Családi ünnepre foglaltunk helyet ebben a budakalászi vendéglőben, amelyet a Schieszl családnak már az ötödik generációja vezet. Az épületbe belépve rögtön megfog a hely hangulata. Minden nagyon harmonikus, barátságos - semmi rongyrázás, de minden nagyon ki van találva!
Nyitásként a tulajdonos vezetésével a kicsi, de hangulatos borospincében ízelítőt kaptunk a ház saját készítésű boraiból, mellé Schieszl Konrád ellenállhatatlanul finom pogácsával kínált. Ezt követően az ebéd minden egyes fogása elkápráztatott. Az aperitifként felszolgált házi pálinkákat és ivóeceteket (! nem tévedés! ) követően a marhahúsleves velőscsonttal ízletes volt - a velőscsontban annyi velővel, hogy alig bírtuk megenni, pedig nagyon szeretjük. A rusztikus kacsasült egyszerre volt omlósan puha, ugyanakkor ropogós; hozzá a bajoros párolt káposzta igen kellemes. A kemencében sült csirkemell mangalica sonkával és házi savanyúval szintén kifogástalan volt. A desszertként kapott almás lepény és szilvás pite már-már kifogott rajtunk, pedig igazi "békebeli" csemegék voltak. A ház borai mellett a különleges házi levendulaszörp is kiemelendő; nem csak a gyerekeknek ízlett nagyon! A felszolgálók udvariasak, figyelmesek, tapintatosak, jól képzettek. Nagyon jó ötlet a gyerek játszósarok is. A mosdók pedig akár egy négycsillagos szállodának is becsületére válnának! Tipikusan olyan hely a Schieszl, ahol az akármilyen magas számlát is jó szívvel fizeti ki az ember. Minden mozzanatban tetten érhető ugyanis a tulajdonosok szeretete a vendégek iránt, és hogy személyes büszkeségüknek tekintik, ha a vendég jól érzi magát. Rengeteg ötlet, sok-sok szív, odafigyelés és szakértelem együtt maradandó élménnyé teszik a látogatást. Ui. : Megrögzött budapestieket ne rettentse el a "vidéki" cím. Alighogy elhagyjuk Csillaghegyet, máris Budakalászon találjuk magunkat. Sőt, a szentendrei hév budakalászi megállójától is egy igen rövid sétával elérhető az étterem, így akár tömegközlekedéssel is gyorsan megközelíthető!
A Gasztroangyal című műsorban értesültem erről a helyről. Nagyon tetszett az ételek hagyományos elkészítési módja,ezért gondoltam kipróbáljuk. A választék kicsi,viszont figyelemre méltó. Sosem gondoltam volna hogy lehetséges ilyen puha és finom oldalast sütni marhahúsból. A rusztikus sült kacsa viszont kicsit száraz volt.
A must és az almalé isteni finom,a fokhagyma leves csodás ízű. A kacsa mellé adott piros káposztát szokatlanul nagy darabokra vágták,gondolom ez hagyomány,viszont az íze tökéletes. A desszertek árait először sokalltam,aztán az első falat után tudtam hogy kihagyhatatlan. Köszönöm hogy vendégül láttak,nemsokára ismét eljövünk és megkóstolunk mindent ami belénk fér.
Sokszor jártam ebben a vendéglőben barátokkal, családdal, egy kedves ismerősöm ajánlotta a finom csülök ételek miatt sok évvel ezelőtt. Azóta végigettem az étlapot, és soha, semmi nem okozott csalódást! A konyha kifogástalan, remek ételekkel, finom borokkal (ezeket külön kiemelem, páratlanul finom borokkal és szörpökkel várják a vendégeket).
Nem csoda, hogy családias, hiszen egy család működteti nagy gonddal, szeretettel. A Magyar Konyha a legvonzóbb budai kerthelyiségek listáján első helyen hozta ki, ami túlzás, ha a kerthelyiség a szempont, de ha minden szempontot egybevetünk, nem tiltakozom. Az ételek jellemzően rendben vannak, itt-ott akad némi hiba, de hát hol nem akad hiba az Onyxot és a Costest leszámítva?
Összességében azt hiszem, hogy innen nem is lehet csalódottan távozni :). Jó házias konyha, jó alapanyagok, és rengeteg saját termék. Saját sonka, gyümölcslé, íz, bor (! ), pálinka stb. Kézműves értékek, személyesség, családiasság. Ide mindig visszavágyik az ember. A képek az első, tavalyi látogatásunk alkalmával készültük, idén ismét ott voltunk, ahhoz képest, hogy 300 km választ el egymástól évente egy látogatás egészen rendben van :::).