Szörnyű tapasztalat a pincér Úrral. Kétszer hoztak ki egy húslevest, mikor közöltük hogy már bent kifizettük és csak egyet szeretnénk, rendkívül modortalan és udvariatlan módon a a társasághoz vágta hogy köszöni szépen, ez -1000 Ft lesz a fizetéséből. Hát hogyne, és nem is került annyiba a leves egyébként.
2018 08 13 án betértünk a párommal ebédelni teraszon foglaltunk helyett Egy olyan asztalnál amelyen az előző fogyasztás maradványai még ott volta bízva abban hogy ha jön a kiszolgáló letakarítja az előző gyümölcslé foltokat de a csészéket az asztal végére kiraktam. mert már a darazsak meglepték. Kiszolgáló mindezt látta.
És ez végig ott hagyta darazsak hadának Megérkezett egy turistának öltözött fiatalember megkérdezte szeretnék e fogyasztani. Elhadarta egy cetlire felírt ételválasztékot mondván hogy most nincs étlap árakról semmit se tudva rendeltünk egy tárkonyos vadragu levest ,Amely nem állt másból csak brokolli és sárgarépa 4 szem apró husiból . Ízre meg lehetett enni de inkább zöldséglevesnek neveztem volna Ami nagyon durva. Cigánypecsenye volt a másik fogás rendelésünk kinézetre mindenre szörnyű kb 7-8 cm 2 db husi ami egy inas vékony rossz illatú valami volt ,sült burgonya köret ami még ehető lett is volna ha nem tocsog a zsírban . Kértük a számlát és közölte a felszolgáló fiatal ember hogy a pultnál kell fizetni. Az épületben a pultnál egy érdekes arckifejezésű lassú járású úr összeadta a rendelést 2 db tárkonyos vadragu leves 2 db cigánypecsenye 1db 2dc rostoslé és 1 db coca cola végöszeg 8. 700 ft még ez elfogadható is lett volna ha ehető az étel szomorú hogy ez Magyarország vendéglátása ? A 4 nap tapasztalata alapján igen igény lenne jó vendéglátó helyekre mert el kell menni a környékről ha az ember normális ehető ételt akar enni. Itt soha többé nem térnék be.
Feleségemmel, és két kisgyerekünkkel tértünk be az étterembe, kirándulásunk célja tulajdonképpen ez volt. Senkit nem érdekelt az érkezésünk, végül kértem étlapot (ami ragacsos volt), és italt (nem, nem kérdezték meg. . . ). Az étel aránylag gyorsan elénk került (szarvaspörkölt galuskával), de a pörkölt hús része itt-ott hideg volt, mócsingos, a galuska meg vacak.
De most jön a legdurvább: az asztalon a kosárban lévő kenyér konkrétan penészes volt! Ezt csak a végén tettem szóvá a pincérnek, aki helyből válaszolt, hogy "az nem lehet, mert tegnapi", de amikor megmutattam neki, alapos megnézést követően nem tudott mit mondani, de legalább elnézést kért. Összefoglalva: életunt, kicsit sem vendégcsalogató kiszolgálás, drága és undorítóan vacak étel, penészes kenyér, és ehhez képest húzós árak. Ez az étterem csak azért van MÉG talpon, mert jó helyen van. Szégyen. Soha többé nem jövünk ide, és senkinek nem ajánlom!
A bográcsozás az étterem előtt abból áll, hogy a LEFAGYASZTOTT ételeket teljesen szabálytalanul felmelegítik. NEM OTT FŐZIK! ! ! Remélem a megfelelő hatóság minél hamarabb ellenőrizni fogja az éttermet. A szálló rész koszos , szó szerint . Takarítást nyoma sem látható. Az étterem rész csak 17 óráig működik, erről sehol semmiféle tájékoztató nem található. Nem ajánlom senkinek.
A mai nap kirándulni voltunk Dobogókőn és a 12 km-es túra után a már induláskor kinézett bográcsban főtt babgulyásból szerettünk volna enni. A belső helyiségben kifizettük a két nagy adagot és még vettünk két 1/2 literes üdítőt, egy almás pitét, egy linzert és egy kávét. Ez 4950 Ft-ba került.
Mire kiértünk babgulyás egy deka sem volt már. Kértünk helyette marhagulyást. Szörnyű volt. Kettőnk levesébe volt kb. 8 szem rágós hús, 4 kis darab krumpli és biztos vagyok, hogy a két tányérba nem jutott egy szálra való felszeletelt sárgarépa sem. Mindez egy felhígított löttyben. Az almás pite úgy-ahogy ehető volt, viszont a linzer enyhén keserű volt. (Valószínűleg a tartósítószertől. ) A kávé volt a legjobb az egészből. Óriási csalódás volt. Soha többet.
Dobogókői kirándulásunk alatt megéheztünk, először a zsindelyesbe mentünk, de úgy döntöttünk, hogy még megnézzük a csodálatos panorámát amit a dunakanyar nyújt. Akkor láttuk meg az Eötvös túristaházat ahol bográcsba főtt több jó illatú étel is. A tábla szerint halászlé,bográcsgulyás,vaddisznópöri,pacal,szarvaspörkölt.
A srác aki a bográcsok "kezelője" volt készségesen elmondta, hogy a pultnál kell kifizetni az ételt és utána szed nekünk. Én szarvaspörit szerettem volna enni de az pont nem volt, noha a tábla bőszen hirdette,hogy van. Sebaj, bemegyünk a pulthoz, ahol négy fiatal szórakoztatta egymást. Kérdés: Szarvaspörkölt van-e vagy ha nincs mikor lesz? Válasz: Nem tudom. . . (ott volt valami szakácsruhás kissrác is és félvállról bemondta, hogy kb. 1 óra. Persze alig értettem mert közben telefonnyomkodós vihogós beszélgetés folyt a lányok közt. Oké akkor megyünk. De közben mire kiértünk már az előbb üresen levő tűz felett Szarvaspörkölt rotyogott? ? ! ! Ahamm akkor vissza a pulthoz ahol rákérdeztunk és a válasz: Ja akkor van. Mondom akkor kettő adagot meg egy fél halászlevet légyszíves. A halászlé nagyon vízes és narancssárga színű és halászlékocka ízű és most figyelj, langyos (mikor a tűzről szedte le). Ahh mondom nem baj mert a pörkölt a lényeg. Óriási adag hús és tört burgonya a hús majdnem szétfőve de még egyben ,néhol látni,hogy odakapta. A szaft az vizes húsleves állagú. Így szinte ehetetlen. Kivéve ha étlen szomjan 3 napja bolyongó eltévedt túrista vagy. Felmerült bennem,hogy fel van öntve. Meg ahogy előttem is írták a konyháról jön ki a bogrács tartalma. Ez így felháborító és óriási pazarlás is. Mindez 6500. -Ft
Két évvel ezelőtt voltunk itt, akkor is értékeltem. Annyi a különbség, hogy akkor csak jót tudtam írni. Hétvégén ismét szerettünk volna egy jó bográcsos ételt enni. A bogrács őrzők közölték, hogy már új tulaj van, ezért nincs már tábla a bográcsokon, hogy melyik milyen étel. Mivel nagyon hideg volt a turistaházban ettük/volna!
A pincér a halászlevet nem ajánlotta, mert nagyon szálkás, de egyek babgulyást, azt kértem. Tényleg sűrű, tartalmas volt, ahogy már korábbi vendég megírta. Annyira, hogy már a kenyeret is beletették. A lényeg, hogy valószínű valaki maradékát visszaöntötték. Mondtam a pincérnek, hogy ebben már a kenyér is benne van. Egyből mondta, hogy jó akkor ezt ne fizessem ki, biztos a kinti fiúk figyelmetlenek voltak. Még, ami nagyon nem tetszett, a konyhában megfőzik a nagy kondérokba a "borácsost" és az éttermen keresztül a vendégek szeme láttára hordják ki a bográcsba, mintha ott főzték volna. Így még az illúzió is elveszik, nemhogy a szabad tűzön főtt étel íze, illata.
Tavasszal voltunk, bográcsban készült ételre vágytunk. Minden klappolt. Tegnap újfent felruccantunk. A személyzet kinézett az étteremből. 20 perc alatt egyik sem kérdezte meg, hogy minek mentünk. Ha ez így marad, bezárhatják ismét a kócerájt. Átmentünk a Platánba, ott szeretik a vendéget.
Kirándulásunk elején betértünk a turistaházba egy italra és valami innivalót venni. A túlárazott ételek és italok mellett elég flegma kiszolgálás volt a kísérő. (Hozzáteszem csak a pultos lányok voltak ilyenek) A vásárolt almás pite minősíthetetlen volt. Az udvaron készülő bográcsos ételekről nyilatkozni nem tudok, annak biztosan van egy másik filingje.
Dobogókőn kirándultunk, mivel a közelben parkoltunk le, és már megtettünk egy kisebb túrát a kilátóig, így adódott, hogy itt együnk, s igyunk valamit, mielőtt hazamegyünk. Szép kirándulóidő volt, és valóban az egyik legjobb lokációban fekszik a turistaház étterme, de engem mégis megdöbbentett az a tömeg, amivel itt találkoztunk.
Kicsit az volt az érzésem, hogy az emberek valójában nem is a természetbe jöttek ki túrázni, levegőzni, sportolni, hanem csak felautóztak idáig, s beültek az első adandó helyre enni. Az épület előtti füves területen bográcsokban rotyogtak az ételek, nem igazán lehetett belelátni, hogy melyikben mi van. Viszont aki a gyorsaságra szavazott, az ezekből evett, mivel 2500 Ft-ért itt várakozás nélkül lehetett kérni vaddisznópörköltet, marhagulyást, halászlevet vagy babgulyást. A halászlé tele volt szálkával, valószínű keszegből készülhetett, a vaddisznót nem igazán találtuk a pörköltben, talán a babgulyás volt a legelfogadhatóbb, de ár-érték arányban abszolút nincs rendben a hely. A mellékhelyiség igénytelen, elhanyagolt. A benti térben lehetett látni, hogy van-e szabad asztal, de az alkalmazottak futva mondták, hogy nem érdemes várni, mert úgyis nagyon sokáig tartana, bármit is akarunk, mert már tele vannak rendeléssel. Erre mondjuk a konyha szerintem felkészülhetne megfelelő apparátussal.