Megértem akiket zavar a zsúfoltság. Bár lenne 3-4 hasonló hely a sétányon. Igy aztán szezonban borzalmasan tele van, és láthatóan nagyon menő dolog ide járni. Gratulálunk a tulajoknak, és hajrá konkurrencia! Szezonon kívül sokkal kevesebb a pöffeszkedő vendég, és a személyzet is jobban bírja a strapát.
Többször volt már szerencsém kipróbálni a Karolina Kávéház finomságait. Véleményen szerint nem véletlen, hogy akármikor jár arra az ember, nehéz üres asztalt találni, főleg szép időben a hangulatos teraszon.
Éppen ezért adódik, hogy olykor a kedves és figyelmes kiszolgálás ellenére némiképp csalódhat a vendég, mikor a megszokottnál kicsit többet kell várni a rendelésre, erről azonban minket minden alkalommal tájékoztattak a kedves felszolgálók a rendelés felvételénél. Az állandóan nyüzsgő kávéház azonban a helyben pörkölt kávé és a házi sütemény különlegességeivel mindenért kárpótol. Az árak a megszokott átlagos kávéházi áraknál kicsit magasabbak, viszont cserébe olyan minőséget élvezhetünk minden alkalommal, ami a kisebb kávéházak tekintetében ritka. Mindent átgondolva szerintem, aki szeretne különleges kávéházi élményben részt venni, mindenképp látogasson el a Karolina Kávéházba, azonban, aki nem ér rá, és nem pihenni érkezett a Balaton partjára, annak más hely választását ajánlom.
Már nagyon kiváncsiak voltunk erre a helyre, sokszor és sokat hallotunk, olvastunk róla. Jó helyen van, nagyon hangulatos, látszik rajta és kétségtelenül érezhető, hogy a tulajdonosok szívüket-lelküket beleadták a hely kialakításába, a kínálat megválasztásába.
Látszik az étlap összeállításán, az asztalok üvegének gravírozásán, a székek háttámláján, a szalvétákon, a pincérek egyenruháján, egyszóval mindenen, hogy itt a tulajdonosok egyik nagy áloma vált valóra és jó magasra tették a mércét. Mi a sütemények miatt tértünk be ide, kíváncsiak voltuk a Bergmann Cukrászda sokszor emlegetett konkurenciájára. A trüffeltortát, az oroszkrémtortát és a parmezános rudakat próbáltuk ki. Elmondhatom, hogy Karolina mama életre kelt a házias süteményei által: friss piskótatészták, kellően édes kérémek, meleg sajtosrúd. A tortaszelet nagysága az átlag cukrászdában megszokottnál jelentősen nagyobb volt, azonban ez az árakban is tükröződött: 800 - 900 Ft egy szelet torta!
Az általában gyatra, szinvonaltalan, átlagos magyar cukrászdák közt a Karolina cukrászda szinte egy oázisnak számít. Igényes, nagyon finom sütemények, szép környezet. Nekünk az egyik kedvenc helyünk, ha egy szép napsütéses, késő őszi hétköznapról van szó. Ilyenkor jóval kevesebben vannak, a kiszolgálás is sokkal figyelmesebb mint nyáron csúcsidőben.
A legutóbbi alkalommal már elhatároztuk, hogy nyáron ide többet nem jövünk. Rengeteg vendég, meleg, túlterhelt, ennek megfelelően nem igazán udvarias felszolgálók. A jegeskávé nincs kellően visszahűtve egyértelműen langyos, nem pedig jeges. Mikor ezt udvariasan jeleztem, a felszolgáló kissé sertődötten meg akarta magyarázni, hogy ez így jó. . . A következő negatív tapasztalat az volt, amikor kiderült, hogy kártyával nem lehet fizetni. A pincér elküldött egy nem is közel lévő autómatához, ami viszont nem működött. Igy aztán egy " ismerd meg Füredet" című séta után jutottam vissza a cukrászdába, ahol végre rendezni tudtam a számlát. Erre egy színvonalas helyen egyáltalán nem számítottam, ez már a vicc kategória. Összegezve: A helyet mindenképpen ajánlom, de csak szezonon kívül, a nagyon finom süteményekből válasszunk, mellőzzük a jegeskávét és készpénz mindenképpen legyen nálunk.
Igényes kiszolgálás, finom süteményekkel/italokkal. A hely kissé "burzsuj" tele láthatóan jól szituált vendégekkel, de alapvetően van miért odamenni. Az árak magasak, de ilyen finom és házias jellegű süteményeket sehol sem kapni. Negatívum, ami szerintem nagyon gáz, hogy nem lehet kártyával fizetni. Illetve a WC borzasztóan kicsi ekkora forgalmú helyhez képest.
Nagyon jó, házias sütemények, finom kávé, de sajnos a kiszolgálás lassú, mert nagyon sokan járnak már ide. Ami persze nem baj, csak a kiszolgálásnak alkalmazkodnia kellene ehhez. A belső tér nekem nem tetszik, de ettől a sütemények isteniek. A pult sem igazán jó, persze ha minden tökéletes lenne, akkor tényleg reménytelen lenne bármikor is betérni ide, hiszen szezonban meg se próbálunk bejutni.
Ha erre járunk sokszor beugrunk egy sütire. A minőségre nem lehet panasz, házias ízek, sajnos azonban tényleg nagyon felkapott a hely és igen türelmesnek kell lenni. Szezonban gyakran hely sincs ha pedig talál az ember, ki kell várni.
Nekem egyedül a belső berendezés nem tetszik, különböző stílusok vannak össze vissza keverve, a sütis pult, mintha nem is arra lenne kitalálva, görnyedni kell előtte, egyáltalán nem praktikus és kicsinek is tűnik a forgalomhoz képest.
Nagyon szeretjük, mindig isteni a sütemény, de sajnos úgy tűnik, a hely kinőtte magát. Ősszel, télen, és most tavasszal is megértük azt, hogy 20-30 perc várakozás után feladtuk, még elvitelre sem tudtunk sütit kérni, annyira elfoglalt volt a személyzet. Azt már megszoktuk, hogy nyáron meg se próbáljuk, de szezonon kívül régebben jó élményeink voltak ott. Sajnálom, remélem, hogy lesz még alkalmunk ott fogyasztani.
Többször jártunk a Karolinában, mert hangulatosnak és igényesnek tűnik, de mindig kis csalódással jöttünk el sajnos. . Azt érezzük, hogy a lényeg, hogy minél előbb igyuk meg a kávénkat és húzzunk el. A sütik szép nagyok, de tömények, soha nem sikerült megenni az egészet, és sajnos elég drágák.
Így az utóbbi alkalmakkor inkább azt nem is kértünk, csak kávét. A pincérek csinosak és gyorsak, de barátságosnak nem nevezném őket. Ha ott a tulaj, akkor ő legalább barátságosan odabiccent a vendégnek, ez pozitív.
Az ár-érték arány egy vicc, tekintve, hogy egy szelet süti, több, mint 700 forint. . . a kiszolgáás rendben volt, de hiába látták, hogy hatan vagyunk, nem segítettek két asztalt összetolni. Glüténmentes süti elvileg van kettő is, de mint más sem, ezek sem helyben készülnek! ! ! Ráadásul az egyik répatorta, amásik pedig mákos, úgyhogy ezeket egye, aki kitalálta. Kifejzetten zavaró volt, hogy mellettünd dohányoztak.