A balatonszemesi Kistücsök a nagy klasszikusok közé tartozik, Csapody Balázs étteremtulajdonos majd 30 éve vette tervbe a balatoni gasztronómiai étterembe öltését. A kiváló ízvilág megalkotásában nagy szerepet játszik Jahni László séf, közös céljuk, hogy a régió hagyományos fogásait a kor kívánalmainak megfelelő köntösbe öltöztetve tálalják vendégeiknek.
Tovább olvasom >>
Ha szeretnénk bepillantást nyerni a „titkokba”, válasszuk a séfszobát, ahol lehetőség adódik, hogy a séfet munka közben lássuk, de akár beszélgetésbe is elegyedhetünk, és kikérhetjük tanácsait a bor választást illetően is.
Régóta vágytam rá, hogy a híres balatoni étterembe eljussak ami azért váratott ennyit magára mert a magyar tenger eme szegletére nem járunk. A hely külleme nagyon tetszetős, barátságos. Az előételem csirkemájas volt levendula zselével ami nagyon ízlett. A főételem viszont nem mert nem volt elég meleg de a tömeget látva nem volt kedvem reklamálni.
A desszert kávékrém volt házi fagyival és finom volt. Utólag már sajnálom, hogy főszezonba mentünk mert nagy volt a "pörgés" sokat kellett várni mind az ételre mind a pincérre.
Az ország talán egyik legjobb étterme. Ha a Balatonnál vagyunk mindig felkeressük. Nyaranta a kellemes kerthelyiségben remek vacsorákat lehet elkölteni. A Sommelier nagyon kedves és közvetlen, a meglévő gazdag dél-balatoni borkínálatból mindig valami kis különlegességet javasol. Legutóbb füstölt pisztrángot kértem, ami egy elegáns üvegtányéron érkezett, uborka-ágyon.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.