A Szépjuhászné büfé a gyermekvasút azonos nevű állomásán, a Budakeszi út mellett található. Hétköznap hagyományos erdei büféként üzemel,sült kolbász, hurka, hekk, egytál étel kaphatók. Hétvégén házias magyar ételeket, szombaton és vasárnap is csak az adott napra kiírt étel kapható.
Üdítő italok, sörök, termelői borok, rövid italok, rágcsálni valók szendvicsek és hétvégeken péksütemények széles választéka mérsékelt árakon. Nyáron a kerthelyiségben, télen a fűtött éttermi részben várjuk kedves vendégeinket. A büfé közvetlen közelében szabad parkoló található.
Többször direkt tervezzük úgy kirándulásunkat, hogy ott együnk, mert jól főznek, az árak is kedvezőek, jó nagy adagokat kapunk. Szimpatikus, hogy a kenyeret külön nem is számítják fel. Egyik nap futás után éhesen estem be, zsíroskenyeret szerettem volna enni, nem volt, de egy perc alatt kentek egyet (a finom hurka-kolbász zsírból!
! ! ) lilahagymával. Nem sokkal előtte fenn a libegőnél a büfés unottan közölte, hogy zsíroskenyér csak hétvégén van, eszébe se jutott, hogy csináljon egyet. Bár mit is vártam ott, amikor az előző igencsak hűvös és erősen szeles vasárnap szintén fásultan közölte, hogy nincs forraltbor! ! A Szépjuhásznénál miindig kedvesek, nem csak jókat eszünk ott, hanem mindig jól is érezzük ott magunkat. Mindenkinek szívből ajánlom! ! !
Ne ítélj elsőre. A kívülről a szocializmus idejét idéző, meglehetősen ütött-kopott büfében hatalmas adagok, isteni házias ízek fogadják a vendéget. Életünk legfinomabb krumplis tésztáját ettük ott de a hurka-kolbász vagy a bableves is mennyei. Kint a gyermekvasút megállójánál lévő padoknál lehet elfogyasztani.
Ha arra járok - és gyakran járok arra - mindig útba ejtem! Múlt hét végén is ott voltam és holnap (2016. 01. 24. -én) is ott leszek a párommal! Igaz mindketten korosak vagyunk, de így a 75 közelében is jólesik hétvégeken pár kilométer séta a hegyekben. Már nem sok, alkalmanként csak 20-25km. Igaz így télen a 15-20km is elég.
Ennyi még nem fáraszt! Nekünk ez a gyógyszerünk! A természet a mi ingyenpatikánk! Mindenkinek ajánlom. Már több barátommal is megismertettem a helyet és mindannyian visszatérő vendégek lettek! ! ! A természet mindig szép és a Szépjuhászné mindig jó! Nem fényes lokál, de a hangulata sokkal jobb! Az egyszerű egytál ételek pedig mindig ízletesek és megfizethetők! Aki szereti a természetet az minden évszakban biztosan jól érzi itt magát!
Gyakran járunk a párommal a hegyekbe, ilyenkor mindig betérünk a telefonon előre lefoglalt ebédünket elfogyasztani, aminek minőségében még nem csalódtunk! Ez a hely kihagyhatatlan páratlan környezete, kíváló étlapja és remek vendégköre miatt. Érdemes minden évszakban ellátogatni mert mindig más arcát mutatja a táj, a vendégek és az étterem környezete.
Nos, gyermekkorom kedvencei közé tartozott az Üttörővasút és annak egész környéke. Családosként, szintén családapa barátommal hétvégi délutánokon szívesen följárunk fröccsözni mindig érdeklődéssel látva, hogy milyen vadétel készült aznap a bográcsban.
A minap záróra körül indultunk volna haza a Szépjuhászné egyik faasztalától, de egy bizonyos zöldborsó leves vadhússal nem hagyta nyugodni öreg gourmet barátomat: "Ő megkóstolja, csak egy kanállal kér! " - szerénykedett. A rendelés után közeledett az asztalhoz, gondoltam nem adnak, elfogyott . . . stb. , stb. Ehhez képest ezt figyeld: Gourmet-nk visszaült, majd néhány perc múlva érkezett a nagytányér leves melegen, csípőssel, sóval, friss kenyérszeletekkel gazdagon! ÉS NAGYON FINOM VOLT! (fizetni nem hagytak, de ez csak zárójelben)
Az étel íze, vagy a gesztus, nyilván e kettő, már nem tudom, de bearanyozta a hetet.
Mindíg olyan, mintha hazamennénk. Sokszor csak a finom ebédért jövünk, de a Normafától egy kellemes aszfaltos uton egyórás panorámás sétát is nagyon szeretjük. Itt tudunk olyasmit vásárolni készen és finoman, amit otthon nem mindenki mszeret, ezért nem nem főzöm, pl. birkapörkölt, vadpörkölt.
A hangulat családias, baráti, olyan, mintha haza menne az ember egy fárasztó túra után. A kiszolgálás előzékeny, a "főszakács" Józsi különösen közel áll szívünkhöz, mindenkihez van pár baráti szava. Minden hölgy bájos és kedves. Még senkit nem sürgettek azért, hogy gyorsan egye meg az ebédet és távozzon.
Nem az emberek pénztárcájára "utaznak". Ez manapság ritka. A kiskutyánk is otthonosan érezheti magát, sem vendéglátóink, sem a vendégek nem zaklatják. A gyerekek különösen imádják az állatokat. Mindig jó érzéssel távozunk, azzal az elhatározással, hogy hamarosan jönni akarunk. Fekete László
Egy hely, ahova akár egyedül is, kettesben vagy baráti csapattal érdemes jönni, kikapcsolódhatsz a zajtól, szmogtól, még kedvet is kapsz a túristáskodáshoz vagy a nordic walkinghoz, a kutyádat nemhogy beviheted, hanem külön tányér van előkésztve nekik vízzel - és végül a "hab": hétvégén igazi erdei hangulattal bográcsos ételek, levesek, disznotoros és hekk, no és havonta egyszer különleges sajtok - szóval mi kell még hogy pihenj?
Már szinte rituálé a szombatonkénti kirándulás egy baráti társasággal, melynek persze a szépjuhászné büfé a célállomása (vagy közbenső állomása). Ki nem hagynánk a főztjüket, melyben még soha nem csalódtunk. Különleges, ízletes és mellé egy-két deci forralt bor. . . hm.
A napi ajánlat halászlé volt, kis társaságunk nevében mondhatom FELSÉGESre értékeljük. A leve kellően sűrű, úgyhogy aki fél a szálkától, ill. gyerekek ezt önmagában is fogyaszhatják, de + halszelettel és a hozzá válaszható friss kenyérrel, csípőspaprika őrleménnyel roppant ízletes. A kiszolgálás barátságos, uez.