A Paulaner Sörházban megismerhetjük az autentikus bajor konyhát. Az 1300 m2-en elhelyezkedő étterem egész évben a sörfesztiválok hangulatát idézi. Kéthetente megújuló Konyhafőnök ajánlata vegetáriánus és húsimádó vendégeknek is kedvére szolgál. Hétköznaponként pedig napi menü és business lunch, vasárnap sunday brunch várja az ide betérőket.
Az Á la carte kínálatban megkóstolható például a klasszikus rántott csirkemell, mentás almakompóttal és burgonyapürével vagy a malaccsászár BBQ szósszal, de desszertekből sincs hiány! A bajor almás rétes, a gőzgombóc vagy a csokoládészuflé garantáltan elvarázsol!
Nyitáskor még helyben főzték a sört, azóta sajnos már csak dísznek vannak ott a nagy főzőüstök. Hatalmas bajor stílusú söröző, ahol csapolt Paulanert kóstolhatunk. Akár a búza, akár a duplabak a Salvator remek választás. Egy mozi után ültünk be pár barátunkkal és a lézengő pincérek a kiszolgálás helyett inkább a pultot támasztották.
Amikor észrevettek végre, már nem volt gond, de addig elég sokat vártunk. Az ételek finomak voltak, de elég drágák. A sörért viszont egyszer-egyszer érdemes beülni, mert a Salvator máshol nem kapható Budapesten csapolva.
Egy céges rendezvényt tartottunk a helyen. A pincér kelletlen és udvariatlan volt, 45+os kollégát szemrebbenés nélkül tegezett. Egy-egy rendelésre fél órákat kellett várni, mert elfelejtették. Erősen túlárazott, de nem hozza a minőséget. A poharam is sokszor volt üres előttem, úgy kellett vadászni a pincérre.
A kéksajtos mártogató mellett igénytelenül tálaltak egy kis répár, kígyóubrokát és zellerszárat. Ami egyébként jóval kevesebb volt,mint a szósz megkívánt. Ízre egyébként nem volt rossz. A sztrapacska csülökkel ízletes volt. Az élő zene pedig hangulatos Fizetésnél a pincér hetykén jegyzi meg, hogy a szervízdíj nincs az árban. Engedtessék meg, hogy a vendég dönthesse el, hogy hagy-e jattot vagy sem. Talán most volt az első alkalom, hogy nem adtam borravalót. Legközelebb inkább kihagyom.