Nemrégiben meglátogattuk a Moszkva-téri Gastland Bisztrót, ahol negatív élmények értek, és ebből kiindulva kipróbáltuk az Oktogonnál levő éttermet is. Nagy elkeseredettségünkre, itt sem volt másképp a helyzet, unalmas-menza jellegű ételek, mint az Moszkva tériben, itt is romlott és büdös volt a sült kolbász.
Az ételek egyhangúak, silányak, és egyáltalán nem frissek, legalább is az alapanyagok biztosan nem. A sütemények ugyan azok , mint a másik helyen, színezett vajkrémes száraz piskóta, kellemetlen ízzel. Szintén a probléma mind a 2 helyen, hogy a grill pultnál álló szakácsok látszólag utálják a munkájukat ( biztosan nincsenek túlfizetve) és emiatt a kiválasztott pácolt húsokat is ehetetlenné varázsolják. Többszöri sütésre sem sikerült egy megfelelő húst kapnunk, egyik fele nyers, másik oldala szénné volt égetve. A savanyúságok többsége keserű volt. Elég nagy probléma, ha a szakácsok ennyire nem foglalkoznak az ételek minőségével, mert ami büdös és romlott, az nem véletlenül került ki a pultra, hiszen egy laikus is meg tudná állapítani, hogy nem jó. Összefoglalva: Inkább fizetek többet egy ételért, vagy más helyen, de nem romlott ételt tesznek elém.
Nagyon modern és hangulatos hely. Inkább családi vagy baráti összejövetelekre ajánlom mint romantikus vacsorához. Bár kissé hiányoltam a rántott húst, mégis nagyon tetszett és minden finom volt. A grilles részt nem próbáltuk ki, merthogy ott előttem sütik meg az általam kiválasztott húst, legközelebb biztosan kipróbálom.
Valóban mindenből annyit eszek amennyit akarok: sülthús, főzelék, leves, még csülök pörkölt, sőtt pizza is volt, illetve a sütiből is amennyi jólesik. Nekem nagyon tetszett és biztosan megyünk még ide.
Senkinek nem ajánlom ezt az éttermet, aki valami különlegesre vágyik, vagy akit zavar, ha a kiszolgálás nem profi. Ár/érték arányban azonban - all you can eat éttermek között legalábbis - nem lehet ma Budapesten kedvezőbbet találni. Az ételekkel nem árt kísérletezni, mielőtt sokat szednénk a tányérunkra: nekem nem minden ízlett, viszont nagy a választék és mindenki fog találni a kedvére valót.
Az ételek egyszerűek és nem is feltétlenül készülnek prémium minőségű alapanyagokból, ám ezért az összegért még így is megéri itt enni. A kiszolgálás néha figyelmetlen és kapkodó, a pincérek nem profik, viszont találkoztam már kifejezetten segítőkész szervírozással is, ami valamelyest kompenzálja a nyilvánvaló hozzá nem értést. Mindenkinek ajánlom, aki jó áron szeretne jóllakni és nem vágyik semmi különlegesre.
Ajánlás alapján mentünk ide először. Bár voltak fenntartásaim, kellemesen csalódtam. Korábban igen rossz tapasztalataim voltak a budapesti svédasztalos étkezésekkel, de ez a hely bőven hozza a méregdrága "nagy előd" (a T. grill) színvonalát, töredék áron. Itt sem főznek igazán finoman, de ha valakinek nincsenek különleges igényei, jókat ehet a pénzéért.
Egyetlen dolog volt eddig, ami egyáltalán nem ízlett náluk, az a fasírt: nem értem, miért kell ennyire fűszeresen készíteni. (Azt a fűszermennyiséget ha a chili con carnéba tették volna inkább, azzal mindenki jobban járt, mert az elégé light-os volt. ) Külön kiemelném, hogy eddig ahányszor voltunk, mindig minden friss volt, folyamatosan utántöltik a tálakat. A személyzet is kedves, udvarias. A sütik mindegyikének majdnem ugyanolyan az íze, de legalább a színük más. :)
A hely nagyon kellemes csalódás volt bár rengetegen járnak oda valahogy mégis eloszlik a galéria miatt és nem zavaró. A mintegy két óra alatt mindenki válogathat kedvére a bőséges kínálatból. Nekem eddig minden ízlett amit kóstoltam. Persze a minőség biztosan változó,de a nagy forgalom miatt gyorsan cserélődnek az ételek.
Tisztaság van és gyors a kiszolgálás ami az ital részleget illeti. Itt mindenki megtalálja amit szeret. Levesektől a desszertig. Ár érték arányban kiváló. Ajánlom mindenkinek.
Fiammal ebédeltünk itt. Ismertük a helyet,mert már jártunk itt máskor is,és amikor még a Szél Kálmán téren is volt ilyen étterem ott is voltunk többször. A csirkeragu és gulyásleves finom volt,és sűrű. A rántott csirkeszárny petrezselymes krumpli és a zöldséges rizs is finom volt. A grillhús fűszeres burgonya és a milánói is finom volt.
A sütemények közül a mákos diós süti száraz volt. A kókuszkocka és a kakaós tejkrémes viszont nagyon finom volt. Hétvégén csak asztalfoglalással lehet itt enni mert nincs szabad asztal. Ha erre járunk máskor is eszünk itt.
Ennyi pénzért, ekkora választékot, mennyiséget sehol nem lehet kapni. Az ételek finomak, széles választék. A pincérek lehetnének kedvesebbek, kicsi jobban odafigyelhetnének az asztalok tisztaságára.
Kollégákkal látogattuk meg az éttermet, hétköznap, ebédidőben. Elég sokan voltak, de nem is vártunk mást. A bejáratnál lévő pultnál senki sem volt éppen, így a köszönésünkre senki sem reagált, de még beljebb sem. Mivel még nem jártunk itt kérdezősködtünk a pincérektől, hogy mit-hogyan stb. stb.
Az ételek elfogadhatók voltak, kivéve a grill részleg. Itt az előre kiszedett mennyiséget süti meg az egyik chef, de mindenkinek rágós lett, félig átsütve. Ki kellett túrni a felét. Majd jött az italigényeket felvevő lány, aki pofákat vágott mikor megtudta, hogy nem kérünk azonnal italokat (később szerettünk volna). A használt tányérokat, evőeszközöket viszonylag gyorsan eltüntették, de sajnos a pincérek negatív hozzáállása miatt többet nem látogatjuk ezt a helyet. Nagyon sok étterem stb. van a környéken, van miből válogatni. Egy mosoly nem sok, mégis elég. Ui. Lehetne több rántott étel, bár miattunk már felesleges. . .
Először jártam itt (és egyben utoljára) januárban, egy vasárnap délután. Baráti társasággal érkeztünk. Az asztalfoglalással minden rendben volt. A hely forgalmának titka véleményem szerint mindössze annyi, hogy az emberek szeretnek maguk szedni, és válogatni a sokféle étel közül, illetve az alacsonynak tűnő ár, ami viszont a minőség ismeretében már nem is annyira alacsony.
Ha ilyen minőségű ételt pincér hozna ki, a többség azonnal visszaküldené. Magam is többfélét szedtem, de kivétel nélkül rosszul fűszerezett, silány volt minden. A savanyúság az egyik ismert áruházláncunk spórolós minőségét is alulmúlta. A süteményekről nem is beszélve. Mutatós volt mind, de ízetlen, élvezhetetlen (ez egyébként az ételekre is igaz). Az italokra rengeteget vártunk, a felszolgálók nem voltak a helyzet magaslatán, inkább beszélgettek egymással,mint dolgoztak. A pénztárnál unott ábrázatú fickó csak beszedte a pénzt, se köszönöm, se viszontlátásra. Na ez volt a hab a tortán. Nem próbálkozom újra.
A foglalást 8 felnőtt + 1 gyerek részére kértük 2015 augusztus 8-án augusztus 9-én 15. 00 órára! Érkezésünkkor 1 négyszemélyes asztal volt lefoglalva kicsit szűknek bizonyult! Vita után megkaptuk a kerek asztalt itt se dőzsöltünk! A pincér szolgáltatás kritikán aluli volt.
A szomszéd asztalokról leszedte a használt eszközöket a mienkről nem, az italost mindig úgy kellett levadászni! Panaszt tettem az ügyeletes főnöknél azután valamelyest javult a helyzet de a pincér továbbra sem jött a közelünkbe! Felháborító, hogy 1 szolgáltató nem teljesíti a kötelességét! Többet nem tesszük tiszteletünket ebbe a zűrös figyelmetlen "vendég üldöző helyiségbe! Felháborító! :-(