Zalakaroson az igazi ízek házában modern sütemények, édes pillanatok és hagyományos ízek várják a leendő és visszatérő vendégeket. Megszakítás nélkül 4 évtizede sütnek a Szilágyi Cukrászdában és ezalatt az idő alatt az egyik legkedveltebb találkozóhely lett a finomságra vágyó helyiek és turisták között.
A tortáikról és süteményeikről is visszaköszön a minőség, amire gondosan figyelnek, minden alapanyagot ellenőrzött, minőségi forrásból szereznek be. Ezek mellett saját maguk által szedett virágokból készített házi bodzaszörpöt is megkóstolhatjuk, valamint különleges fagylaltkelyheik művészetre emelik a fagyizást.
Nagyon kellemes,nem túl "csicsázott",szolíd eleganciájú cukrászda.Jó illat,szép látvány.Barátságos,segítőkész személyzet.A levendulás fagyi,és az erdei gyümölcs fagyi igazi gyümölcs ízű volt. A sütemények nem agyon cukrozottak,hanem szolidan "cukrozottak,és ezáltal ízesek.A kávé igazi élmény volt.
Fantasztikus hangulatú terasz, élőzenével.A kínálat ínycsiklandozó, bőséges választék.Szemetgyönyörködtető a kínálópult elrendezése.Finomabbnál finomabb sütemények széles skálája.Udvarias kiszolgálás.Egyszóval minden ami kell egy színvonalas cukrászdába.Maximálisan elégedettek vagyunk.
Évek óta a megszokott minőséget képviselik, a sütemények helyben készülnek, a fagylalt bámulatosan finom és a kiszolgálás mindig a legnagyobb odafigyeléssel történik. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki Zalakaroson jár. Ugorjon be egy sütire, fagyikehelyre, kávékülönlegességre, mert nem fog csalódni egyikben sem. Köszönjük Szilágyi család! :)
Amikor évente nyaralni megyünk Zalakarosra soha nem hagyjuk ki a Szilágyi Cukrászdát. Nagyon finomak mind a sütemények, mind a fagylaltok. Sajnos a sor az mindig hosszú, de valószínű, hogy az előbbiekben leírtak miatt alakul így. Az üzlet elhelyezkedése is nagyon jó, hisz központi helyen helyezkedik el.
Zalakaros legjobb cukrászdája, kiváló és egyedi süteményekkel,finom és bőséges fagyiválasztékkel , igényes berendezés, figyelmes kiszolgálás. Zalakaros központi helyén, nagyon szép terasszal. Megrendelésre kaptunk tőlük nagyon finom gyermek zsúrtortát is. A Hatlaposuk kiválló. A cukrászda környezetében könnyű autóval parkolni, a Dotto megálló is közel van.
Zalakaroson a Szilágyi tűnt a legnépszerűbb cukrászdának, amely a fürdőtől és a Korzótól északra pár perces sétára található az Arborétum parkos rész szélén, egyúttal a települést átszel főút mellett. Ingyenes parkolási lehetőség az út másik oldalán bőséges számban adott.
A teraszon szinte minden asztalt foglalt volt, belépve hatalmas tumultus fogadott, a sor vége az ajtóban állt. A pultnál ketten szolgáltak ki, a 3. hölgy a másik pultnál az italokat, kávékat készítette. Egy német hölgy előttünk mindenképpen magyarul akart rendelni és beszélni, bár nem tudott magyarul, a pultos lányok meg tudtak volna németül, így a sor még hosszabbra duzzadt. A pultban a sütemények, tortaszeletek széles kínálata sorakozott, a fősodratú típusok többsége 850 Ft-ba került, pl. Rákóczi túrós, gesztenyerolád, de volt talán 3 fajta francia stílusú monodesszert, azokat el is kapkodták, mire sorra kerültem, ezek 1090 Ft-ba kerültek. Néhány Halloween témájú sütijük is akadt. Egy áfonyás gesztenyekockával vigasztalódtam, ami szintén a 850 Ft-os kategóriába tartozott, de méretre kisebb volt a többi szeletnél. A cappuccino hagyományos olasz pörkölésű, kellemes, de nem specialty kategória (890 Ft). A kávé és a süt mellé kis pohár szóda is érkezett. A rendelést a helyben fogyasztó vendégek számára kihozták az asztalokhoz. A beltér kellemes, 80-as - 90-es évek stílusát idéző. A tömeg miatt egy kicsit gépies volt az egész kiszolgálás, de ajánlott hely Zalakaroson. Még fagylalt is volt november elején!
Házi krémest és panna cottát választottunk helyszínen fogyasztásra, mindkettő friss, jóízű volt. Árban korrekt. A kiszolgálás gépies. Itt sem tapasztaltam, hogy a vendégek után fertőtlenítenék az asztalt, sőt, több asztalon ott volt az előző vendégek tányérja.
A helyiek által ajánlott cukrászdát kötelezőnek gondoltuk kipróbálni, így eljöttünk fagylaltozni. Cukormentes fagylaltból csak egyféle volt, a választék jó átlagos, kifejezett különlegességet nem találtam. A cukormentes tiramisu mellé csokoládét kértem, mindkét fagylalt hozta az elvárt szintet, de maradandó élményt nem nyújtott.
Hangulatos város, természet közeli, egyszerű hely, finom sütikkel jó kiszolgálással, bár nyáron néha elég zsúfolt.A terasz véleményem szerint kicsi és zsúfolt, de összességében egy jó vidéki wellnesvároska jó cukrászdájának tartom.Természetközeli hely, közel van a kilátó, kisebb sétára a városközpont.