Egy halászlé kedvéért utaztunk Bajára. Persze, hogy a Potykát választottuk -mint máskor is- és nem csalódtunk. A halászlé finom, a kiszolgálás gyors. Kérésünkre külön szervírozták a levet, a halt és a tésztát. Jószívvel ajánlom mindenkinek, aki kellemes környezetben, elfogadható áron finomat akar enni.
Nagy családi találkozóra jöttünk itt össze, közös ebédre. Feleségem és három báttya, valamint szüleik és az összes gyerek, unoka. Az ételt előre rendeltük meg (Bajai halászlé - tökéletes! ! ! ) és bár sokáig voltunk, nem zavartak el. Az étterem gyönyörű helyen van, a Bajai duna híd, Gemenci oldalán, a levegő tiszta, a panoráma svájc.
Az étterembe megengedték, hogy a tortát mi hozzuk máshonnan, de kést és evő eszközöket adtak. Nem drágák az ételek, a halászlé, a desszertek, az italok sem, közép ár kategória. Gyerekeknek fontos, hogy van nem hűtött ital is, hogy nehogy megfájduljon a torkuk a jéghideg üdítőtől.
Véletlenül találtunk a helyre, hiszen igen eldugott helyen van, s a reklámját sem viszik túlzásba. Persze nem is kell, mert annyi a vendég, hogy a kevésbé szerencsések sétálni kényszerülnek, amíg szabadul fel asztal. Gyors és szakszerű kiszolgálás (külön felhívják a figyelmet az esetleges várakozási időre! ).
A bajai halászlé a sláger, ami olyan mint ahogy a "nagy könyvben" meg van írva. A találása gusztusos, s a vendég -ruhája védelmében - még partedlit is kap. Az éterem minden része tiszta. Az ár-érték arány kiváló. Mindenkinek ajánlom, ezentúl ha erre járok mindig be fogok térni.
Véletlenül találtunk rá a helyre, de nagyon kellemesen csalódtunk. Nagyon finom és bőséges volt a rendelt menü. Házias ízek, remek kiszolgálás, gyors és szakszerű volt minden. A hangulat családias, kellemes a légkör. Az árak a kapott érték arányában teljes mértékben megfelelt az elvárásainknak. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönjük a vendéglátást !
Kollégákkal ugrottunk be a mai napon, partnercégünk bajai munkatársai ajánlották nekünk. Napi ajánlatként halászlé és túrós csusza volt, kollégáim nagy örömére, illetve én hagymás sertést rendeltem. Az adagok bőségesek (fél adagot el is csomagoltattam), bár a halászlé cseppet íztelennek éreztük, bár a pincér a rendelés felszolgálásakor kérdés nélkül hozta az erős paprikás tányért is, azzal egész fogyasztható volt.
A túrós csusza minden negatívumot feledtetett, bőséges adaggal és finom pirított szalonnával teljesen eltelített, jóllakottan távozhattunk. Pozitívumként szeretném megemlíteni, hogy kis étteremről van szó, nagyon családias légkört tapasztaltunk, sok törzsvendég váltotta egymást amíg ott tartózkodtunk. Láttuk az ittjartam. hu 2014-es plakettjét, csak így tovább!
Egy kellemesen fárasztó nap után kis késéssel érkezett csoportunk a csárdához. A fogadtatás jó volt, az előre megbeszéltek alapján azonnal leültettek bennünket,a rendelés pontosítása után kihozták az italokat. Legtöbben halászlét ettünk,néhányan pedig frissen sülteket. Viszonylag hamar megkaptuk az ételeket. Kifogásolni való dolog,hogy a mellékhelyiség nem volt teljesen rendben.
Rendszeresen járok éttermekbe, más településeken is, mindenhol végigkóstoltam a halászlevet, de a Potykáé mindent vitt. A leve ízletes és sűrű, a hal friss. Itt nem számolnak fel a bensőségért és kenyérért pluszba, 1200Ft egy adag. A frissensültek háziasan készülnek, bőségesek és bőven a többi étterem ára alatt vannak. Városi örökséggé kellene avatni.
Pécsre menet - a férjem kérésére - csak a " híres halászlé " miatt tettünk egy kis kitérőt. Hát nem kellett volna. Amit kapott az szerinte az csak nevében volt halászlé.
Az is feltűnő volt volt, hogy - az egyébként udvarias pincér - a fizetéskor meg sem kérdezte " hogy ízlett a halászlé ". Persze az is lehet, hogy nyilvánvaló volt a vélemény.
A csárda a Sugovica partján van igy nagyon hangulatos a kilátás is A kiszolgálás remek volt Kedves pincér aki viccelődött is Gysnak kellett lennünk nem volt sok időnk Megbeszéltük velük es tényleg gyorsak és finomak voltak