svéd völgyében a csörgedező patak mellett hangulatos házak és szépen gondozott parkok sorakoznak. Itt lelt otthonra a Fricska étteremlakás is, ahol a kedves vendéglátás és mesés környezet mellé mennyei falatok társulnak. 2017-ben elnyerték Magyarország Leghangulatosabb Teraszának címét.
Remek szeme volt annak, aki ide megálmodta ezt a Fricskát. Veszprém felújított Séd parti sétánya , a széppé varázsolt Vár szemet gyönyörködtető, gazdag turista program. . . . és ebből a Fricskából minderre rálátunk, miközben várakozunk a megrendelt ételre. Választhatjuk a patakba telepített asztalt is , ha járkálástól fáradt lábainkba vízbe lógatva szeretnénk új erőt kapni.
Fiatal pincéreik jókedvűen közvetlenek, gyorsak, udvariasak. Ételeik kimondottan ízesek, és elegendőek. A limonádék is frissítőek. De jó, hogy vannak már ilyen éttermeink!
Párommal az idei "évfordulós kirándulás" (május 9-én, a 9. évet ünnepeltük) :) helyszínéül Veszprém gyönyörű városát választottuk. A kikapcsolódás - több szempontból is - várakozásunkon felülinek bizonyult. Egy remek vásári ( Gizella napok ) forgatagba cseppentünk, szenzációs kézműves termékek hadai közé.
Megnéztük a belvárost, sétáltunk a Óváros téren, megtekintettük a vásárt, a pici kézműves csodákat. Pihenésképpen gondoltuk betérünk egy jó helyre, ahol megebédelünk. ( Már a "szikla" tetejéről kinéztünk egy helyet, ami szimpatikus volt. . . árulkodó jelnek véltük a sok embert. ) Amikor leértünk a völgybe, még annál is jobb helyet (idillinek mondanám) kaptunk, mint amilyenre számítottunk. A bisztró egy végtelenségig megnyerő kerthelyiséggel rendelkezett. Padok, asztalok, hintaágyak, nyugágyak. Az idő gyönyörű, verőfényes napsütés. . . mellettünk pedig egy kis patak csörgedezett. Mellettem a párom, évforduló. . . Kell még más? ? ? ! ! ! Az étlap, a berendezés mind - mind egyszerű és nagyszerűek, ötletesek voltak. Választhattunk sörkorcsolyák, házi pogácsás hamburgerek, sült húsok között. A választásunk egy egy házi hamburgerre esett, káposzta salátával és burgonya chipsszel. Na és itt jön az egyetlen negatívum (ami persze érthető ilyen mértékű embertömeg mellett): az üdítő megrendelésére is vártunk 15 percet, majd még további kb. 50 percet az étel megérkezéséig. De azt kell mondjam megérte. . . minden finom volt, meg is ettük, mind egy szemig. A tálalás ízléses volt, követte az étterem hangulatát, imázsát :) Egyszerűen élveztük, jót tett a lelkünknek ez a kis hely, a maga bájával és szuper környezetével. Ajánlani tudom :)
Tavaly ősszel fedeztük fel ezt a hangulatos kis bisztrót és itt töltöttük életünk első "randiját" a Szerelmemmel. Szörnyű hideg volt azon az estén, ezért kifejezetten jól esett beülni a melegre. A hátsó traktusban foglaltunk helyet, amely kiválóan alkalmas egy meghitt nyugodt beszélgetéshez, míg a nyitottabb részen, akár egy nagyobb baráti társaság is elfér.
A borlapról választottunk italt magunknak, nem csalódtunk, kiválóan szervírozták. Az este közepén az idilli pillanatunkat egy őrült vizsla rohanása "zavarta" meg, imádtuk a kis jószágot, igazi színfoltja ennek a helynek. Az este végén alkalmunk nyílt beszélgetni az egyik pincérrel, akitől megtudtuk, hogy nagy gonddal választják ki a kínált borokat, az ételek és édességek pedig házi készítésűek, mindig friss alapanyagból készülnek, amit igyekeznek helyi termelőktől beszerezni. Az ár-érték arányt veszprémi viszonylatban teljesen elfogadhatónak tartom. Egyetlen negatívumként azt tudnám megemlíteni, hogy az asztalunkon még ott álltak az előző vendégek által használt poharak és üvegek, holott csak pár asztalnál ültek vendégek. Ennek ellenére igazán impozáns helynek tartom, ahová szívesen visszatérnék, ha Veszprémbe járok, lehetőleg jó időben, hogy végre a kerthelyiséget is kipróbálhassam, a lábamat a padról a vízbe lógathassam.
Egy barátnőmmel látogattuk meg ezt az éttermet,Ő már többször is járt ott. Aminek a legjobban örültem,végre egy kutyabarát hely. . . . Kedves a személyzet,jó a hangulat,a gyerekek kifejezetten örülnek a kisállatoknak,amiket ott simogatni,fotózni lehet :) Az árak elfogadhatóak. Baráti társaságnak,családosoknak egyaránt ajánlom.