Szeretettel, tisztelettel és barátsággal vár mindenkit a balatonfüredi Borcsa Étterem. A Balaton kétség kívül egyik legszebb sétányánál, a Tagore-sétány keleti végénél található étterem hangulatát a magyar tenger közelsége, este kellemes élőzene teszi fantasztikussá.
Étlapjukon különleges grillezett hús ételek, itallapjukon a balatoni borvidék legjobb bortermelőinek borai, valamint sör-, kávé- és fagylaltkülönlegességek gondoskodnak a gasztronómiai élményről. Az étterem évek óta, egész pontosan 1984 óta a balatoni vendéglátás messze hires színfoltjának számít.
Voltunk már itt, ezért bátran kerestük fel tegnap a lányokkal az éttermet. Most zajlanak a Balatonfüredi bornapok, ezért hatalmas tömegre számítottunk, de meglepően kevesen voltak az étteremben. Foglalásunk nem volt, a bejáratnál azonnal jöttek elénk és ültettek le ahová akartunk, A teraszon foglaltunk helyet, félig nyitott részen, közvetlenül a Tagore-sétány mellett, mégsem volt zavaró a kinti nyüzsgés, nagyon ötletesen különítették el a teraszt.
A pincérek udvariasak, segítőkészek és főként gyorsak voltak. Az italok finomak, megfelelően hűtöttek. Az étlapon sok féle változatos étel található. Nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom volt. A húsok frissek, kellően átsütve, de nem kiszárítva, a tészta nem szétfőzve, az egyéb köretek ízletesek, jól fűszerezettek. Meg voltunk elégedve mindnyájan mind a minőséggel, mind a mennyiséggel. Nem csalódtam most sem és bátran ajánlom. Árakat most nem részletezem, mert az utóbbi időben mindenhol irreálisan elszálltak az éttermi árak véleményem szerint. Ez sem volt olcsó, de a hely , az időpont és a minőségi ételek függvényében nem drágább mint máshol nem ennyire frekventált helyen.
Az asztalt előre foglaltuk, de érkezéskor azonnal jöttek elénk és ültettek az asztalhoz. A kiszolgálás gyors, udvarias, precíz. Az italok hidegek, pillanatok alatt megérkezett, annak ellenére, hogy nagyon sokan voltak az étteremben belül és a terasz is megtelt. Az ételek nagyon hamar megérkeztek, mindenkinek ízlett, finom, ízletes és friss volt minden.
Hatan voltunk mindenki mást evett, de tökéletesen elégedetten távoztunk. Az étlapon hatalmas választék. Az étterem hangulatos, egyszerű, de elegáns. Ár/érték megfelelő, az adagok jók. Mindenkinek bátran ajánlom, biztos, hogy megyünk még, köszönjük
Ajánlották nem bántam meg bőséges etelvalasztek jo hangulat udvarias gyors pontos figyelmes kiszolgálás étel minősége mennyisége kitűnő.parkolas az étterem előtt gyertek
Pontosan azt kaptuk a helytől, amit vártunk, jó árakon. A pincérek kicsit kedvtelenek voltak, de korrekt volt a kiszolgálás. Nagyon örültünk hogy a sétányon találtunk egyáltalán nyitva levő vendéglátóhelyiséget ősszel. A májgombócleves nagyon finom volt, a 2 személyes tál pedig nem a szokványos, változatos körettel és savanyúsággal.
A balatonfüredi szállásunkat még nem foglalhattuk el, így előtte betértünk ebbe az étterembe. Egy kedves ismerősünk ajánlotta,gondoltuk, hogy kipróbáljuk. Nem csalódtunk. Hosszú autóút után jól esett a kedves, figyelmes és gyors kiszolgálás. A Balaton látványa, a közeli sétány és a könnyen megközelíthetőség nagyon jó.
A megrendelt ételek és italok is kifogástalanok voltak. Én vadat, a párom halat kért. Nyugdíjasként nekem kicsit borsos árak voltak, de tudomásul kell vennünk, hogy áremelkedések is vannak.
Kicsit sokat kellett várni, de nem volt gond, mert nem siettünk. Az étel finom volt, ízletes, az én izlesemnek tökéletes. Nagyon klassz volt, biztos jövök még ide.
Minőségi ételek, italok és minőségi kiszolgálás. Kétszer ebédeltünk a Borcsa étterem teraszán, mindkét alkalommal kellemesen éreztük magunkat. A vendégek toleranciájára viszont ráférne némi bárdolás, különösen a többi vendéggel szemben.
A Tagore sétányra néző teraszon a bajúszos pincér úrnak külön dícséret.
Családdal érkeztünk ide. Már többször is jártunk itt mert mindig elégedetten távoztunk innen Ezért amikor a környéken kirándultunk már vártuk, hogy ismét kinyissanak. Előre foglaltunk asztalt, jól is tettük mert telt ház fogadott minket. Gyors volt a kiszolgálás. A rendelt fogások színvonala továbbra is magas. Az ár-érték arány megfelelő.
Férjemmel házassági évfordulónkat ünnepeltük az étteremben. Tetszik,hogy bár elég sok vendég foglal helyet a földszinti nagy teremben, mégis hangulatosan, jól elkülöníthetők az asztalok. Különleges ételeket választottunk, előételnek lazactatárt, főételnek óriásgarnélát és szarvast. Minden finoman volt elkészítve, ízlésesen tálalva.
Desszertnek még egy klasszikus somlói tetézte a vacsoránkat. A pincérek nagyon udvariasak voltak. Az árakat is megfelelőnek találtuk. Fizetéskor a pincér jelezte,hogy a számla már tartalmazza a felszolgálási díjat. Ilyet még eddig sehol sem tapasztaltunk.
Férjemmel és a fiammal indultunk a borhetek ideje alatt étterem keresőbe este 21:00 után, miután a szerencsétlenül választott vacsorázó helyünkön elfogyasztott vacsora kevésnek bizonyult, és megéheztünk. A fiammal desszertre ültünk be (gundel palacsinta) a férjem Bécsi szeletet rendelt.
A hely még így is gyönyörű volt, a kiszolgálás kellemes, a fizetésnél pedig közölték, hogy nem kérik a borravalót, mert a számla már tartalmazza. Ez igen korrekt eljárás, pedig az árakat ezzel együtt is jónak éreztük. Bátran ajánlom, mert az ételek is nagyon ízletesek voltak!