Nem első alkalom, hogy itt jártunk. A belső ugyanaz, elsőre nagyon fiatalos, retró, jópofa, újszerű volt. A kiszolgálás gyors volt. Nagyon gyors. Rendelés után nem sokkal meg is kaptuk az ételt. A főnök kedvence palacsinta káposztás, csülkös babfőzelékkel töltött. Ami nem rossz készétel.
Az adagok gyanúm szerint csökkentek, mert eddig alig-alig tudtam megenni egyet, de most gond nélkül. Ami nem baj, hisz nem mindenki tart azonnal haza a csomagolt étellel. Nyáron tényleg csak nyűg. Viszont az árak nőttek. És már nem olyan jók az ételek, mint régebben voltak. Ami mindig zavaró, a pici mellékhelyiség. Annyira, hogy az embernek dolga végeztével, a kézmosóból csak úgy tud az étterembe visszalépni, hogy kinyitja a fajanszos helyiség ajtaját is, mert oda visszalépve lehet csak ajtót nyitni. Így a szemben lévő asztalról minden nyitás után ez a látvány tárul az étkező szeme elé. Ezek csak apróságok. Visszajárunk, ha Egerben vagyunk.
Egy kellemes vasárnapi ebédet fogyasztottunk itt el. Első fogásnak hagymalevest ettünk, leginkább átlagosnak tudom jellemezni, nem volt rossz, de kiemelkedő se, mindenesetre jól esett. A palacsinták közül a hortobágyi extrát próbáltuk ki, nekem nagyon ízlett. Igazán bőséges adag ráadásul gazdagon volt díszítve finomságokkal, például répával.
A hely megtalálásával volt egy kis gondunk, majdnem feladtuk, mert a cím a Dobó utca 9. , ami stimmel is, de picit túl kell menni és a sarkon túl van a bejárat. Ha abból az irányból érkezik az ember ahonnan mi is, akkor nem olyan egyértelmű, hogy hol is van az étterem. Mi kint ültünk, mert jó idő volt, de amikor bementem, akkor bent is hangulatosnak tűnt. A kiszolgálás korrekt volt, kicsit féltem hogy majd sokat kell várnunk, mert más értékelésekben ezt olvastam, de szerencsére nekünk nem kellett sokat várnunk.
Kinn foglaltunk helyet, három gyermekkel. Körülbelül 10 perc múlva érkezett két fiatal hölgy, ekkor előmerészkedett a pincér, számukra hozott étlapot. Körülbelül 10 perc múlva mi is válogathattunk a kínálatból. Ekkor még nem tudtuk, hogy lesz rá időnk bőven. A két hölgy a rendelését az érkezésüket követő 5.
perc körül leadta, ekkor a pincér(eke)t elnyelte a föld. Közel húsz percet vártunk rá, hogy mi is rendelhessünk. Már éppen a távozáson gondolkodtunk, mikor komótosan megjelent a pincér. Kedélyes volt és kedves. Még fél órát vártunk 4 darab óriás palacsintára. Frissek voltak, finomak és nem utolsósorban szépek. Ha nem ígértük volna meg a gyerekeknek, hogy óriás palacsintát ehetnek, távoztunk volna, rendelés nélkül.
Egy háromnapos pihenés alkalmával az egyik ismerősöm ajánlására tértünk be ebédre. Mikor beléptünk nagyon tetszett a retro "díszlet". A pincérek közt volt szimpatikus és kevésbé szimpatikus is. Az étlapot elég sokáig nézegettük párommal, persze megint én voltam aki a bőség zavarában nem tudott gyorsan választani.
Nagy nehezen mégis csak sikerült. Egész gyorsan megkaptuk a palacsintákat. És nagyon finomnak és bőségesnek találtuk. Összességében meg voltunk elégedve az étteremmel.
Ajánlásra mentünk, nem bántuk meg! Az étterem bár folyamatosan foglalt, gyorsan kaptunk asztalt. Kúlönleges palacsinták közül nehéz volt a választás végül hagyományos édes mellett döntöttünk. A tálalás szép volt az iz fantasztikus a méretról nem beszélve, Jobb volt mint amire gondoltunk, aki Egerben jár ne hagyja ki!!
Kíváncsiságból kipróbáltuk az éttermet. A hagymaleves isteni finom ropogós cipóban. A Burrito's palacsintában túl sok a paradicsom. Nem rontja el az ízét de nekem sok volt. Azzal együtt biztos hogy vissza megyünk még,mert a többi palacsintát is megkóstolom.
Az egri kedvenc helyben most sem kellett csalódnunk. Csodálom a berendezést, az újságpapírral leragasztott épületgépészeti elemeket (szellőzés, fűtés csóvezetékei). Az akvárium pedig mint egy óriási LCD-TV. Olyan odafigyelő részletességgel díszítik az ételeket, hogy annak nincs párja.
Nagy melegben nem kívántunk nehéz, meleg étkeket, ide tértünk be. Egyből kaptunk asztalt, noha folyamatos mozgás volt az étteremben. Három pincér plusz egy pultos dolgozott, szinte azonnal felvették velünk a szemkontaktust, profin tették a dolgukat, kedvesek voltak de nem tolakodóak.
Elég gyorsan elkészült az öt adag palacsintánk, mindegyik ízlett, az Ázsiai-nak talán egy kicsit sok volt a szósza, ami elvitte az ízét, de a bolognainak kiváló volt az illata, a fiam elégedetten megette, a Popey-es isteni volt, nem volt agyonlisztezve a spenót, és a kukoricalisztes mexikói is rendben volt. A mosdó rendezett, tiszta. Az árak talán egy kicsit magasabbak, de ez köszönhető a vár közelségének.
Nagyon jó élmény volt itt enni, azzal együtt, hogy amikor megérkeztünk, a pincér jelezte, hogy a várakozási idő fél óra +- 10 perc (és tényleg annyi volt). A hely belső kialakítása színes és vidám, szerintem jó hangulatú. A palacsinták óriásiak, sósból és édesből is megfelelő a kínálat, érezhetően jó minőségű alapanyagokat használnak. Az igényes és kreatív díszítéssel nagyon megadták a módját. Imádtuk!