A Club MenDan Apartmanház a híres fürdőváros, Zalakaros strand- és termálfürdőjétől 50 méterre várja a pihenni vágyókat. Szobái kicsi és nagyobb családok, baráti társaságok számára is kényelmes pihenést biztosítanak. Wellness részlegében finn és infra szauna, úszómedence és különféle masszázs szolgáltatások ígérnek tökéletes kikapcsolódást.
Hát hol is kezdjem. Tegnap érkeztünk haza ebből a 4 csillagosnak nevezett apartmanból. Sajnos a hely nemhogy a 4 csillagot, de még a 2-őt sem nagyon éri el. Két előnye van: 1. nagyon közel van a fürdő, 2. van légkondi (egyéb semmi)! ! !
Amikor megérkeztünk, az éppen szolgálatban lévő recepciós hölgy nem fogadott valami kedvesen, sőt kifejezetten undoknak éreztem és még egyetlenegy mosolyt sem erőltetett magára (hozzáteszem ez a napok múlásával sem változott, pedig a hölgyek cserélődtek a hét folyamán). Amikor végre megkaptuk a szobát - a WC csészét felnyitva kimondottan h. . . szagot éreztem - végig az ott tartózkodás alatt - pedig ott díszelgett a tetején, hogy fertőtlenítve volt. A zuhanyfülkében alig akart lefolyni a viz, kb 15 percet kellett várnom a párom után, hogy én ne álljak a vizben. A konyha felszereltsége nem illik egy normális alap konyha felszereltségéhez, mivel sem micro, sem vízforraló, sem kávéfőző nem volt. Mosogatószert sem mondták előre hogy vigyek magammal, így venni kellett ezt is. . . Ahová a szemeteszsákot ki kellett vinni. . . oda csak befogott orral tudtam bemenni, annyira büdös és koszos volt. A liftben folyamatosan büdös volt, lábszag leginkább. . . A WIFI amelyről azt írták az oldalukon hogy korlátlan és ingyenes, a szobákban nem működött és még a folyosókon/előterekben sem nagyon, leginkább csak lent a recepcióhoz közel. . . A szobában az ágy elég régóta nem lehetett cserélve, mert eléggé ki volt feküdve, és ha a párom fordult egyet, alattam hullámzott az egész, mintha vízágy lett volna. Összességében: NEM AJÁNLOM SENKINEK, MERT VÉLEMÉNYEM SZERINT ÁTVERIK AZ EMBERT ÉS ROSSZ ÉLMÉNNYEL TÉR HAZA A RÉG VÁRT NYARALÁSÁRÓL! ! ! ! ! !
Üdülési joggal rendelkezünk a Club MenDan apartmanházban. Nagyon szomorúak vagyunk, mert mi megvásároltuk a bármi kori belépési jogot a hotel MenDan wellnes részébe is. Most változott az üzemeltetője a hotelnek, ezért már csak 2000Ft/fő belépődíjért lehet a wellnes részleget látogatni. Az apartmanház állapota folyamatosan romlik.
A fürdőszobában nincs fogmosópohár, se szappan, sem eü. tasak. Egész Zalakarosban nincs kiróva parkolási díj az egész városban. Ám a MenDan parkolóban keményen fizetni kell. A belső udvar, amit téli kertnek terveztek romos, elhagyott. Üdv: Pisti bácsi
Érkezéskor a recepciós hölgy unott és undok volt, egyáltalán nem vendéglátó helyre való! ! ! Ez az ott tartózkodásunk alatt végig így volt, pedig cserélődött a személyzet. Kritikán aluli a hozzáállásuk, nem csak nekünk voltak ellenszenvesek, hanem úgy láttuk, másokkal szemben is ugyanígy viselkedtek. Még köszönni sem tudnak!
! ! Két takarító hölggyel találkoztunk, ők kedvesek és segítőkészek voltak! Inkább nekik kellene a vendégeket üdvözölni! A szolárium nem működött, valamint az ott tartózkodásunk alatt nem engedtek át a másik épületben lévő (külön fizetős! ! ! ) wellness részlegbe, teltházra hivatkozva. . . . A fürdőszobák nem szellőznek, ezért az egész apartmanban kellemetlen, állott levegő terjeng. Ha ablakot nyitunk, akkor pedig beárad a gyógyvíz erős, kénes szaga. . . Étterem nincs, ebédelni legközelebb a szomszéd épületben lehet. A törölközők foltosak és szürkék, az ágynemű szintén gyalázatos állapotú.
Július végén voltunk 1 hetet üdülési joggal. 2007 óta az épület külső és a környék állapota nem változott : üres, kihasználatlan üzletek, ill belső udvar, itt-ott még építési anyagok, kilógó csövek, stb. Az apartman állapota, színvonala folyamatosan romlik. A falakat frissen festették, de a szőnyeg már sokat látott.
. . Az egyetlen pozitív a házban a belső medence + szauna illetve, hogy nagyon közel van a strandhoz. A parkolás az egyész város területén ingyenes (! ) csak a Mendan területén kell 400 Ft-tot fizetni naponta :( Személyzettel az 1 hét alatt gyakorlatilag nem volt kapcsolatunk csak a ki és bejeltkezés alatt. Free WiFi. Összességében elmegy, átlagos elvárásoknak megfelel.
Nem először vagyunk Zalakaroson és biztos nem utoljára. Most olyan szállás kerestünk, ahol az étkezést magunk oldhatjuk meg, de van wellness lehetőség. Az apartmanhotel elhelyezkedése nagyon jó, belépve az épületbe is kellemes érzés fogott el. A recepción kedvesen fogadtak, és ugyan apró elszámolási hiba akadt, de amikor szóvá tettem, korrektül visszatérítették.
Párom szülinapi meglepetéséhez is besegítettek. Apartmanunk egyszerűen berendezett, szép,tiszta és barátságos volt. Konyhája azonban számunkra kevésbé volt jól felszerelt, de azért a hozott ételt meg tudtuk melegíteni, a tortát fel tudtuk szeletelni, és ugyan minden pohár különböző volt, de legalább nem lehet összekeverni, ki melyikből ivott. A wellness részleg számunkra teljesen megfelelő volt. Egyetlen problémánk itt az volt, hogy ha egyszer kitesznek egy feliratot, hogy nem szabad beugrálni a medencébe, akkor ezt miért nem tartatják be. (Monitor van a recepción, tehát látják) Hiszen a kedves nagypapa nem tudta elmagyarázni a 8-9 éves unokájának, hogy amikor valaki arra úszik, akkor nem kell feltétlenül épp beugrani a medencébe eléje. Ez nem élménymedence, hanem úszómedence. Ezt leszámítva mind a medence, mind a szauna kiváló, sőt a kiírt időpontokat rugalmasan kezelik. Egyedüli romboló benyomást a belső udvar látványa nyújt. Párommal nagyon jól éreztük magunkat, így a leírt negatívumokat sem éreztük annyira, leírni is csak azért írtam, mert lehet, hogy mások rosszabbul élik meg.
Az apartmanház elhelyezkedésével semmi gond, könnyen oda lehet találni, viszont a többi kérdésre már nem lehet ilyen kedvező választ adni. A recepciós hölgy "elfoglalt" volt, és a szoba kulcs átadásán kívül másra nem ért rá (volt még másik 2 vendég). Semmilyen tájékoztatást nem adott, magunk fedeztünk fel mindent.
Az apartman elfogadható volt, azt leszámítva, hogy a 2 lábason és 2 serpenyőn (ami nem éppen minőségi termék) kívül más edényzet nem volt, még a vitt gyümölcsöt sem tudtuk egy tálba beletenni. A nagy állótükör a szobában törött volt, és ahelyett, hogy kicserélték volna, csak ragtapasszal volt megragasztva. Ezen kívül nem volt fűtés. Hogy ne fázzunk, kénytelenek voltunk alaposan körülnézni, s nagy nehezen rátaláltunk a rejtett fűtési módra, de megoldottuk. Persze, ha a recepción mindezt elmondják, akkor mit is csinálhattunk volna a keresgélés ideje helyett. . . ? ? ? Ott létünk alatt (4 nap) a wellness részleg mellett lévő kávézó nem volt nyitva zártkörű rendezvény miatt, de abban rendezvényt nem észleltünk, csak néhány ember beszélgetett benne időnként. A szolárium nem működött. Pozitívum viszont, hogy a wellness részleg nyitva tartását nem vették nagyon szigorúan. Az apartmanházban étkezési lehetőség nincs, a "városban" lehet néhány éttermet találni, de mi télen (januárban) voltunk, így abból sem állt bőséges választék rendelkezésünkre. Mi kedvezményes áron voltunk az apartmanházban, de teljes áron be nem tenném a lábam! Az ár- érték arány mégcsak köszönő viszonyban sincs! ! ! !
Az apartmanházban, főidényben, központilag kikapcsolták a légkondit.A helyben működő kávéház egy héten át technikai okok miatt zárva volt.A kánikula ellenére, az ott lévő medence tetejét nem nyitották ki.Az apartman hiányosságai:Nincs mikro, kávéfőző,vágódeszka, sör-bor nyitó..Reklamációra flegma személyzet
Üdülési joggal, évek óta járunk ide. Nehézségek árán, de biztosítják a megfelelő szintű apartmanfelszerelést. Igaz, az eredeti szerződésben foglaltak nem teljesülnek maradéktalanul. Az uszoda-szauna jó színvonalu. Az átrium (belső udvar) elhanyagolt,üres, félbehagyott fejlesztés nyomaival.
Az igazi előnyök "kívül" vannak: a városi fürdő közelsége, a szép közterületek, jó vendéglők. Az étkezést nem értékeltem, mert önellátók vagyunk (az apartmanháznak nincs is étterme).
Az apartman konyhája tele van csótányokkal,ha nálunk volt a többi helyiségben is van. Az udvar koszos, az erkély burkolata hiányos,wifi jelszó nem jó. A repciós 2 számot nem tud össze adni. Előre kell fizetni mindent. 4 nap helyett pár óra alatt haza is utaztunk.
A Mendan apartmanház egy színvonalas, újszerű, kényelmes szálláslehetőség. Gyalogosan a zalakarosi fürdő 1-2 perces sétával könnyen elérhető. Közelben élelmiszerbolt, gyümölcs-zöldséges. Az apartmanok beosztása kedvező, felszerelt konyha, erkély tartozik hozzá. Internet elérés biztosított. Kedves, segítőkész személyzet, jó parkolási lehetőség.