Nem foglaltunk asztalt, de du. 3 órakor érkeztünk. 10 perc után már lett asztalunk. A rendelést felvették, de nagyon sokára kaptuk meg, illetve az italokat hiányosan és az ételt is másképpen kértük, mint ahogyan először kihozták. A vegyes halászlé kiváló volt, azonban a kenyér kissé száraz és 4 főre nem elegendő.
Csípős paprika választék helyett egy kis paprikaolaj fiola volt az asztalon, ami nem méltó egy halászcsárdához. Mint ahogyan az sem, hogy a szálkának nem volt külön tányér. A másik asztalnál kaptak előkét a halléhez, bennünket meg sem kérdeztek. 1 órát vártunk az első fogásra. A második fogás pedig erősen felejthető volt, mind mennyiségre, mind minőségre. Jártunk már itt, akkor jobb volt. Remélem ez csak a személyzet fáradtságának tudható be, mivel más naptól 1 hétre bezárt. Egyébként a kiszolgálás udvarias volt.
Vegyes halászlevet prőbáltunk. Az alaplevet sajnos nem főképpen hal felhasználásával, sokkal inkább az elterjedőben levő fesztiválhalllevekre jellemző pörkölt alapként állítják elő tömérdek olaj, pirospaprika, paradicsom segítségével. . . 2000 forintért hatalmas csalódás. Ha legközelebb erre járok, a retro hangulat miatt egy kávét azértt inni fogok. . .
Dunaföldvár két okból is kedves a szívemnek. Egyrészt hosszú ideig ott keltünk át a Dunán családi kiruccanások alkalmából, amíg rá nem szoktunk az északabbra fekvő hídra. Másrészt korábbi polgármesterével évekig egy társaságba jártunk együtt boroztunk s vitattuk meg az élet nagy dolgait.
Dunaföldváron található az ország egyik talpon maradt kopottas, retrohangulatú, az elmúlt fél évszázad kulináris kínálatán nem sokat változtató halászcsárdája. (Lásd még Kiskőrössy, Algyői, Solti, Baracsi stb. ) Én jól tudom érezni magam ezeken a helyeken, akkor is, ha túlpaprikázzák és túlsózzák a halászlét, s ha egyetlen halelkészítési technológiájuk a pörköltet leszámítva a bő olajban való sütés. De még azt is elnézzük, hogy a borlapon szinte kizárólag nagypincészetek nedűi sorakoznak, Liszt, Györgyvilla, BB, mutatóba akad még Bock és Vesztergombi. Az étlap elég széles, a jól ismert fogások sorjáznak rajta, a halkínálat belföldi, fogas, harcsa, ponty, süllő, pisztráng, na jó van egy „vadlazac” is, ami tájidegen, de azt elnézzük. Az árak barátságosak, a kilátás gyönyörű. Elfogadható fősodratú hely a dunaföldvári Halászcsárda, kiváló környezet a nosztalgiázásra.
Szülinapra foglaltunk asztalt kiemelt kérésünk volt hogy a teraszon fogyasztanak! Mikor megérkeztünk a pincér úgy fogadott hogy van egy kis probléma nincs hely a teraszon mert az “oltatlan embereket”ültették oda. Mivel nekünk van oltási kártyánk ő ugy gondolták mi foglaljunk bent helyett nekunk ott is jo!
Nem akartunk keverni bele mentunk. . . van klima stb. . . persze az se ment! A felszolgalo életunt mogorva ferfi volt majdhogynem mar en ereztem magam rosszul h kérni merek valamit. . . az italokat megkaptuk. A limonade citromlé es viz kevereke. . . az ételeket majd 50percre kaptuk meg . Persze lattuk volt vendeg de ez azert ez tulzas. . . az étel minosege is ízetlen legolcsobb hozzavalokbol összerakva es nem tul nagy adag de mivel nem volt jo igy talán nem is bánjuk. Összeségében óriási csalodas! Én semmikepp nem ajanlom azoknak akik finomat es hangulatos helyet keresnek csaladi összejovetelre!
Lehet hogy egyeseknek nagyon szimpatikus a Halász csárda, de nekem kifejezetten rossz tapasztalatom volt július 18. -án vasárnap a csárdával. Pécs mellől tartottunk haza Debrecenbe gépkocsival. 1 óra körül úgy gondoltuk, megállunk a Halászcsárdánál , s megebédelünk. Bent a kerthelyiségben kb 8-10 asztalnál ültek de lett volna bőven hely még legalább ennyi elhelyezésére.
Többen ácsorogtak a csárda körül, de mi bementünk s egy illetékesnek tűnő pult mögött álló alkalmazottól kérdeztük, hogy esetleg le tud- e ültetni minket valamilyen asztalhoz, mert ebédelni szeretnénk. A fiatalember megrántotta a vállát, s közölte, hogy nincs hely. Kérdeztük, hogy esetleg bent az zárt részen ? Erre a választ flegmán , hogy ott sincs hely. Közölte a feleségem, hogy mi távolról jöttünk, s még el kell mennünk Debrecenbe. Erre az alkalmazott közölte, hogy más is más helyről jött, egyébként is piac van , s ez okozza a tömeget. Mit tehettünk mást, otthagytuk a csárdát. Van azonban hozzáfűzni valóm az esethez. Gondolom a csárda nem vasárnap délben tudta meg, hogy Piac van Dunaföldváron, miért nem készült fel a várható nagy forgalomra? Miért nem írják ki a kapura, hogy ne gyertek emberek, hozzánk mert nem szeretjük a vendégeket azokkal csak baj van? Miért állítanak be olyan bunkó alkalmazottat, aki nem tudja udvariasan közölni a vendégekkel, hogy sajnos nincs helyünk mert nem készültünk fel erre a nagy forgalomra? S végezetül ezek szerint a dunaföldvári Halászcsárdát nem viselte meg a Covid járvány miatti étterem bezárás, mert ha megviselte volna, akkor minden betérő vendégnek örülnének. Egyet azonban elértek, ezek után még Dunaföldvárt is el fogom kerülni, nemcsak a Csárdájukat.