Pár éve mondhatni "véletlenül" vetődtünk ide - ami persze nem igaz, valójában szó szerint mentünk az orrunk után, a fenséges illatokat hű kutya módjára követve tértünk be a menedékház éttermébe. Sem akkor, sem azóta sok-sok alkalommal nem csalódtunk.
Amint le tudunk ülni, rövid időn belül megjelenik a pincér, akit - más helyekkel ellentétben - csöppet sem zavar hogy csak egy-egy adag bográcsos ételt rendelünk üdítővel. Szinte pillanatok alatt az asztalunkon terem a kért fogás és mi átadhatjuk magunkat az szabadtűzön főtt ételek utánozhatatlan ízének és illatának. Itt nem holmi híg löttyöt tesznek eléd, hanem tartalmas sűrű egytálételt, amiben minden benne van aminek benne kell lennie, a korona az a füstös íz, szinte egyedivé teszi az egyszerű ételed. A fizetéskor sem kell kétségbe esned, az ár a természetjáró turisták zsebéhez van méretezve. Nem véletlen, hogy ősztől a nyár beköszöntéig jó pár hétvégén fordulunk itt meg.
Hétvégén túráztunk a barátainkkal a Dobogókőn , kellemes volt az időjárás. Szerencsénk volt kedvező időjárás miatt egésznap ott voltunk. délben a Báró Eötvös Loránd Turistaház éttermében ebédeltünk. Kedvesek voltak a személyzetek , még a WC -nél is nagy tisztaság volt. Ottani takaritók barátságos és szolgálatkészségesek.
Ebédet hamar meghozták , amit rendeltünk. Az árak is átlagosak. Ebéd is finom volt, ráadásul kis adagot is lehet kapni a bográcsos ételekből. Jövőben télen fogunk menni. Melegen ajánlom ezt a helyet.
A párommal túráztunk a Dobogókőn, de elfogyott a vizünk, ezért betértünk a turistaház éttermébe. Ha már ott voltunk, rendeltünk 1-1 jégkrémszeletet is (650Ft). Néhány éve rossz tapasztalatokkal távoztam az étteremből, ezért most csak a jégkrémet mertük bevállalni.
A hétvégén olyan jó idő volt, hogy kedvünk lett egy kicsit levegőzni. Dobogókőre esett a választás, mert közel lakunk. Kellemes meglepetés volt, hogy szabad tűzön főztek és többféle ételt. Ráadásul lehet kis adagot is választani. Mi nagy adag korhely babgulyást választottunk. Nagyon finom volt és jó sűrű, érezni lehetett rajta, hogy bográcsban készült.