Meglepődve tapasztaltuk, hogy majdnem telt ház fogadott minket, de szerencsére felkészült volt a személyzet. Nagyon hangulatos volt így a vasárnapi ebéd. Az almás sütőtök krémleves kicsit sűrűre sikerült, de az íze hibátlan volt. A párom vadmalac levesében a hús még puhulhatott volna, és hiányoltunk belőle egy kis zöldséget.
A gombás tészta nagyon ízlett, a sajtos csirke mell nagyon bőséges volt, a felét haza hoztuk. Nagy volt a sürgés-forgás, ennek köszönhetően mindent időben megkaptunk, a kiszolgálás kiváló volt. Visszatérünk máskor is. :-)
Két éve jártunk utoljára Egerben a párommal, most hárman mentünk a kislányunkkal együtt, de ahogy férjem mondta: járt utat a járatlanért el ne hagyd, így újra egy isteni finom ebédben volt részünk a Bajor Sörházban. Az adagok bőségesek, az ízek fenomenálisak, a saláták frissen roppanósak, a parmezános csirkemell pedig óriási.
A teljes adag húslevest megette a másfél éves kislányunk, annyira ízlett neki. Aki Egerben jár, mindenképp kóstolja meg az étlap bármely fogását, csak ajánlani tudom!
Több éve járunk Egerbe, soha nem hagyjuk ki a HBH-t,remek elő és fő ételeket fogyasztottunk szinte az egész étlapot végig ettük már,udvarias, figyelmes és rugalmas a kiszolgálás, mindig jó a hangulat soha nem tolakodó a felszolgáló. A hagyma levesük fenomenális, de a rántott velőt is kiválóan készítik szerintem kihagyhatatlan.
Egy gyors ebédre tértünk (volna) be. 12.15-kor menü már nem volt, így választottunk étlapról. A kiszolgálás nagyon nyögve nyelős volt, többször szóltunk is ezért. Végül a kiérkezett ételek szépen, gusztusosan voltak találva, de ízre abszolút kommersznek mondhatók, így ár érték arányban csalódtunk.
Mivel kedvelem a házi söröket, ha Egerben - bár a borok városa - járunk mindig beülünk a HBH sörház éttermébe egy pohár sörre. Egy finom, friss meleg pogácsa mellett remekül esik a barna vagy a világos sör. Legutóbb a szép időben a teraszon élveztük a napsütést és a Dobó tér panorámáját, meg az augusztusi melegben a jó kis söröcskét.
Eger közepén, eszményi helyen fekszik az étterem. Korábban jártam már itt párszor és mindig elégedett voltam: kedves személyzet, finom ételek, jó ár-érték arány. Valami hiba történhetett. Egy gyors ebédet szerettünk volna a Párommal. Megnéztük előre, a menü is tökéletes volt. Délután egy előtt léptünk be, kértünk egy asztalt.
Itt üldögéltünk 15-20 percet, míg pincérek jöttek-mentek. Vendégek érkeztek és elmentek. Minden flottul ment. Vagy 10 perccel utánunk a szomszéd asztalhoz is érkezett egy pár. Felvették a rendelésüket - menüt kértek és kaptak. Jóízűen ettek. Hozzánk még mindig nem jött pincér. . . Nagy sokára valaki észrevette a jelenlétünket. "Rendeltetek már? " "Menüt szeretnénk enni. . . " "Ja, az az előbb elfogyott. " Helyette két levest rendeltünk, amit gyorsan meg is kaptunk. Egyébként finom volt. . . Egyébként jó hely. Ha valaki beül, az láthatatlanító "tündeköpenyt" nem vegyen fel. . . Mi egy darabig nem megyünk!
Gyenge 2015. szeptember 5., üzleti partnerrel járt itt
Azt kell mondanom , hogy skizofrén a helyzet. Egy barátom vitt el ebbe az étterembe, mert tudta, hogy értékelem a fínom ételeket. Picit megrémültem, mikor megtudtam, hogy itt fogunk enni, de bíztam a barátomban! Az étterem kinézete miatt biztosan nem próbáltam volna ki. Együnk egy Ököruszály levest! Nem éreztem magam túl jól!
Az abrosz pecsétes, az étlap és a szék ragadt, a pincérek megédes kedvessége nem volt túl vonzó. Két Ököruszály levest kértünk. Majd ha még fér , mást is, jelszóval. Megérkezett! Semmi különös kiszolgálás. Majd, ecetestorma és csípős zöldpaprika is érkezett, nem túl friss kenyérrel! De a LEVES, az valami eszméletlenül finom volt! Elfelejtettem, hogy a kezem hozzáragadt a székhez, nem érdekelt, hogy az asztal billeg, csak az ízek különös harmóniája muzsikált a számban! Leizzadva, más étel kérése nélkül, szinte az összes ízlelőbimbóm orgazmusa után távoztunk! Fantasztikus volt! Ajánlom! De csak a leves miatt!
Nos egyszer már értékeltem a helyet. Akkor sem volt minden 100 as de az ételek finomak voltak. Most is betértünk, látszott hogy Húsvét lévén sokan vannak. Mindegy kaptunk asztalt minden rendben volt, kiválasztottuk a séf ajánlásából a húsvéti ételt. Két különböző levest a Feleségem sertés szüzet kért én nyulat.
Mindkét leves nagyon! borsos volt mi speciel szeretjük de határeset volt. A főételek, a nyúl olyan kemény volt hogy nem lehetett elvágni és ez most nem a kés hibája volt a sertés szűz meg kemény volt és valami, talán táp szaga volt. Mert azt fel sem tételezem hogy nem volt friss. Ami pozitív hogy elvitték és felajánlották hogy válasszunk mást, de hát ezek után? Akkor viszont eltekintettek a számla kifizetésétől amit nagyvonalú gesztusnak tartok. Nem tudom mi történhetett, talán nagy volt a nyomás a konyhán és ez most az ételek minőségén csapódott le. Ettől szerintem ez még egy jó hely. A kritikám építő jellegű :)