Novemberi puncs-és teaivás helyszíne volt a kávéház, amit elsősorban azért választottunk, mert a mellette található hotelban szálltunk meg. Mivel véletlenül tévedtünk be, nem tudtuk, mire számítsunk, így különösen jó élményként marad meg, hiszen nem voltak különös elvárásaink (utólag olvastam, hogy szinte mindenki dicséri, nagyszerű helynek tartja).
Maga a kávéház is nagyon hangulatos, amit fokoz az élőzene és a finom illatkavalkád. A teraszra is ki lehet ülni, a pincérek azonnal bekapcsolják a hősugárzót, így kellemes melegben lehet iszogatni. A tea, amit ittam, elvileg házi találmány, nagyon finom volt ("Lazíts" névre hallgat). Utólag sajnálom, hogy a süteményeket nem kóstoltam, de ha legközelebb Füreden járunk, az első utunk ide vezet majd! :)
Vitathatatlanul a legjobb cukrászda Balatonfüreden. Rendszeres látogatója vagyunk a párommal, családdal. A kiszolgálás, a készítmények minősége, mennyisége, a hely hangulata és fekvése a legjobb. ("Sajnálom" Füred másik, nagy hírű, mindenki által ismert cukrászdáját a Bergmannt, de ennek a nyomába sem érhet.
) Lehet, hogy az árak abszolút értékben magasabbak az átlagostól, de ezért meg is kapja a vevő, azt a színvonalat, ami ehhez jár. Nem véletlenül sokszor minden asztalnál ülnek, várni kell, míg egyszer felszabadul valamelyik. Ez mindent elmond!
Egy jó ismerősöm, mikor megtudta Balatonfüredre megyek nyaralni, szólt, hogy van ott egy cukrászda, oda feltétlen el kell mennem, "Vilma kedvence" nélkül nem élet, az élet. Nem vagyok egy édesszájú, de megfogadtam a tanácsot, elmentem. Ami sütemény ott volt, ahogy kinéztek, s amekkorák voltak, bámulatos volt.
Tökéletes hely, ha kényeztetni akarja magát az ember - kellemes hangulat, remek sütik - mindkettő "ómama"-stílusú és modern egyszerre. A magasabb árfekvés a méretes, "nagymamás" adag mellett már nem is tűnik annyira ijesztőnek. Télen tökéletes melegedő hely, nyáron a teraszon élőzene - csak legyen szabad hely! A mellékhelyiségek állapota nem mindig ideális.
Balatonfüreden nyaranta sok időt töltünk el a párommal,vagy a családommal. Minden esetben felkeressük a Karolina Kávézót. Nagyon kedvesek a felszolgálók, finomak a kávék, sütemények, limonádék és még sorolhatnám minden amit felszolgálnak. Nagyon jó helyen van és egy modern, izléses XXI. századi divatos hely.
A Karolina kávéház Balatonfüred ikonikus intézménye, csodás kitettséggel és történettel, ami olvasható az étlap-itallapon is. A beltér elegáns, patinás, a terasz kellemes, az atmoszféra vita felett megérdemel 5 pontot. A kiszolgálás udvarias, lehetne személyesebb.
Ittam mustot, ettem egy libamájas kalácsot, amit dzsemmel kínálnak, élvezetes volt, ettem már meggyőzőbbet is, tisztes 4 pont a teljesítmény. Összességében is ennyit szavazok meg nekik.
Füreden már sokadszor jártunk,de a kávéházban először. Ismerős ajánlására mentünk. Nagyon jó központi helyen a vitorlás kikötőben van. Igényes. Bécsi jegeskávét és limonádét fogyasztottunk. Személyzet kedves,lelkes. Kihelyezett hirdetőtáblán láttuk,h sűrűn van esti zenés program. Mi pont Király Viktor estéjén jártunk ott. Visszatérő vendégek leszünk!
Először jártunk ezen a helyen. Füreden már többször is voltunk, de ez a hely mindig tele volt, most sikerült kifognunk egy asztalt. Nem véletlenül vannak sokan hiszen az emberek kedvelik a házas süteményeket. A választék is egyedülálló hiszen itt nem a megszokott cukrász süteményeket árusítják.
Mi egy házi krémest ettünk, és amire nem számítottam tényleg zselatin nélküli főzött krém volt benne, és a lapok is nagyon hasonlítottak a hájassal készült lapokhoz. Nagyon meg voltunk elégedve az ízével. A kiszolgálás is udvarias volt, de sajnos egy kicsit lassú. Vissza fogunk menni a többi sütemény is megkóstolni. Nagyon tetszett a hely.
Barátokkal tértünk be nem túl extra ebéd után kávézni 9 fő. Csak kérdezés után ajánlották fel azt az asztalt ahol elfértünk, mert foglalt tábla volt kirakva. A tűző napon nem nyitották ki a napernyőt. Szerettünk volna bent leülni, de nem engedték,indoklás nem volt kint a napellenző alatt toltak össze két asztalt, nem volt kényelmes.
A kávék átlagosak, jó minőségűek ez lenne az alap mindenhol, a torták átlagosak voltak nekünk, mert többen sütünk otthon hétvégéken és ez nekünk alap minőségnek számít, viszont a 900 ft torta szelet ára meglepő és indokolatlan a hanyagul tányérra pakolás pedig kicsit bosszantó is. Talán a füst nagyobb mint a láng? ? ? :/
Februárban voltunk egy szép napos hétvégén Füreden. A befagyott Balaton sokakat vonzott, olyan nyüzsgés volt Füreden, mint nyáron. Ami nagyon tetszett, hogy minden nyitva volt: a butiktól kezdve a vendéglők, kávézók. Forralt boros pult várta a kikötőhöz érkezőket. Korcsolyázni nem lehetett már, de a jégre még rá lehetett menni.
Mondanom sem kell, a Karolina is majdnem tele volt, de egy-egy asztalt még lehetett találni. A felszolgálók pörögtek, profin oldodtták meg a nagy forgalmat. A kávé nagyon finom, a süti is, bár nem túl nagy volt az adag. De ez legyen a legnagyobb baj! A berendezés, a vécé kifejezetten tetszik, úgy is, hog nem az én stílusom a minimál. Egy kávé melletti beszélgetésre ajánlom mindenkinek, bár az ára - még balatoni viszonylatban is - kicsit magas.