Budapest XI. kerületében az Érem utcában, nemzetközi-magyaros konyhával és különleges kenyérlángossal várja Vendégeit a VakVarjú Vendéglő. Tudja Ön, hogy mi a vakvarjú? A vakvarjú a kenyérlángos népi elnevezése és egyben éttermünk névadója is.
Azért választottuk ezt a kedves emlékeket ébresztő régi magyar nevet, mert konyhánk egyik különlegessége a kenyérlángos, valamint a magyar konyha legfinomabb remekeit kínáljuk Önnek, reform köntösben. A VakVarjú olyan étterem, ahol minden azért van, hogy Ön jól érezze magát! Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy napról napra többet nyújtsunk vendégeinknek. Ha már jobban szeret majd nálunk (l)enni, mint otthon, akkor értük el mi is a célunkat.
Hát, ez most nem sikerült. Nekem nagyon kellemes emlékem volt a pesti, meg a budai Vakvarjúról is, talán ezért esett a választásunk most is éppen rájuk, húsvéti lakoma reményében. Kétszemélyes Hímes tojás hidegtál. Meg is érkezett, jó korán, kissé gyanúsan kis adagnak látszott, de nem baj, mert biztos nagyon jó lesz.
Bevallom, nem ízlett. . . abszolút ízetlen volt, sőt, a húsdarabok, bárány, némelyike kifejezetten nem volt jó. Próbáltam párat, kétségbeesetten kenegettem tormával, mustárral, hogy valami más íze azért legyen, az aprócska marinált retek is vacak volt, és amúgy hogy lesz két személyre háromdarab aprócska falat elosztva? A saláta semmilyen, kezeletlen, fűízű, pár színes levélke. . . megmondom őszintén, nem így képzeltem a húsvét lakománkat. A kalács közepesen finom volt, azzal nem volt bajom. A húsok alatt pár formáció sárga színű túródarabka lapult, édeskés íze semmiképpen nem passzolt semmihez. De ez is egy tanulság volt.
Többször és több helyen sikerült már kipróbálni a VakVarjú étterem lánc vendéglátását. Voltunk a VakVarjú Pest és a VakVarjú Csónakház éttermükben is többedszer. Mindannyiszor teljes megelégedéssel távoztunk a helyekről. Gondoltuk kipróbáljuk a VakVarjú Budát is, egy születésnapos ünneplés apropóján. Nagy csalódás volt.
Hétköznapra esett az ünnep, este félnyolcra foglaltunk asztalt. Lehet, hogy az időpont választás nem volt szerencsés,de nem azt kaptuk, amit vártunk. A felszolgálók nagy többsége a megszokott udvarias, gyors, előzékeny, de egyikőjük viselkedése kifejezetten kellemetlen volt. Az ételválaszték kiváló, olvasásra mind íncsiklandozónak tűnik, a bőség zavarától alig lehet az étlapról választani. Öten, négyféle különlegességet választottunk. Ilyen még nem fordult velünk elő, hogy négyünknek bőségesen maradt a tányérján és a csomagoltatással sem kívántunk élni. A saját választásom a Borjúmáj rántva kucsmagombás rizottóval főfogásra esett, férjem szintén ezt rendelte. A borjúmáj nálam nagyon kiváló volt, azonban a köret ehetetlen. Eleve a rizottó nem rizsből készült (ez még elment volna, nem akkora gond), de ehetetlen volt. Nyákos, ugyanakkor kőkemény (talán búrizs) szemek, mindkettőnknél. Az ünnepelt rendelése Malacpofa Kedvessy módra tojásos galuskával. Elmondása szerint a tojásos galuska csapnivaló volt (pedig nagy kedvence), Kedvessy sem örült volna, ha megkóstolja ezt a fogást. Lehet, hogy csak mi voltunk rosszkor, jó helyen! A többi véleményből ítélve, ez így lehetett. Meg kell hagyni a csigatésztás tyúkhúslevesben nem csalódtunk. Nagyon ízletes volt. Három adagot kértünk, kis, piros fazekakban hozták ki és öten bőségesen jól laktunk vele.
A Vakvarjú egyértelműen átlag feletti hely, az ember erősen gondolkodik, hogy 4 vagy 5 pontot adjon neki. Végül is megadom az 5-öt, hogy ne nyomjam bele őket a négypontos tengerbe. A minap zártkörű rendezvényen voltunk itt, családi ünnepen. Az előétel-kör remek volt: paradicsom-salsa, erdélyi padlizsánkrém és juhtúrókrém.
Jóféle kenyérrel kísérve. Az olívaolaj, amit külön kértünk átlagos, nem kiugró, pomace-gyanús, a zöldborsóleves átlagos volt. Ezután vegyes tál következett, rajta remek grillezett kecskesajt, jól készült rosé kacsa és csirkemell, korrekt lazac, porgyanús, az előbbiekhez nem méltó krumplipüré valamint átlagos sütve párolt zöldség. A somlói pohárdesszert legtöbb eleme jó volt, a sárga krém kevésbé. A torta átlagos volt. A hely nagyon hangulatos, színvonalas a sör, a bor és a pálinkaválaszték.
Már többször kerestem a helyet, mert jót olvastam róla, és mert izgatott is, de valahogy nem találtam meg. . . a Nyéki (Kondorosi) uszoda mögött kóvályogtam valahol autóval, semmi. Ma meg nem ide készültem, valami előadásra siettem és paff, beleszaladtam a budai Vakvarjúba! Nem is hagytam ki! Idő ide vagy oda, megvan, itt ennem kell!
De miután már csak 20 percem volt, gyorsan megtanácskoztuk a felszolgálóval, hogy mi legyen. . . megegyeztünk a gulyásban, az hamar megvan. Remek volt! Mindenki nagyon kedves, nagyon barátságos volt, nem is volt drága, semmi kifogásom nincs, az étterem ötös! Vissza kell térnem, hogy egy nagyobbat is egyek! Most, már tudom, hol van.
Már régen vágytunk ide , hogy együnk valami specialitást. Egy esküvő utáni késői, családi ebédről volt itt szó. Nagyon kedves kiszolgálás, nem tolakodó személyzet szolgált itt fel. Az ételek, italok finomak, az árak kicsit borsosak, természetesem B. pest és könyékére vannak kiélezve, de nem mondanám hogy túlzás.
Itt minőséget kapunk. Nem volt túl fűszerezve semmi és a négyszemélyes tálak bőségesek voltak. A hely tiszta és a gyerekek is el tudják magukat foglalni, játszósarok, játszótér. . . Ajánlom! Visszatérünk!
Visszatérő vendégei vagyunk az étteremnek, mindig van szezonális választék, ami között találunk a fogunkra valót. A hely kutyabarát, ami nekünk külön előnyt jelent, nagyon kedvesek ha az ember kutyával érkezik, kaptunk mindig rögtön vizet, tálban. A kedvencünk a májgombócos leves, amit kis piros edényben szolgálnak fel, és két ember bőven jól lakik vele.
Két kislányunkkal kerestünk kifejezetten gyerekbarát éttermet, hogy szüleimmel nyugodtabban tudjunk találkozni, vacsorázni (többszáz km-re lakunk, így ritkán van erre alkalmunk). Nem nagy, de jól felszerelt játszósarok van, 2 és 4 éves lányaink szuperül elfoglalták magukat ott. Az ételek fantáziadúsak, mert pl.
az én harcsapaprikásom túróscsusza köretje baconba göngyölve tálalva érkezett, de a többi ételnél is azt tapasztaltam, hogy a klasszikus ízeket fantáziadús köntösbe bújtatják. A felszolgálás gyors, kedves, rugalmas. Szuper a gyerekmenü, aminek része egy csésze húsleves (amit amúgy is mindig kérünk nekik), ebben a húst már "szétcincálva" hozzák, hogy könnyű legyen enniük, és másodikként is finomságok közül lehet válogatni (mi rántott húst és halrudacskákat kértünk, nagyon finomak voltak). Egyetlen dolgot nem értettünk, hogy miért fűtöttek be annyira, nagyon melegünk volt.
Családi ünnepek alkalmával látogattunk el (már nem először) az étterembe. Kedves, udvarias, szolgálatkész csapat, nagyon finom kaják. Mindenben maximális "ügyfélbarát" hozzáállással találkoztunk. Vihettük a szülinapi tortát, választhattunk, hogy melyik asztalnál szeretnénk ülni.
Ha ide jövök, tudom, hogy milyen árakat fogot látni az étlapon, ennek tudatában jövök. Az árakhoz tartozó minőséggel még nem volt problémám. Jó szívvel ajánlom!
A budai Vakvarú szinte a semmi közepén áll, mégis hétvégén tele van: arra gondolnánk, hogy annyira jó a hely, hogy messziről kocsival is érdemes idejönni. Ez majdnem igaz is. Semmi rosszat nem tudok mondani: finomak az ételek, kedvesek a felszolgálók, de valami mégis hiányzik. Ha csak leszaladnék a szomszédba jót enni, azt mondom ok, de ezért nem autózok át a fél világon.
Nagyon udvarias személyzettel, jól felszerelt étterem. Sokféle helysége van, belsőtér, különterem, fedett terasz, nyílt terasz, gyerekjátszótér. Különleges és tradicionális ételek, bár a választék lehetne kicsit bővebb. Az asztalfoglalás néha nehézkes, volt olyan is, hogy várni kellett asztalra, pincérre ételre is, de ez csak akkor fordul elő, ha teltház van.
Tetszik, hogy gyerek és családbarát a berendezés, az átlep és a személyzet is, illetve a terasz állatbarát is. Összességében jól éreztük magunkat és vissza fogunk még menni. . . .