Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi bemutatkozása
Megnyílt a Balaton első, nemzetközi standard szerint épített és üzemeltetett, négycsillagos konferencia, wellness és resort szállodája, a Hunguest Hotel Bál Resort, amely egész évben várja kedves vendégeit.
Csendesebb hétköznapokat választottunk. Kellemes volt. A kilátás gyönyörű a 12. emeletről a Balaton felé. Ami hiányosság és fejlesztést igényel, hogy jó volna ha nem maradna a kezemben az ablakkilincs és a zuhany állítógombja. Az ételek közül volt olyan ami nem volt igazán jól elkészítve, de volt olyan is ami kimondottan finom volt.
Jó a wellness részleg is, bár a szálloda méretéhez képest kicsi. Így, hogy kevesebben voltak, pont jó volt. A személyzet nagy része kedves és figyelmes. A Sky bárban az esti gitárzene nagyon igényes és hangulatos volt a pazar kilátás mellett. Aki ott jár csütörtökön vagy szombaton, ne hagyja ki!
A személyzet nagyon kedves volt, a kiszolgálás kedves és segítőkész volt. A szobábol a kilátás fantasztikus volt. Az élő zene a bárban, nagyon hangulatos és még kellemesebbé tette az estét a vacsora után,
Nagyon jó helyen helyezkedik el a szálloda, a szoba kényelmes volt, csak nem sarokszobát kaptunk, ami a reklámba szerepelt. A welness- részleg nagyon jó, nincs tömeg. Az étterem igazán jó minőségű ételeket szolgált fel, néha tapasztaltuk, hogy a rizs nem főtt meg rendesen, amúgy finomakat szolgáltak fel.
Augusztusi végi hétvége, még alkalmas volt a balatoni fürdőzésre is, de a szálloda welness-részlege is igazán kitűnő ellazulást biztosított nekünk. A panoráma csodálatos volt a 4. emeletről, de azért a szobában mi is láttunk egy kis pókhálót. Az étterem viszont nagyon szép kialakítású és főleg nagyon finom,ízletes és választékos kajákkal látott el bennünket.
Fecskesz@rosak az ablakok, csereszobát kértünk, de máshol is ez volt a helyzet. Aztán bevittek egy szobába, ahol még laktak. Végül lemondtunk a panorámáról. Kopott, pecsétes a lift alja, a padlószőnyeg, a bútorkárpit. Kosz van, pókháló, ablakokat kivülről beszövi a pók. Reggeli-vacsora jó lenne, választékos, bőséges, de sajnos nem túl ízes.
A reggelire kapott maci kávé ihatatlan. (miért nem adnak sehol sem reggelire jó kávét? ) A wellnessben a jakuzzi kicsi, a medence jó nagy, de hideg a vize. A liftekre órákat kell várni, a mágneskártya sokszor nem nyitja az ajtót. A strand nagyon kicsi és ócska. A parkolásért fizetni kell, és kötelező szervizdíjat számolnak fel még a vacsoránál is.
Kiváló volt a kiszolgálás, a személyzet és az étel. Az egyetlen,ami talán kevésbé tetszett,hogy a liftek kicsik,ezért sokat kellet várni rá mire sorra kerültünk.
az ajánlásukban az szerepelt,hogy a hotelnak saját strandja van,de ez 1995-óta a városi strand "mindenki"bemehet,az igaz,hogy a hotel vendégeinek nem kell fizetni
a madarak (fecskék)látványa szép,de sajnos az ürülékük (rengeteg)az ablakpárkányon,asztalon,széken,stb,már kevésbé.
Mindig is hiányoltam egy Hunguest Hotel szállodát közvetlenül a Balaton parton. Most, hogy lett kettő is, az egyiket kipróbáltuk. A szobánkból a kilátás egyszerűen pazar és gyönyörű volt. Magasan voltunk és belátható volt a táj. A személyzet értette a dolgát, a recepción, a wellneszen, az étteremben is.
Az ételek rendkívül finomak voltak, a mennyiség és a minőség is megfelelő volt. A kopott és nagyon(! ) pecsétes padlószőnyeg nem méltó a négy csillaghoz, ahogy az ágyak matraca sem. Annyira ki volt feküdve, hogy 4 éjszakán keresztül szó szerint az ágy szélén aludtam. A takarítás lehetett volna alaposabb az előző vendég után. A képcsöves tv valóban megmosolyogtató, amikor már mindenhol lapos tv van. Az adás minőségén nem mosolyogtam, lévén vizes vb van, néha látni szerettem volna az összefoglalót, sajnos minősíthetetlen volt az adás. A szálloda gyerekbarát, másokat nem zavarva, nagy szálloda, elfértünk benne. A wellness részleg egy nagy úszó medence, egy 6 személyes jacussi( egy ekkora szállodában), szauna telt házzal. A nagy kert kihasználatlan, sokkal több mindenre alkalmas lenne. A Balatonhoz tényleg 5 perc volt az út, egy hídon keresztül. Belépőt nem kellett a strandon fizetni, a napágyakért már viszont igen. Összességében jól éreztem magam, ajánlom másoknak is.
Tetszett a műsoros est bevezetése, bár mi a bárban várakoztunk, mivel a kiszolgáló hölgy úgy tudta, hogy ott lesz az est. A megérkezésünkkor gördülékenyen ment a bejelentkezés, bár a pult mögött lévő fiataloknak a munka elvégzése nagyon elvonta a figyelmüket, nem éreztem a "vendég" érkezésének örömét, mintha mindegy lenne Nekik aznap hány vendég jelentkezik be.
Nagyon szép a szálloda, csodálatos helyen van. A személyzet is nagyon kedves. Bármilyen problémával a rendelkezésre állnak. A szobák felszereltsége megfelelő. A wellness részlegnél hiányolom a gyerekek számára kialakított kis medencét. Csodás két éjszakát töltöttünk el ezen a helyen.