Családi ünnepre foglaltunk helyet ebben a budakalászi vendéglőben, amelyet a Schieszl családnak már az ötödik generációja vezet. Az épületbe belépve rögtön megfog a hely hangulata. Minden nagyon harmonikus, barátságos - semmi rongyrázás, de minden nagyon ki van találva!
Nyitásként a tulajdonos vezetésével a kicsi, de hangulatos borospincében ízelítőt kaptunk a ház saját készítésű boraiból, mellé Schieszl Konrád ellenállhatatlanul finom pogácsával kínált. Ezt követően az ebéd minden egyes fogása elkápráztatott. Az aperitifként felszolgált házi pálinkákat és ivóeceteket (! nem tévedés! ) követően a marhahúsleves velőscsonttal ízletes volt - a velőscsontban annyi velővel, hogy alig bírtuk megenni, pedig nagyon szeretjük. A rusztikus kacsasült egyszerre volt omlósan puha, ugyanakkor ropogós; hozzá a bajoros párolt káposzta igen kellemes. A kemencében sült csirkemell mangalica sonkával és házi savanyúval szintén kifogástalan volt. A desszertként kapott almás lepény és szilvás pite már-már kifogott rajtunk, pedig igazi "békebeli" csemegék voltak. A ház borai mellett a különleges házi levendulaszörp is kiemelendő; nem csak a gyerekeknek ízlett nagyon! A felszolgálók udvariasak, figyelmesek, tapintatosak, jól képzettek. Nagyon jó ötlet a gyerek játszósarok is. A mosdók pedig akár egy négycsillagos szállodának is becsületére válnának! Tipikusan olyan hely a Schieszl, ahol az akármilyen magas számlát is jó szívvel fizeti ki az ember. Minden mozzanatban tetten érhető ugyanis a tulajdonosok szeretete a vendégek iránt, és hogy személyes büszkeségüknek tekintik, ha a vendég jól érzi magát. Rengeteg ötlet, sok-sok szív, odafigyelés és szakértelem együtt maradandó élménnyé teszik a látogatást. Ui. : Megrögzött budapestieket ne rettentse el a "vidéki" cím. Alighogy elhagyjuk Csillaghegyet, máris Budakalászon találjuk magunkat. Sőt, a szentendrei hév budakalászi megállójától is egy igen rövid sétával elérhető az étterem, így akár tömegközlekedéssel is gyorsan megközelíthető!
A Gasztroangyal című műsorban értesültem erről a helyről. Nagyon tetszett az ételek hagyományos elkészítési módja,ezért gondoltam kipróbáljuk. A választék kicsi,viszont figyelemre méltó. Sosem gondoltam volna hogy lehetséges ilyen puha és finom oldalast sütni marhahúsból. A rusztikus sült kacsa viszont kicsit száraz volt.
A must és az almalé isteni finom,a fokhagyma leves csodás ízű. A kacsa mellé adott piros káposztát szokatlanul nagy darabokra vágták,gondolom ez hagyomány,viszont az íze tökéletes. A desszertek árait először sokalltam,aztán az első falat után tudtam hogy kihagyhatatlan. Köszönöm hogy vendégül láttak,nemsokára ismét eljövünk és megkóstolunk mindent ami belénk fér.
Sokszor jártam ebben a vendéglőben barátokkal, családdal, egy kedves ismerősöm ajánlotta a finom csülök ételek miatt sok évvel ezelőtt. Azóta végigettem az étlapot, és soha, semmi nem okozott csalódást! A konyha kifogástalan, remek ételekkel, finom borokkal (ezeket külön kiemelem, páratlanul finom borokkal és szörpökkel várják a vendégeket).
Egy pilisi kirándulás közben kicsit eltévedtünk, és a család és a barátok így estek be az étterembe, kicsit fáradtan, éhesen. Bármit felfaltunk volna, de a leggyorsabbnak egy csülkös-kolbászos leves ígérkezett, amit hamarosan, istenien gőzölgő tányérokon meg is hoztak. Mellé sör, úgyhogy nem panaszkodtunk. Máskor visszatérünk, mert az első tapasztalat nagyon bíztató volt.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.