Szép őszi időben mentünk nyaralni (két nyugdíjas néni). A zirci apátság megtekintése után megéheztünk, és kérdezősködésünkre a Patkót ajánlották. Mivel nem vagyunk nagy étkűek, kérdeztük, hogy van-e kis adag, mivel láttuk, mekkora adagokat visznek ki az egyik asztalhoz. Nem volt kisadag, de a felszolgáló felajánlotta, hogy kétfelé tálalják az adagot.
Többször jártunk már Zircen és beterveztük, hogy a Patkó éttermet is meglátogatjuk. Most egy szép őszi délutánon egy estebédre tértünk be ebbe a barátságos kisvendéglőbe. Nem voltak sokan, mivel "holtidő" volt. Ebédidő vége, vacsora idő még nem kezdődött. Egy kedves felszolgáló lány ugrált bennünket körbe.
Nagyon udvarias, kedves, barátságos, előzékeny kiszolgálásban volt részünk. Az ebéd is kiváló volt. Párom májgaluska levest evett, jómagam fantasztikusan finom fokhagymakrém levest kértem. Kiváló volt, rengeteg reszelt sajttal A második fogás libacomb a Márton nap előzeteseként. Úgy jól laktunk, hogy a felét elcsomagoltattuk. Ajánlom ezt a helyet minden arra járó éhes ínyencnek.
Legutolsó látogatásunk (két éve) hétköznapra esett és csak pár asztalnál ültek vendégek. Most szmbaton sem foglaltunk asztalt. A tulajdonos sajnálkozott, hogy csak egy óra múlva lesz asztal. Párom májgaluska levest, jómagam pedig velős pirítóst fogyasztottam a kétszemélyes Patkó-tál előtt.
Két alkalommal helyben fogyasztás, egy kiszállítás alapján, maximálisan elégedettek voltunk, az adaggal, a minőséggel, a gyorsasággal. A hely kellemes tágas tiszta (még a mosdó is), kedves személyzet, gyors kiszolgálás, még amikor sok vendég volt rajtunk kívül, akkor is! Az árak igazán reálisak, már-már olcsónak mondanám a kiszolgáláshoz és adagokhoz képest. Maximálisan tudom ajánlani!