Autentikus spanyol tapas bár. Eredeti spanyol serrano és ibériai sonkák, manchego, kecske- és juhsajtok. Étlapunkon több, mint 40 féle tapas található, köztük vegetáriánus, hús- és tengeri ételek. Borlapunkon Spanyolország legjelentősebb borvidékeinek borai és pezsgői. Nyitva tartás: minden nap 11-24 h.
Nagyon hangulatos hely. Udvarias kiszolgálás, finom ételek, nagy választék! Egy budapesti nyaralás alkalmával jártunk itt családommal. Mindenki talált az étlapon kedvére valót. A kis adagok miatt több finomságot is megkóstolhattunk, s persze a gyerekek sem hagyták a tányérjukon az ételt.
Én már többször jártam Spanyolországban és a legjobb tapas-okat mégis ebben a vendéglőben ettem :) Ez persze ízlés dolga, mindenesetre a tapas-ok mérete miatt többet (jópárat :) is ki lehet próbálni egy alkalommal, így biztos akad majd olyan, ami nagyon betalál.
Kötelezően látogatandó étterem az érdekességek kedvelőinek! Több alkalommal is jártunk már a Pata Negrában és minden alkalommal felfedeztünk valami különleges ínyencséget. Nem vagyok különösebb kedvelője a spanyol konyhának, de itt nagyon könnyű finom meglepetésekkel találkozni.
Elsősorban tapasokat kínálnak, amelynek következtében az adagok kicsik, ám ehhez mérten az árak sincsenek túlságosan elszállva. Egy tapas-szal nyilván nem lakunk jól, de a rendszer lényege éppen az, hogy számos finomságot megkóstolhassunk. A kiszolgálás udvarian és figyelmes, a környezet kellemes. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nyitott az újdonságokra.
Tegnap voltunk itt, nem is tudtuk, hogy kell rendelni, mennyit, miből. Nagyon szimpatikus, hogy sok a vega és gluténmentes étel. Nem kedvelem a magyaros konyhát, így ez tökéletes: egészséges, kis apró finomságok, sokféle, nem sok kalória, de finom, különleges. az egyetlen negatívum, hogy aránylag drága.
Nem bírjuk a hagyományos, méretes adagú köret-hús vacsorákat . Örömmel választottuk a Pata Negra-t egy családi együttlétre, bízva a választékos kis falatkákban. Nem bántuk meg! Egyszerűen berendezett, tiszta , figyelmes, mosolygós, barátságos személyzettel.
Kínálata gazdag, 10-en 15 félét rendeltünk, ide-oda kóstolgattunk, egytől egyig ízesen elkészített, gusztusos és a megszokottól eltérő ételeket élvezhettünk. Olcsóbb zöldséges és drágább tengeri különlegességeik között a középáras húsos fogásokat is megtaláljuk. Egyetlen észrevétel: a vörösboros sangríaból a vörösbort kicsit kispórolták. Egy jó beszélgetéshez, csipegetéssel gazdagítva remek hely.
Pata Negra. Ha örülünk, itt ünneplünk, ha rossz napunk volt, itt javítjuk fel (ha tehetjük). Soha-soha nem okozott csalódást, legfeljebb, ha foglalás nélkül érkeztünk, és nem jutottunk asztalhoz. Ami soha nem maradhat le a rendelésünkből: vörösboros chorizo és/vagy rákfarkakkal súlt chorizo kolbászkák, fokhagymás rák, fokhagymás spenót, patatas bravas (sült krumpli pikáns szósszal és aliolival) – pedig nem vagyunk krumplirajongók.
Gazdag ízek, fenséges alapanyagok, autentikus "elbánás" a hozzávalókkal. Jófej, fiatalos kiszolgálás, nyüzsgő, mediterrános hangulat. Az összhatás: mintha újra Spanyolországban lennénk! Nekünk ez a Pata Negra, aki mást mond, nem ért hozzá! :)