Az amerikai sztárszakács látogatása óta, került reflektorfénybe, mondhatni divatos hely lett. Az amerikai TV-s riportot követően, a média figyelme ráirányult. . . . . . talán ezek a folyamatok által megnövekedett forgalom ártott meg a helynek. . . . . . . . VAGY NEM. Aki igényes, az mindig az marad, az ellenkezője sem tud a bőréből kibújni.
Az itt tapasztalható útszéli vendégkezelő stílus pedig valóban egyedülálló. Hogy miben "jó" ez a hely: a kilóra 3000 Ft/kg kimért rántott húsaik méreteiben. Akinek a méret a lényeg, az el lesz ájulva, aki emellett a minőséget, a tisztaságot, a kulturált étkezést, és a vendég megbecsülését is szem előtt tartja, egyszeri betérő lesz, már ha nem fordul ki azonnal erről a helyről. Több ételüket kipróbálva pár szóval jellemezve: igénytelen, sokadrangú, selejtes. Ha szörnyűlködésre vágysz bátran keresd fel ! !
Direkt megnéztem, a gugli szerint nyitva. Elmentem, nem közelről, és full be van zárva. Amíg kerestem mást a környéken a telefonon, legalább 8-10 ember járt ugyanúgy mint én, lepattantak a nagy semmiről. Pedig gondoltam kipróbálom az egekig magasztalt óriás bécsit vagy gordont. Hát nem. . . De nem is jövök erre többet fölöslegesen.
Lehet, hogy régen ez a hely tényleg jó volt, de ez már elmúlt. Mi még nem voltunk ott, gondoltuk kipróbáljuk. Kár volt. Egy kispiac szélén egy ásatag kő-bádog épületben üzemel, ahogy kinéz biztos már elég régen ott van. Ahhoz képest, hogy milyen híre van, és milyen forgalom van, igazán valamit költhetnének is rá [moderálva - a szerk.
]. Bár a vezető nincs ott, csak a személyzet, aki nagy koszban, ócska eszközökkel dolgozik, és ők maguk is koszosak. A képeken látható adagok megtévesztőek, nagy átvágás az egész, hiszen dekára adják a rántott húst, tehát lehet az félméteres is, csak éppen annyit kell fizetni érte. De még ez sem lenne probléma, ha nem előre legyártott ételekről lenne szó. Mint tudjuk, a rántott húsfélék frissensültek a vendéglátásban. De itt nem. Langyos, rágós ételek lesznek belőle, mintha előző napi lenne felmelegítve. Valószínűleg így készülnek előre a nagy forgalomra, amihez gratulálunk, csak nem értjük, hogyan engedhetik meg maguknak ezt a minőséget. [moderálva - a szerk. ] Arra megy ki a buli, hogy magas áron nagy adagokat adjanak, tehát magas legyen a bevétel. Egy ebéd itt is ugyanannyiba kerül, mint egy kis ápolt étteremben, csak jóval ócskább környezetben és rossz minőségben. Két készételt is ettünk a rántotthús mellett, mindegyik katasztrófa volt. [moderálva - a szerk. ] Az ételek 80%-át otthagytuk, mert gusztustalan, íztelen, elrontott volt. Ez volt az első és utolsó látogatásunk a Pléhcsárdában.
Rettenet. Nagyon koszos. Mindent kézzel adnak. Aki süt főz, aki kiszolgál, mindent kézzel rak a tányérra. Borzalmas kosz van. Oké, hogy nagyon nagy adagot adnak mindenből, és ettől "úgymond" különleges a hely, de miért nem lehet ezt egy kicsit kulturáltabb körülmények között?
Azért ennyibe nézhetnék az embert, hogy adnának egy kicsit a tisztaságra és a kultúrára. A poén kedvéért mentünk, de lehet nem kockáztatnám meg még egyszer.
Az igénytelenség netovábbja! A tv-s szereplés meg az újságcikkek miatt felkapott hype vezérelt oda. Bár ne tettem volna! Ekkora nagy csalódást! A hely kívülről egy piszkos, lepukkant, repedezett, bepárásodott bódé. Nem vagyok egy ötcsillagos étterem sznob, de ennél még a balatoni lángosos is kulturáltabb!
Nagy naivan kértem egy rántott húst egy adag rántott gombával és egy adag krumplival. Először fel sem tűnt, hogy milyen hamar betették a zacskóba. . azt hittem, előtte sütötték ki. Sajnos nem voltam résen, mert 5500 FT-om bánta. Meg sem fordult a fejemben, hogy van olyan étterem, kifőzde, ahol jéghideg, szottyadt, beton keménységú rántott húst adnak jéghideg, legolcsóbb szalmakrumplival és avas zsírban tocsogó jéghideg rántott gombát! ! A hölgy meg sem kérdezte melyik húst szeretném. . Megfogott egyet és bevágta a zacskóba. Persze tudtam, hogy nagyok, de azért nem szántam volna 3500 FT-ot egy jéghideg és kőkemény rántott húsra, ha előtte közli az árát. . + 2000 FT a többi kritikán aluli köretre. . . A rántott gomba kőkemény prézlivel, avas olajban. . Szó szerint kőkemény összecsomósodott bundában, amit nem lehett elrágni. Belül szottyos, avas olajos gombának látszó tárgy. . . Még a hideg is kiráz tőle, ha rá gondolok. Viccet félretéve du voltunk ott, a húst szerintem reggel sütötték ki - jó ha nem az előző nap. Rettentő élmény volt, kökemény, rágós, ízetlen hús. A kutya ette meg az egészet. Nagyon sajnálom a külföldi stábot, és szégyellem magam az egész magyar gasztronómia nevében, hogy ezzel prezentáltuk / lejártattuk a magyar konyhaművészetet!
Sajnos egyet kell,hogy értsek az előttem írókkal. Én szeretem a retro helyeket, a régi arcokat, az egyszerű kockás terítős kajáldákat,de az igénytelenséget, a koszt nem. Ez egy nyomasztó kinézetű, igénytelen hely. Az ételek a legolcsóbb alapanyagokból készülnek, egyáltalán nem volt finom sem a rántott hús, sem a cordon bleu.
A törzsközönség a helyi alkoholistákból verbuválódott, ők odavannak érte,hogy 1kg egy rántott hús, én ezt maximum mint vicc tartom jónak. Hiába a hatalmas adag,ha pocsék a minőség.
Miután én magam is láttam a tévében, és nem is dolgozom messze, gondoltam egy ebéd erejéig kipróbálom, hisz szeretem a tévében is látott ételeket. Aztán nem tettem, mert a környezet, a pultot támasztó törzsközönség, a választék, és a lassú kiszolgálás miatt elment a kedvem az egésztől.
Nem találtam szimpatikus ételt a pult feletti táblára felcsíkozva, és nem tudom miért mondták, hogy olcsó, de ennyiért kulturált étteremben is lehet enni. Van amiben nem jó a retró.