Az ittjartam. hu-n olvasott ajánlások alapján látogattam el a Halkakasba. Picike hely a Veres Pálné utca sarkán. Kint is van néhány asztal, de a hőségre tekintettel inkább benn foglaltam helyet. Sajnos nincs légkondi, így a nyitott ablakok ellenére kissé fullasztó volt benn a meleg.
Az aznapi ebédmenüből sajnos a leves (paradicsomleves) már elfogyott, így csak a főételt lehetett választani. Utólag belegondolva lehet, érdemesebb lett volna étlapról kérni valami mást, de idő hiányában mégis a menünél maradtam. Ez rántott harcsafilé volt lilahagymás majonézes krumplisalátával. 1 db teljesen szálkamentes négyzet alakú, nem túl méretes halszelet volt az adag. A hal nagyon ízletes, friss, igazán finom volt. A burgonyasaláta is kellemes volt. Összességében nem laktam tőle jól, így még később máshol ettem egy desszertet. Többféle izgalmas háziszörpöt lehet kapni, én a mézes levendulaszörpöt választottam, ízre ez is nagyon finom volt, csak sajnos langyos. Összesen 1. 350 Ft-ot fizettem. A kiszolgáló hölgy és a fiatalember is nagyon kedvesek, amolyan igazi vendéglátósok, a szó pozitív értelmében. Kártyával nem lehet sajnos fizetni, bár véleményem szerint ez 2014-ben eléggé alapelvárás lenne. A berendezés egyszerű, de mégis ötletes, olyan emberközeli, barátságos. A kisebb negatívumok ellenére összességében tetszett a hely, ajánlom.
Ide már visszamentünk csak úgy, mert halra éheztünk. Ár-érték arányban szerintem a legjobb halas hely Budapesten. Friss halételekkel, nagyon finom sült krumplival(! ), friss salátával és jófajta házi sörrel. A kiszolgálás kedves és gyors, a nyitott konyha hátránya, hogy télen nem túl praktikus.
A szellőzés nem túl jó, viszont nyitott ajtóknál, üvegfalaknál kellemes. Nagyon retró, éppen ezért hangulatos. Még az a padláslépcső is, ami jelen esetben az alagsorba vezet a mosdóhoz. Jót lehet enni, inni kellemes zene mellett. Egészen biztosan visszamegyünk és erre bíztatok mindenkit!
Május elsején ebédelni tértünk be az étterembe. Este 6-ig önkiszolgáló rendszer működik, ha elkészült a pultnál rendelt étel, a vendég előre elkért keresztnevét kiáltva jelzik, hogy el lehet vinni az ételt. Ez elsőre kicsit furcsának tűnt, de miután a vendégkör nem turistákból hanem a környéken lakó törzsvendégekből áll, nem okoz problémát senkinek.
Az ötlet egyébként nagyon jó, elfogadható áron hazai halakból készült ételeket készíteni, kár , hogy több ilyen hely nincs. A hely egyébként elég szűkös, csak gyors evésre való, az asztalok elég kopottak, és a tisztaságukon is lehetne javítani. Az ételek - harcsapaprikás, és harcsából készült gyros tál - minősége magas szintű, sokan elvitelre is vásárolnak. Az italválaszték is kitűnő, mi köleses sört választottuk. Az adagok elég nagyok, az más kérdés, hogy haltól kevéssé lehet jóllakni. A halak kedvelőinek mindenképpen érdemes kipróbálni, mi is fogunk még visszatérni.
Egy barátnőmmel tértünk be ide, mert sok szépet-jót hallottunk a helyről. Pontyropogóst, grillezett pontyot és fish&chips-t rendeltünk. Az ételek a látványpultban, frissen készültek, és mivel még a nagy esti futam előtt értünk oda, nem is kellett rájuk sokat várni. A szószok kiemelkedően finomak, a halak fűszerezése elég karakteres, de nem tolakodó.
A kiszolgáló személyzet segítőkész és kedves. A falakon függő illusztrációk nagyon aranyosak (ahogy egyébként maga a logón szereplő figura is). Kénytelen vagyok kicsit módosítani a Némó nyomában című mese halbarát cápáinak jelmondatát: a hal itt bizony nem csak koma, de lakoma is. . .
Egy majusi esos esten ultunk be a Halkakasba vacsorazni. A berendezes nagyon hangulatos, jok a nagymama oroksegebol eloszedett szekek, asztalok, tenyerok, DIY lampak. Az etel kituno, nem oriasi adag, de epp jol lehet vele lakni. Fish&chipset, sult keszeget es halgyrost rendeltunk, minden elfogyott az utolso morzsaig. A hazi szorpok es limonadek is nagyon finomak.
(A soroket sajnos nem tudtuk megkostolni. ) Ket eszrevetel: a tisztasagra egy kicsit figyelhetnenek jobban es jo lenne, ha lehetne kartyaval is fizetni. Osszessegeben nagyon ajanlom, mi is meg vissza fogunk terni.
Az Akadályzabáló csapata olyat evett itt, hogy azt évekig, de legalábbis a következő alkalomig emlegetni fogjuk! Kerekesszékeseknek bajos a bejutás, a bejárat elé nem ártana egy kis rámpát odaügyeskedni, de egyébként minden nagyszerű, rendkívül hangulatos, és az árak is több mint normálisak!
A mellékhelyiségbe még az Akadályzabáló sem tudott lejutni, de arra ott van a közeli McDonald's! ;) Az ételek, italok íze és minősége kiváló, nagy pacsi jár a Halkakast megálmodó és létrehozó fiataloknak!
Ritka kellemes élményem volt tegnap a Halkakas. Ők csak magyar halból készítenek friss bisztróételeket, többféle halpástétomot, ropogóst, steakat, gyrost, hamburgert, s egyebeket. Inni csupa kézműves cucc, szörpök, köleses sör, borok. A kiszolgálás lenyűgözően kedves. A környezet street foodos, ötletes, minden friss és hamar elkészül. Leszámítva a tokhalsteaket. :) Megyünk még!
Tegnap délután nézve a televízió gasztroműsorát fedeztük fel a Halkakast. Miután Marcsi a mi magyar "Nigellánk"bemutatta a harcsa gyrost és a hozzá felszolgált szószokat úgy döntöttünk,hogy ezt fogjuk vacsorázni. Így bevágódtunk a kocsiba és 20 perc múlva már parkolóhelyet keresve és nyálcsorgatva megérkeztünk a Veress Pálné utcába.
Nem csalódtunk. A harcsa gyros frenetikus volt szenzációs paradicsomos és uborkás szósszal, a férjem barramundit evett,ami egy nagyon ízletes kéregben volt megsütve. Szenzációs a hangulat ebben a pici étteremben, igazi retro feeling a borospalackos és zománcozott tálas lámpatestekkel,a kopottas asztalokkal, a régi időket idéző faléces ülőkés székekkel. Imádtunk, próbáljátok ki,megéri!
Egy hideg, téli délutánon jártunk itt a családdal. Szerettünk volna enni valami egyszerűt és finomat. Kellemes bisztró hangulat fogadott minket. Csak pár asztal és családias légkör. Ezt erősítette az udvarias kiszolgálás és a gyorsan elkészülő fogások. Ettünk egy vegyes halízelítőt, fish&chips-et, harcsa-gyros tálat hozzá jófajta kézműves sört és házi szörpöt ittunk.
A vegyes halételek nagyon finomak voltak, a krumpli roppanós, a mártogatók ízesek. Ha valaki nincs oda a halért, itt biztosan megszereti! Az árak teljesen korrektek. Elhatároztuk, hogy máskor is jövünk. Kár, hogy a legközelebbi alkalommal- szilveszter délután- nem volt nyitva.
Óriási ötletnek tartom, hogy a már ismert, netalán híres ételeket "halasítják", azaz halra fordítják. Kinek jutna eszébe a halbrassói, hal-gyros, halas székelykáposzta, stb ételek kitalálása. Vagy abszolút formabontó, azonban nagyon finom a különféle sült, vagy füstölt halak különleges salátákkal való tálalása.