Foglalás nélkül merészeltünk érkezni a nyaralás alatt egy szombati ebédre, amikor szemöldökét magasra emelve közölte a minket fogadó nem tudni ki, hogy hogy képzeltük ezt, hisz ide legalább négy napra előre kell asztalt foglalni? ! Ehhez képest a szintén felkapott és méltán méltatott Kővirág étteremben bár ugyanez volt a helyzet, a főpincér konstruktívan megoldotta és asztalhoz juttatott bennünket.
Azt hiszem ez itt is ment volna, hisz voltak üres asztalok, az elutasítás mégis azonnali és meglehetősen nagyképű volt. Ez jól jellemzi a hozzáállást (hozzánk állást). Átérezhettem a Micsoda nőben Julia Roberts által megformált karakter érzéseit két másodperc alatt. Talán ha udvariasabban és konstruktívabban állnak a hogyan oldjuk meg egy háromgyerekes család ebédjét kérdéskörhöz, értékelni is tudnám, mire a nagyképűség és a kivagyiság. Mivel azonban jobban szeretem azokat az elismert éttermeket és embereket, akik kellő alázattal állnak választott hivatásukhoz és nagyságukban is szerények maradnak, azt hiszem erre nem adok újabb esélyt a Márgának.
Kilátás leírhatatlan, csodálatos. Étel: újragondolt klasszikusok, sajnos nem valami jól sikerültek, a szemet gyönyörködtető tálalás az íz rovására megy. Kiszolgálás: kezdő pincérek, akik szemmel láthatóan zavarban vannak. Amikor rendezvényt próbáltam szervezni, a válasz mindenre csak az volt, hogy mit miért nem lehet.
Átlagos 2017. április 16., üzleti partnerrel járt itt
Igazából a kilátáson, és a kiszolgáláson kívül nem tudok kiemelni semmit. Tudom, hogy ez egy "csúcs" étterem, bármit jelentsen is ez. Szerintem ennek azt kellene jelenteni, hogy mindenki elégedetten távozik innen,új élményekkel, az újragondolt, megújított fogások után. Hát erről szó sincs. Nekem csak a határtalan sznobság jött le. . . Próbáljátok ki egyszer. . . de csak egyszer.
A Balaton egyik legkiválóbb étterme. Csodás kilátás,minőségi szezonális ételek, nagyszerű borok,illedelmes kiszolgálás. A mai "bisztrós" korszakban nehéz megállapítani melyik helyre érdemes betérni, hiszen sok hasonló megnevezésű vendéglátóegységben csalódtam már. Szerencsére itt nem ez a helyzet.
Nyár végén jártunk itt barátokkal, egy jó strandolás után hazafelé. Tisztában voltunk, hogy elég felkapott a hely ezért már egy héttel korábban lefoglaltuk az asztalt. Amikor odaértünk természetesen telt ház volt, a kiszolgálás még is gyors volt és illedelmes. Senki ne számítson 10 perces kiszolgálásra, az itt elkészített ételek nem azon a szinten vannak. Ízletes főételeket kaptunk. Jóllakni nem ide megy az ember, de ha eszik egy kenegetős előételt egy finom főételt és egy desszertet, pont arra a szintre kerül az ember, hogy még két pohárral többet tudjon inni a nagyszerű balatoni borokból. Biztosan visszatérünk még,várjuk a tavaszi nyitást
Először jártunk itt családommal, és nagyon megfogott a táj szépsége és maga a kilátás a Balatonra. Amennyire megfogott a kilátás és a környezet szépsége ugy lehangolt az ár-érték arány, vagyis íreális az árképzésük, maga az étel izletes volt, a mennyiségével már kevésbé lehettünk elégedettek, és az árak brutálisak
főétel: rozéra sült kacsa és gomolyával/tarjával töltött jércemell) nagyon finomak voltak desszert: mákos guba (teljesen újragondolva --> a mákosguba csak fantázianév) különleges, újszerű élmény
Pozitívumok: - nagyon hangulatos, lélegzetelállító kilátás - szép, rendezett környezet, tiszta étterem (a tisztaságot kizárólag a mellékhelyiség miatt értékeltük le! ) - nagyon szép és kreatív tálalás (a weblap képei önmagukért beszélnek) - könnyű, helyhez illő, halk zene - kiszolgálás kedves, udvarias, figyelmes
Negatívum: - nekünk hiányzott az asztalról a terítő (vagy tányéralátét) - mellékhelyiség nem elég tiszta és illatos, nem volt folyékony szappan és kéztörlő
A hely gyönyörű, a kilátás felejthetetlen, a kiszolgálás kedves, de nem profi. Az ételek inkább szebbek, mint finomak. 1. Kovászosuborka-leves lazactatárral: tálalás: parádés ,íz: különleges és finom volt. 2. Csirkepaprikás: tálalás: kíváló,íz: nagyon gyenge átgondolatlan, a hús kissé kiszáradva. 3.
Filézett pisztráng brokkolival: tálalás: remek, íz: a hal nem volt elég szaftos, a brokkoli püré átlagos, rajta a brokkoli rózsák kifejezetten száraz, vacak. 4. desszert: mákosguba,Márga kehely,citromtorta: tálalás: látványos, íz: egyik gyengébb volt mint a másik. Mindennek ellenére jól éreztük magunkat.
Ha Csopakon járok, visszatérek. Kihagyhatatlan. Bármit ettem, vagy ittam mindig elégedettem távoztam. Már a szép tálalás ami megfog. Csak ajánlani tudom másoknak is. Igaz, nem olcsó hely, de megéri. A látványért, a maradandó élményért, a Balaton hangulatát idefent lehet a legjobban átélni.
Kakas erőleves, borjú fasirttal es daragaluskával volt a levelesem és vmi halételt ettem és persze finom dessertek, túrógombóc és poharaskrém volt az ebédünk. Tökéletes választás.
Számomra tökéletes volt. A szűk ételválasztékból is sikerült találnunk kedvünkre valót. A kakas erőleves, vaddisznó fasírt, daragaluska íz orgia volt. Utána én sertésszűzet ettem zöldséges gombaraguval és újburgonyával a párom pedig kacsa mellett batátával és gyümölcsökkel. A húsok elolvadtak a szánkban , fenomenális íz élmény volt mindkettő.
Családi ünnepünk volt,a fiam választotta az éttermet. Először jártam itt,így nagy csoda volt, amikor a kaptatón fölfelé azt hittem, valami borospincébe megyünk. Ami a szemünk elé tárult, maga volt a csoda. Legszívesebben még órákat töltöttem volna az asztalnál. A panoráma mellé a kiszolgálás, az ételek, italok minősége is rendkívüli volt.