Egy helybéli áradozása miatt választottam a helyet. Azt mondta mindig sokan vannak, az igaz, hiszen a Balatonon nyáron ezen a környéken inkább a kifőzde több. Sokan inkább a D -s felségjelzésű autóban érkezők voltak. Amit ettem : bélszín, erdei gombás, vagy kacsa vagy liba májas raguval.
Nem volt jó, íztelen masszában úszott a hús, se az erdei gomba íze nem sejlett fel, se a máj nem volt jó. Mivel sok bélszínt nem eszem csak azt láttam, hogy voltak benne inak, ezért a papír zsebkendős kacsóba tettem az inas darabokat a kutyámnak. Gondoltam ,hogy még sem küldöm vissza. Próbáltam kifejteni belőle a húst. A párom rántott bordát evett, neki se lett fergeteges jókedve ,amikor szelte a húst, mert azt mondta, hogy mócsingos. A személyzet rutinos és kedves volt, a bodzás limonádé finom. Habár látva a fan sali fejemet sokat nem kérdezgettek. Ja, igen tudom, hogy nem nagyon van dió, mert megtámadta valamilyen betegség a fákat, de a Gundelpalacsintát dejóval készítik nem dióval. Még jó, hogy megkérdeztem, Isten őrizz, utálom. Szóval, én nem választanám többet ezt a helyet.
A parkolási lehetőség átlagon felüli. A kiszolgálás kifogástalan. Az ételek finomak és bőségesek. Az ár/érték arány jó. A hangulat nagyon jó. A környéken több éttermet kipróbáltunk, ez messze a legjobb!
Kétszer jártunk augusztusban ezen a helyen. Először nem voltunk elégedettek az étel ízvilágával, minőségével. (elsózott keserű gomba az óvári szeletben, kiszárított, túl vékony rántott pulyka, rossz minőségű vagy rosszul megfőzött rizi-bizi,valamint kukoricás rizs) Az ételek mennyiségét és a kiszolgálás gyorsaságát viszont már első alkalommal is rendben találtuk.
Hangulatos a csárda, sok pozitív értékelést olvastam róla, így adtunk még egy esélyt, teljesen más főételeket és köreteket választva. Ez alkalommal már elégedetten távoztunk. Érdekes, hogy ekkora minőségbeli különbséget tapasztaltunk a két étkezés között, nem tudjuk mi lehetett az oka. A kávé és a saláták finomak voltak.
Balatonmáriafürdőn nyaralt a család. A tulaj javaslatára mentünk a Kukorica csárdába étkezni. Nem csalódtunk. Nagyon finom ételek, és jó adagok. Gyors, kedves kiszolgálás. Látványos környezet. Jó hangulat. Így többször is itt ebédeltünk. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Jó a parkolás, saját udvarán.
Klassz hely, sokszor járunk ide. Minden megfelelő, kedves személyzet,finom ételek. Évek óta visszajáró vendégek vagyunk. Sokszor teltházas ajánlott asztalt foglalni
Sokadszor megyek vissza ebbe az étterembe. Látszi a személyzeten, hogy én, mint vendég, fontos vagyok a számukra . Udvariasak, korrektek, segítőkészek! Mindenben készséggel segítenek. Jó a séf. Finomak at főz, süt. Minden étel jól fűszerezett, puha, friss. Mindezt gyorsan ,gusztusosan , bőséggel tették asztalunkra. Jó vendégfogásnak tartom a fizetés utáni csengetős pálinkát!
A panzió vendégeiként két éjszakát töltöttünk Balatonújlakon. A reggelinket és a vacsoráinkat itt fogyasztottuk el a csárdában. Minden értelemben kiváló szolgáltatást kaptunk. A hely egyik ékköve- a konyhán kívül- az udvari, két oldalról nyitott kiülős rész, ami a gondos munkával, jó ízléssel kialakított udvarra néz.
A berendezés tökéletesen hozza a csárda érzést. A terítés, tálalás egyszerű, és praktikus. A felszolgálók udvariasak, gyorsak, és kommunikatívak. A csapat lelke a tulajdonos és kedves felesége, akik kitartó munkával hoztak össze egy színvonalasan dolgozó gárdát. Az elfogyasztott ételek finomak és ízletesek voltak, az adagok emberesek. Az árszint normális , nem túlárazott a hely. A Kukorica Csárda is egyik bizonyítéka annak, miként lehet egy vendéglátóhelyet magas színvonalon, teljes vendég megelégedéssel, hosszú időn keresztül működtetni. Feltétlenül ajánlott kategória a csárda!
A tanári karral jártunk ott, igazából évzáró ebédet kaptunk. Azt választhattunk, ami az étlapon van, így olyat kértem, amit magam nem tudnék megfizetni. Elképesztően finom volt. A többiek sem elégedetlenkedtek, ha nagy a csönd étkezéskor, akkor nem rossz az étel. :) Ha valakinek speciális kérése van, azt is pillanatok alatt megoldják.
Nagyon kedvesek a pincérek, nagyon finomak az ételek és a hely hangulata elkápráztató mind kint, mind bent. Igazi magyaros külső és kiszolgálás. Ha vendéget étterembe akar vinni az ember, akkor ide kell menni, mert hibátlan, nálam különdíjasok.
Ebédre jöttünk, és örültünk, hogy foglaltunk előre asztalt, mivel a sok férőhely ellenére tele volt a csárda. Ekkor már sejtettük, hogy nem lehet rossz a hely. A kiszolgálás rendkívül gyors és figyelmes. A gyerekek épphogy egy kicsit el tudtak menni játszani a vendéglőhöz tartozó játszótérre, már hozták is a levest.
Főételnek kemencében sült báránycombot és csülköt ettünk vele sült steak burgonyával és párolt káposztával, ami tökéletes volt. Régóta fájt a fogam báránysültre, és ennél jobb nem is lehetett volna. Ízletes, porhanyós, és kiadós. Máskor is jövünk!
Kellemes hangulatú étterem. Tiszta rendezett udvar. Olyan vendég csalogató. Bent is hasonló környezet fogadott minket. A pincér kedves barátságos. Sokan voltak majdnem telt házas volt az étterem de sem az italra sem az ételre nem kellett sokat várni. Nagyon finom volt minden és bőséges. Az ár is korrekt. Mindennel megvoltunk elégedve. Ha arra járunk biztosan betérünk még.