Az étterem neve magyarul fekete patát jelent, mely nemcsak a bikára, a jellegzetes szimbólumra utal, hanem átvitt értelemben ez egyfajta minőségi szintet is képvisel a spanyol kultúrában. A szárított sonkák és chorizo kolbászok mellett igazi meleg ételkülönlegességeket is választhatunk a kínálatból, a vaslapon sült bikafarok vagy borjúpofa is mindenképpen megér egy látogatást.
Tovább olvasom >>
A borlap is megérdemli, hogy szót ejtsünk róla, ugyanis a finom falatok előtt koccinthatok egy pohár cava-val, az ételek mellé pedig választhattok a spanyol fehér-, rozé- és vörösborok széles kínálatából.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Több mint 10 éve működik sikeresen a Kálvin téren a Pata Negra, azaz a Fekete Patáról elnevezett étterem igazolva, hogy a spanyol konyha ízeit és a tapas bárok hangulatát mi magyarok is kedveljük. Laza és fesztelen a hangulat, kiválóan alkalmas hely baráti beszélgetésekre, kötetlen találkozókra, borozgatással egybekötött falatozásra.
A berendezés elég egyszerű, a bejárat melletti falat borosüvegek díszítik, a négyszögletes faasztalok elég kicsik, de ha nagyobb a társaság érkezik, többet is egymás mellé tolnak. Azért is érdemesebb társasággal jönni, mert így többféle ételt lehet kóstolni. Esténként rendszerint telt házzal működnek, ezért érdemes előre asztalt foglalni. Az étlapon legnagyobb választékban tapasokat találunk, amelyek mellé frissen sütött szeletelt bagettet vagy katalán kenyeret kérhetünk. Ettünk vaslapon sült gombát fokhagymával, zöldfűszerekkel; olívabogyó válogatást, kétféle húsból (marha, disznó) készült húsgombócokat fűszeres paradicsomszószban, szardellafilét olajban és Serrano sonkatálat. Tapason kívül szerepelnek még az étlapon elég izgalmas saláták, 3 féle leves (paradicsom, sült paprika, cukkini) és desszertek, élen a katalán krémmel, amely a legkedveltebb spanyol édesség. A tapasok adagonként többségében 800-1500 Ft közötti árakon mozognak. Az itallapon spanyol fehér, vörös és rozé borok sorakoznak. Stílszerűen San Miguel sört csapolnak, üvegesben Krombacher és San Miguel van. Szörpöket is tartanak, csipkebogyót ittam. Barátságos, szimpatikus hely, kedves kiszolgálással, szívesen ajánlom.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Először egy lakótársunk ajánlotta az éttermet, majd a pozitív véleményeket olvasva jöttünk ide. Szerencsére foglalás nélkül is kaptunk szabad asztalt, a később érkezőknek nem volt ilyen szerencséje. Érdekes koncepciót követ az étterem: viszonylag kis adag, élőtelszerű ételek 1.
000 Ft körüli áron kaphatók, 3 adaggal viszont jól lehet lakni, ami a környék áraihoz képest nem magas. A kiszolgálás kifejezetten udvarias, szakszerű, segítséget nyújt a spanyol konyhát kevésbé ismerő vendégeknek. Az italválaszték jó, a sörárak kedvezőek, csapolt spanyol sört, és üveges Krombacher barna és búza sört lehet inni. Az ételek frissessége ellenére gyorsan elkészültek. A választott ételek: csirkenyárs, tintahal, borjúpofa és a különböző sonkás, kolbászos , zöldséges előételek érdekesek és meglepően finomak voltak, így fogunk még menni és mindenkinek ajánljuk.
Imádjuk a spanyol konyhájukat, a szakács minden alkalommal lenyűgöz. A tejszínes spenótot és a kacsamájat sosem hagyjuk ki. Többször jártunk már itt, mindig kiváló volt az ételek minősége, a felszolgálók gyorsak, pontosak, kedvesek. A spanyol hangulat a berendezésben és a zenében is megjelenik. Az árak is elfogadhatóak. Egyszerűen 10-es!
Az asszony Spanyolországban dolgozott 4 évet, innen a spanyol tapas ismeret és szeretet. Pesten korábban 2, azóta megszűnt spanyol helyet is megnéztünk vagy 10 éve, elég átlagosnak bizonyultak, kivéve az áraik. ha jól emlékszem 2005ben voltunk a Kálvin tériben először és azóta is 90%ban ide járunk. Az M4 építkezés miatt persze 2007 óta a budaiba.
kb 20x voltunk már. Az alapanyagok frissek, az ízek teljesen mediterránok, míg 2005 körül a magyarosabb chorizo vörösborban és társait kértem, azóta már rég a halas és kagylós fogásokat szoktam kérni. Ezek drágák(1500-2500 Ft/tapas), főleg a méretükhöz képest. De mostanában már elég vega vagyok, saláta (ensalada mixta), tejszínes spenót pirított sonkával, sült gomba. Borban nekem az alap rosé a kedvencem, jóval sötétebb mint a magyar rosék. (amik szintén jók. . . ) A végén egy pohár száraz sherry! 1 hónapja az asszonnyal végignéztük a Ráday utcát és a végén bizony a pesti Negrában kötöttünk ki, a Kálvinon és a szokásos magas szintű vacsoránk volt.
Hihetetlen kedves és udvarias kiszolgálók, az ételek pedig egyszerűen lenyűgözőek voltak. A serrano sonkás krokettet mindenképpen ki kell próbálni! Érdemes több adagot is rendelni, elvégre tapas bar. A végösszeg meglepett, többre számítottunk. Próbáltunk zöldséges, marha és halételt is. Mind remek volt. Csak ajánlani tudjuk. A vörösboros chorizo a kedvencünk.
A párommal jártunk a Pata Negra étteremben, nekünk nagyon tetszett. A kiszolgálás közvetlen és kedves volt, a pincér részletesen elmagyarázta az egész étterem koncepcióját, mit érdemes rendelni, hogy érdemes választani, ha valami nem ízlik szóljunk és kicserélik másra. Az ételek kis adagok, így legalább 4 fogást ki tud próbálni az ember.
Nem nehezek, könnyed jól lakott érzést adnak. Én mindenkinek szívből ajánlom aki szeretne valami különlegességet kipróbálni. Véleményem szerint az ételek finomak és az ár sem horror egyáltalán!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.