Igazi falusi, kedves, korrekt, barátságos csárda. Gyorsan, friss ételeket kínáltak. Nagyon finoman ízlésesen, de nem túl kacifántozva készítették el ebédünket. Heten voltunk, mind a hét étellel elégedettek voltunk. A személyzet kedves. Azt érezni mindenkin, értünk vannak, hogy visszamenjünk. Így is teszünk.
Óriási adagok, nagyon hangulatos a terasz sehol egy pókháló, vagy por, pedig a terasz nagyon klasszul be van rendezve különböző szép, régi tárgyakkal amelyeken megülhetne. . A vendég a király, sürögnek, forognak a pincérek, akik nagyon készségesek, kedvesek! Nagyon jó a saját parkoló, az ebéd végén ajándék röviditallal kínáltak bennünket!
Az árak is teljesen barátságosak. A folyóbor választékot kicsit keveselltem, de igazán ez az egyetlen kifogásom. . Ettől függetlenül jár az 5 csillag! ! ! További sok sikert a helynek! Jó szívvel ajánlom!
Rengetegszer jártunk itt az elmúlt években. Az ételek nagyon ízletesek, az adagok bőségesek, a kiszolgálás gyors. A hely nagyon hangulatos, hűen tükrözi az étterem magyaros étlapját. Bátran ajánlom akár nagyobb baráti társasággal, bár érdemes előre bejelentkezni, mert mindig rengetegen vannak. Még nagyon sokszor vissza fogunk térni, ebben biztos vagyok :)
Keszthelyi husvétolás után egy kis kitérőt tettünk Marcali felé, majd hazafelé indultunk, a Balatonnál reménykedtünk, hogy találunk valami elfogadható helyet, ahol tudunk egy késői ebéd-vacsorát elfogyasztani. Balatonudvardinál az elsődleges szabályt alkalmazva tértünk be a Kukorica nevű csárdába. (milyen autók állnak előtte).
A kicsit kellemetlen tavaszi időben inkább a belső helyiségeket választottuk, a teraszon igazán nem ült le senki. Itt szerencsénk volt még találtunk két szabad helyet. A később érkezők már nem voltak ilyen szerencsések, sok foglalt hely volt, és folyamtosan érkeztek a vendégek. A kiszolgálás gyors, udvarias és figyelmes volt. A limonádé televolt gyümölcsel, az ételek finomak, és bőségesk voltak, az árak aelfogadhatóak. Nagyon sok volt a német vendég, valahogyan ők már felfedezték a helyet. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Ismerősök ajánlására kerestük fel a helyet a családommal. Öten érkeztünk meg, kíváncsian várva, hogy valóban annyira jó-e a hely, mint ahogyan azt nekünk mondták. Bőségesen van parkolóhely a csárdával szemben és az udvarban is. Hátul játszótér várja a gyerekeket, a bejárattól hátra felé, a parkoló végéig régi konyhai és kertészeti eszközök sorakoznak fel.
Kint az udvaron is sok hely van (fedett) és bent is kényelmesen elfér több család vagy csoport is. A hely tiszta, szépen felszerelt, hangulatos. Hétvégén élő cigányzenével szórakoztatják a vendégeket. Sok pincért láttunk, akikre szükség is volt, hiszen telt ház volt egész este. (még jó, hogy telefonon foglaltunk helyet) A mi pincérnőnk is nagyon kedves volt, végig mosolygott. Az ételek árban is elfogadhatóak, nagyon finomak és kiadósak voltak. Ár érték arányban maximálisan elfogadható. Limonádét ittunk, nagyon finomak voltak, telis-tele gyümölcsökkel. A húsokat jól átsütötték, a fűszerezés is finom volt. Mind az öten meleg ételt kaptunk, nem is kellett sokat várnunk. A vacsora után megkínáltak minket 1-1 likőrrel vagy pálinkával. Szép kártyával, Erzsébet kártyával is lehet fizetni. A vacsora elfogyasztása után desszertet is javasolt a pincérnő, de ezzel a lehetőséggel már nem éltünk, hiszen hihetetlenül jól laktunk. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne enni egy jót. Érdemes helyet foglalni, és étkezés előtt vagy után végig nézni a kiállított régi eszközöket az udvaron. Biztosan vissza térünk még.
A Balaton partjától nem is igen messze, egy kis falu legelején található ez az étterem, csárda, panzió. Inkább csárda estefelé cigányzenével. Több helyiségből áll, talán az érkező csoportok szétválasztása miatt, van fedett terasza is.
Kint szalma férfi és szalmanő hívogat be, bent régi korabeli konyhai eszközök kiállítása a parkolóban, hátul játszótér a gyerekeknek, régi rádiók, vasalók, mángorlók kiállítva a külső fedett teraszon, de nem hiányzik a virág az ablakból sem. Két faluval arrébb ajánlották ezt a helyet, tehát eléggé közismert lehet. Az étlapján minden megtalálható a halászlétól birkapörköltön keresztül a vadasig, de van salátatál és különféle szószos ételek is. Nagy meglepetésemre a rendelés után nem csak a kért italunkat hozták ki, hanem két-három röviditalt is, kostolónak és étvágygerjesztőnek, - ingyen! A kiszolgálás gyors volt, annak ellenére, hogy nyáron tele volt a csárda. Az étel adag is megfelelő volt, nem maradtam éhesen, az ára sem volt drága. Lehett fizetni bankkártyával, Szép kártyával, Erzsébet utalvánnyal. A végén a pincér még ajánlott kávét , palacsintát, szinte feletette volna az egész étlapot, persze csak jószándékból. Én 5-öst adok rá, éreztem, hogy én vagyok a vendég, és ők értem vannak!