Gyönyörű környezet,gyönyörű épület,átlagos étel,a kiszolgálás ,a szervezés kívánalmat hagy maga után. A lányom esküvőjét tartottuk itt. A próba ebéd rendívül bőséges volt nekik,de az esküvőn a finom levest kis pohárkában kaptuk,ami egy esküvőn elég kellemetlen. A menyasszony hangyás bontatlan colát kapott!
Feleségemmel egy finom, romantikus ebéd reményében látogattunk ismét ide (évekkel ezelőtt többször jártunk itt és elégedetten távoztunk), e helyett életünk legrémesebb "kulináris" tapasztalatát szereztük, címszavakban: Förtelmes felszolgálók (udvariatlan, igénytelen megjelenésű), rossz hangulat (karácsonyi zene szól júliusban, pincérek egymással kiabálnak), EHETETLEN ÉTELEK: Én heti ajánlatként grillezett csirkecombfilét választottam, zöldséges rizzsel,fóliás burgonyával,tzatzikivel, Párom csirkemell filét alma mártással és fahéjas-almás krokettel.
A húsok nem csak nyersek voltak, de büdösek is, a rízsben vélhetően "mosogatódörzsiből" származó drót darab. Mindent visszaküldtünk, a pincér meg sem lepődött, de legalább kérésünkre a számlától eltekintettek. . . Az egyetlen értékelhető dolog a panoráma, de akkor már inkább a várat javaslom meglátogatni, abban nem fog senki csalódni és a gyomrát is megkíméli.
A mai nap során kb olyan fél 7 felé meglátogattuk az éttermet egy kellemes naplementés vacsorát terveztünk. . . Esküvő miatt sajnos nem fogadtak, de ezzel még semmi bajunk nem lett volna. Viszont a pincér elég udvariatlanul félvállról beszélt, és felvilágosított arról is minket, hogy úgyis minden nap 5 óra körül lezárják a konyhát, a kiírt este 8 órás nyitvatartási idő pedig csak elméletben létezik, gyakorlatban mindig korábban zárnak.
Tehát a problémánk: Udvariatlan pincér, nem valós a kiírt nyitvatartás, semmi ügyfélközpontúság mind a kiszolgáló személyzetet, mind a megtévesztő nyitvatartást illetően. SENKINEK SE AJÁNLOM ezek után, borzasztóan csalódtunk a helyben.
Ennek az étteremnek egyetlen előnye a pazar kilátás. A vadragú leves kivételével a főételek éppen csak a közepes minőség alsó határát érték el. A ház által felszolgált bort meg sem kóstoltuk, mert egyik étel sem volt olyan finom, ami után szívesen fogyasztottunk volna egy pohár bort.
Nagy hőség volt, mikor megálltunk ebédelni a csodás kilátással rendelkező étteremnél. A teraszon lévő összes asztal "foglalt" volt, így a nyitott belső udvaron kaptunk helyet. A felettünk lévő hálóról az asztalra, a tányérunkra, a poharunkba potyogtak a száraz levelek, stb. Ezt szóvá is tettük, de nem ajánlottak helyette benti asztalt sem.
A rendelést még viszonylag gyorsan felvették, majd három adagot sikeresen ki is hoztak, a negyediket kicsit keresni kellett, de az is előkerült. Igaz, a sajtmártást még most is keresem, mert az nem érkezett meg az ételemhez. Összességében az ételek finomak voltak. Meg kell említenem azonban, hogy a fizetéssel már akadtak problémáink, kb. 1 óra alatt sikerült rendeznünk a számlát, mert nem igazán akarták, hogy fizessünk. . . és ott tartottunk, hogy fizetés nélkül távozunk. Persze ez nem így történt, de felháborított, hogy aki már rendelt, ennyire nem érdekli a pincéreket és mikor a fizetésre vártunk még több pincér is megkérdezte, hogy mit szeretnénk rendelni, vagy ebédelnénk-e. Hozzáteszem, hogy az egyik közelünkben lévő asztaltársaságot a pincérek azt sem tudták, hogyan ugrálják körbe, mert egyértelmű volt, hogy a fiatalok ott fogják tartani a lagzijukat.
Borzasztó nehézkes, lassú kiszolgálás, éppen langyos, ám élvezhetetlenül sós lötty levesnek csúfolva, csigatésztával rogyásig megpakolva, csirkemell steaknek titulált íztelen, lapos hús zacskós rizzsel tálalva, teljesen érthetetlen vonzalom a mindenre rápakolt madárbegysaláta iránt (igen, minden kajára, még a káposztasalátára is) -na emiatt ide többet sose megyünk.
Az egésznek rossz a légköre, ráadásul fáztunk odabent. Egykor biztosan jobb volt. Mára inkább szánalmas. Egyedül a kilátás káprázatos, de az meg nem az ő érdemük. Mindehhez még rettentő drága is, ennyi pénzért már egy jót is ehettünk volna.
Amiben - ezidáig - még nem csalódtam, az a vadraguleves. A kilátás változatlanul pazar, a pincérek többségében kedvesek, a kezdők (? ) viszont az alapokkal sincsenek tisztában. Legutóbbi tapasztalatomat megelőzően volt már egy libamájas "élmény", ami lehetett volna negatív is, de a vezető volt olyan kedves, hogy a reklamációmra kárpótlást ajánlott, úgyhogy ott nem maradt keserű szájíz.
A legutóbb alkalommal azonban, amikor ismét a libamájért mentem vissza, csalódás ért, ugyanis vagy a szakács lett más, vagy a világnézete, de nagyon másként készítette a kért fogást, ami sem a korábbiakhoz képesti várakozásaimnak, sem az alapigényeknek nem felelt meg.
A vendéglőnek,remek elhelyezkedése van gyönyörű kilátással. És itt vége is van a pozitívumoknak, mert a kiszolgálás,az ételek minősége,ár érték arány kritikán aluli. Mi egy hűvösebb napon voltunk és a terasz közelében ültünk, de nem volt jó választás mert a nyílászáró nem zárt jól így huzatos volt a hely, alig vártuk hogy végezzünk, de a számla kiállítása is több mint 15 percet vett igénybe.
Jártam már itt korábban is,akkor sokkal jobban tetszett. Legutóbb sajnos 1 esős borús csütörtöki napon látogattam meg ezt az egységet. Rontott is a jó véleményemen. Nem lehetett kimenni a teraszra az eső és a szél,ill. a hideg miatt, így kénytelenek voltunk bent helyet foglalni.
A belső részen több panorámás terem található,de mivel kevés vendég volt ezért csak 1 helységbe ültették a kuncsaftokat,ahol nekünk pont nem jutott ablak melletti asztal. Tárkonyos-narancsos vadragulevest rendeltünk,ill. cézár salátát. Az előbbi kíváló volt,krémes sok hússal 5 pont,az utóbbi az ellenkezője. Jégsaláta,felismerhetetlen,kevés, édeskés dresszinggel, reszelt parmezánnal. 2pont. Ezután hideg libamájat rendeltünk. Ez jó nagy,emberes adag volt,csak íztelen. 3 pont. Összességében nem rossz a hely,és nem is drága,sőt. . . . Legközelebb inkább nyáron,jóidőben fogunk ide visszatérni a gyönyörű panoráma végett és nem a kulináris élvezetek miatt.
Hétvégén ismerősömmel betértünk a Nagyvillám étterembe ebédelni, bár ne tettük volna. Voltak előjelek piszkos terítő, mozgós karfás szék, penészes mosdótál a WC-ben. Az étel borzasztó volt, üvegből kiöntött erdei gombapaprikás és petrezselymes burgonya, állott lazac.
Az ételek élvezhetetlenek voltak, semmit nem a konyhán készíthettek, üvegből, zacskóból kitálalt ételek voltak. Az árak pedig nagyon magasak voltak, ha negyedéért árulták volna, akkor is kritikán alulinak minősíteném a felszolgált ételeket. (minőségük miatt) Egyedüli pozitívum, hogy szép kilátás volt a visegrádi Fellegvárra. Senkinek nem ajánlom étkezés céljára.