Egy kissé kiesik a város forgtagából, de ez ne tántorítson vissza senkit, hogy betérjen ebbe a barátságos, ódon hangulatú étterembe. Alapvetően, a tradícionális magyar gasztronómia rajongóit látják szívesen, hiszen itt a szakácsok is a magyar konyhának hódolnak. Ideális helyszín lehet nyáron a kerthelyiség része, kisebb baráti összejövetelekhez kiváló.
Többször jártunk ebben a vendéglöben. Kicsit kiesik a forgalomból, különben még többször véndégeskednénk itt. Az ételválaszték kiváló, mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanez elmondható az italokról is. Extra plusz, hogy készségesen hoznak extra tányért ha felezni/megosztani/izlelni akarjuk a társaságban a választott ételeket.
Az adagok hatalmasok, a konyha kiváló. Az udvarias felszolgálók nyelvtudását külön értékeltük. Mindenkinek ajánlom, de ajánlatos elöre asztalt foglalni!
Nagyon jó híre van/volt az étteremnek, így "muszáj" volt nekünk is kipróbálni. Nem mondom azt, hogy hanyatt estem tőle. Az ételek átlagosak voltak, ám az áruk ennél borsosabb volt. Átlagos környezet, kedves kiszolgálás, de semmi extra. Egy-egy ebédet vagy vacsorát el lehet ott fogyasztani, de biztosan nem lesz a kedvenc helyem.
Sokakkal egyetértek abban, hogy zsúfolt és kiesik, de mi eddig kétszer jártunk ott és mindkét alkalommal sikerült foglalás nélkül leülnünk. Viszont az asztalok kicsit tényleg közel vannak egymáshoz, nincs meg a "privátszféra".
Ami mellette szól, hogy nagyon finomakat ettünk és a 15 éve ott dolgozó pincér, kérdésemre, hogy mi van olyankor, amikor olyan fogást szeretnék enni, ami tavasszal volt az étlapon, de most nem látom, azt válaszolta, hogy semmi gond, tudja, melyik ételre gondolok és természetesen ezzel is tudnak szolgálni. És tényleg! Az árakat viszont magasnak találom, még akkor is, ha ár érték arányból kell dönteni. Azért egyszer mindenképp' érdemes kipróbálni!
Egy könnyed kirándulás után megéheztünk, mivel a gyermekvasúttal jöttünk le a hegyről így azt mondtam próbáljuk meg megint a „Náncsi” a feleségem nem vitázott. Sokan voltak, de nem volt tömeg, igaz 16. 00 körül értünk azaz az ebéd után, vacsi előtt.
Gulyás levest kértünk, zseniálisra sikerült, olyannyira, hogy még hoztunk is haza, a főétel egy menü Bélszínérmék roston sült libamájjal illetve egy bélszínes cordon bleu volt, mind kettő fenségesen volt elkészítve. A túrógombóc szintén. Az ételek gyorsan érkeztek és frissen a felszolgálás elsőosztályú volt. Jó hogy újra a régi, remélem így is marad.
A nagy nevű étteremre esett a választásunk, melyről sok jót és legalább annyi rosszat hallottam. A legtöbben abban látják a hely gyengeségét, hogy messze nem az a Náncsi néni, mint 20 éve volt. Megvallom nekem is volt korábban rossz tapasztalatom, de egy látogatásból nem lehet korrekt véleményt írni.
Nagyon barátságos a belső tér, jól elrendezett asztalokkal. Egy idősebb felszolgáló jött az asztalunkhoz, aki végezte a dolgát, látszott a rutin és a tapasztalat. Az ételek rendben voltak, kiváltképp a csülök. Ami negatívum volt, az a szála végösszege. Szerintem indokolatlanul túlárazott az étlap, de hát elég sokan voltak, ezért gondolom hogy van rá igény. . . :-)
Én először jártam itt,de a gyermekeim már többször ebédeltek ebben a vendéglőben. Én egy kicsit zsúfoltnak találtam a helyiséget. A kockás abroszos, házias jelleg tetszett. A kiszolgálás is megfelelő volt. Az étel is finom volt,csak a burgonya köret amit a "nagyi receptje szerintinek" tituláltak / lehet,nem pontos az idézet/egyszerű sült hasábburgonya volt. Ettől eltekintve jól éreztük magunkat.
Nem először jártunk az étteremben. Nem véletlenül mentünk vissza. De sajnos már nem ugyanaz, mint korábban. Miután nem mondhatnám olcsónak, ezért egy ünnepi ebédre tértünk vissza. Az árak most is hihetetlenül magasak, de nem ez volt a gond. Előtelnek kértünk egy tatár beefstaket.
Miután ezt két fő szerette volna elfogyasztani, a pincér felajánlotta, hogy két tányéron szolgálja fel. . Na. Ezért mindjárt két adagot számláztak ki. A híres túró gombóc sem a régi már. Egy nagy halom összeállt valami. Ízetlen. Az étlapon szerepel egy játék. Két rejtvényt kell megoldani. Egy desszertet lehet vele nyerni. De ez nem igaz. Pedig egy elég nagy számlát fizettünk ki. Szerintem ebbe belefért volna egy ingyen desszert. Vagy akkor nem kell ezt írni nyereménynek. A pincérek jöttek-mentek az asztalunknál. Voltak kedvesebbek, kimértebbek, udvariatlanok is. Nem volt az asztalnak saját pincére. Össze-vissza kérdezgettek. Azt sem tudták már, hogy rendeltünk-e vagy sem. Kihozták-e a kért italt, ételt, vagy sem. A roston sült kacsamáj ízetlen, száraz Tele volt szórva sült hagymával, ami szintén nem volt finom. A felszolgálási díj szerintem szemtelenül drága. 15! ! ! ! százalék. Mi ezért 11. 000 Ft-ot fizettünk. A WC gusztustalanul piszkos ,szemetes. De hogy jót is írjak: A szőlős máj és a borsó leves nagyon finom volt. Ettől függetlenül szerintem máskor ezért az összegért máshol sokkal finomabbat fogunk enni.
A vendéglátóegység udvarház jellegű, kavicsos előkerttel. Nyáron élőzenés aláfestést hallgathat az ide betérő a naplemente mellé. Az étlap régi, letűnt kort idéz ugyanúgy, ahogy a képek a falakon és a berendezés is. Az ételek magyaros jellegűek, különösebben azonban nem finomak és a választék sem túl sokszínű.
Az adagok is elég kicsik, ellenben az árak jó magasak. A felszolgálók udvariasak, de nem különösebben kedvesek. Ez már nem az az étterem, ami jó pár éve volt, valami megváltozott. . .
A budai kertvendéglők jó magyar konyhával kifejezetten a gyengéim. Találtam is már kiváló helyeket, de a Náncsi nem tartozik ide. Nem szeretném részletezni, de az előttem szóló értékelővel értek egyet. Valahogy semmi sem stimmel, minden hamis és kelletlen. Az étel és a kiszolgálás egyaránt komoly hiányoságokkal küzd.
Gondolom a Náncsinak rosszat tett, hogy a vendégek bármit elfogadnak, akármilyen rossz minden, mégis tele van, mert a környéken megszokták és mert régebben jónevű vendéglőnek számított. Az árak pedig a minőséghez viszonyítva nagyon magasak.